Pogledaj trailer!

Film

kriminalistički, dokumentarni (2021)

The Forever Prisoner

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,0
The Forever Prisoner

Naslov:

Vječni zarobljenik

Godina:

2021

Žanr:

kriminalistički, dokumentarni

Režija:

Alex Gibney


Glavne uloge:


Abu Zubaydah
  >  Self
Hesham Abu Zubaidah
  >  Self

Opis:


HBO-ov dokumentarni film „Vječni zarobljenik“ hvaljenog redatelja Alexa Gibneyja (HBO-ov „Zločin stoljeća“, „Agenti kaosa“), pripovijeda jezivu priču o Abuu Zubaydahu, prvom visokovrijednom zatočeniku koji je podvrgnut CIA-inu programu poboljšanih tehnika ispitivanja (EIT), koje su oni izvan agencije poslije identificirali kao mučenje. Budući da nikada nije bio optužen za zločin niti mu je dopušteno da ospori svoj pritvor, Zubaydah ostaje zatvoren u zaljevu Guantánamo u kafkijanskom limbu, što je izravno suprotno američkim idealima pravde i zakonitog postupanja. Dvadeset godina poslije, „Vječni zarobljenik“ otkriva podrijetlo tajnih operacija koje su odvele Sjedinjene Države, u „ratu protiv terorizma“, na put okrutnosti, prijevare i samozavaravanja.

Obradio/la:

Kneginja
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Love Crimes of Kabul

    Love Crimes of Kabul (2011)

    dokumentarni

    Ovaj film vodi vas iza rešetaka afganistanskoga ženskog zatvora Badam Baugh, gdje je polovica osuđenica zbog "moralnih zločina" kao što su preljub i seks prije braka, koji su u Afganistanu zakonom...
  • Perpetual Planet: Heroes of the Oceans

    Perpetual Planet: Heroes of the Oceans (2021)

    dokumentarni

    Legendarna oceanografkinja Sylvia Earle i postava pomorskih znanstvenika, pričaju priču o nevjerojatnom radu koji se odvija širom svijeta za očuvanje naših oceana i krhkog ekosustava.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}