The Company MenPogledaj trailer!

Film

drama (2010)

The Company Men

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,867%
The Company Men

Naslov:

Direktori na cesti

Godina:

2010

Žanr:

drama

Trajanje:

104 min

Režija:

John Wells

Scenarij:

John Wells


Glavne uloge:


Tommy Lee Jones
  >  Gene McClary
Ben Affleck
  >  Bobby Walker
Maria Bello
  >  Sally
Allyn Burrows
  >  Stevens
Chris Cooper
  >  Phil Woodward
Lance Greene
  >  Landry
Tom Kemp
  >  Conal
Celeste Oliva
  >  Jane
Suzanne Rico
  >  Gail
Kent Shocknek
  >  Rittenour
Lewis D. Wheeler
  >  Ken
Nancy Villone
  >  Diane
Kathy Harum
  >  Karen
Adrianne Krstansky
  >  Carol
Chris Everett
  >  Barbara

Opis:


Ambiciozni Bobby Walker (B. Affleck) još uvijek je razmjerno mlad voditelj prodaje u velikoj američkoj brodograđevnoj korporaciji, obiteljski čovjek koji vjeruje da mu je život američki san. Oženjen je brižnom Maggie (R. DeWitt) s kojom ima sina, živi u velikoj kući u predgrađu, vozi Porsche i rekreativno igra golf u prestižnom klubu. No godina je 2010. i gospodarska kriza u punom je zamahu, pa njegov šef James Salinger (C. T. Nelson) jednog dana službenici za ljudske resurse Sally Wilcox (M. Bello) naloži da otpuštanjem dijela radnika smanji troškove poslovanja. Kad dobije otkaz, kreditima i hipotekom opterećen Bobby će se naći u velikim nevoljama, te ubrzo ostati bez Porschea i članstva u golf-klubu. Dok on vjeruje da privremeni izlaz može pronaći zapošljavanjem u privatnoj građevinskoj tvrtki svog šogora Jacka Dolana (K. Costner), poštenog radnika koji prezire korporacije, u novoj rundi rezanja troškova s gubitkom posla se suočavaju dvojica još više rangiranih šefova u njegovoj bivšoj korporaciji. Sredovječni Phil Woodward (C. Cooper) zna da će u svojim godinama teško opet pronaći posao, a suosnivač kompanije Gene McClary (T. Lee Jones) razočaran je činjenicom da mu je otkaz udijelio najbolji prijatelj i nekadašnji studentski cimer Salinger.
Hvaljena socijalna egzistencijalna drama "Company Men" redateljski je prvijenac utjecajnog TV producenta Johna Wellsa (serije "Kineska plaža", "Zapadno krilo", "Hitna služba"), koji je za svoj rad višestruko ovjenčan prestižnom nagradom Primetime Emmy. S redateljskim iskustvom stečenim na serijama, Wells se u svom kino-debiju prihvatio intrigantne i vrlo aktualne teme djelovanja gospodarske krize i njezinih razornih posljedica u višim slojevima američkog društva, kao i s tim povezanog nestajanja korporativne etike i posrednog propitkivanja vitalnosti i opstojnosti kapitalizma kao sustava. Poduzetnički duh i američke "životne vrijednosti", afirmirajući kroz lik malog građevinskog obrtnika Jacka Dolana u vrlo dobroj izvedbi danas pomalo zaboravljenog K. Costnera ("Tjelohranitelj", "Vodeni svijet"), autor jasno kritički progovara o bešćutnosti i nesolidarnosti korporacijske Amerike, o besperspektivnosti i gubitku nade, o socijalnoj neosjetljivosti i moralnoj ambivalentnosti, te s njima povezanim intimnim egzistencijalnim i širim obiteljskim krizama. Wells režira smireno i razmjerno sugestivno, njegov scenarij je inteligentno koncipiran i osovljen oko slojevitih karaktera, a osim na dojmljivu fotografiju devet puta za Oscara nominiranog Rogera Deakinsa ("Fargo", "Nema zemlje za starce", "Skyfall"), stalnog suradnika braće Coen, ponajviše se oslanja na raspoložene interpretacije zvjezdane glumačke postave. U glavnoj ulozi nastupa glumački ("Dobri Will Hunting") i recentni redateljski oskarovac B. Affleck ("Nestala bez traga", "Argo"), a njegovi su partneri također oskarovci T. Lee Jones ("Bjegunac", "Lincoln") i C. Cooper ("Adaptacija", "Bourneov identitet").
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • The Hanoi Hilton

    The Hanoi Hilton (1987)

    drama, ratni

    Grupa vojnika je uhvaćena i odvedena u zatvor u Hanoju tokom Vijetnamskog rata. Fenomenalna drama sa odličnom glumačkom ekipom.
  • In the Electric Mist

    In the Electric Mist (2009)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    New Iberia u Louisiani. Detektiv Dave Robicheaux u lovu je na serijskog ubojicu koji vreba mlade žene. Putem kući s još jednoga stravičnog mjesta zločina, Dave upoznaje glamuroznu holivudsku zvijezdu...
  • Leo

    Leo (2002)

    drama

    A recently-released prisoner and a troubled young boy share a pen-pal relationship, both connected by their past.
  • Man About Town

    Man About Town (2006)

    drama, komedija

    Jack Giamoro (B. Affleck) uspješni je hollywoodski agent za pronalaženje talenata, specijaliziran za televizijske scenariste. Naoko bez problema, Jack uživa u svojoj velikoj kući s bazenom, vozi...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}