The Four Seasons

Film

drama, komedija (1981)

The Four Seasons

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,275%
The Four Seasons

Naslov:

Četiri godišnja doba

Godina:

1981

Žanr:

drama, komedija

Trajanje:

107 min

Režija:

Alan Alda

Scenarij:

Alan Alda


Glavne uloge:


Alan Alda
  >  Jack Burroughs
Bess Armstrong
  >  Ginny Newley (Callan)
Carol Burnett
  >  Kate Burroughs
Rita Moreno
  >  Claudia Zimmer
Sandy Dennis
  >  Anne Callan
Beatrice Alda
  >  Lisa Callan
Elizabeth Alda
  >  Beth Burroughs
Len Cariou
  >  Nick Callan
Robert Hitt
  >  Room Clerk
Kristi McCarthy
  >  Waitress
David Stackpole
  >  Doctor
Jack Weston
  >  Danny Zimmer

Opis:


Jack i Kate Burroughs, Nick i Anne Callan, te Danny i Claudia Zimmer tri su imućna sredovječna bračna para koji zajedno provode godišnje odmore. Za proljetnih praznika Nick u povjerenju priopći Jacku da će napustiti Anne, jer želi početi nov život. Iako Jack na to reagira s neodobravanjem, već na ljetnom odmoru Nick se pojavljuje s novom izabranicom, mnogo mlađom i atraktivnom Ginny. Iako je Ginny draga djevojka, Kate i Claudia ne prihvaćaju je u potpunosti, jer im se čini da će tako iznevjeriti Anne. Dolazi jesen, i tri para odlaze u posjet Jackovoj i Kateinoj kćeri Beth, odnosno, Nickovoj i Anneinoj kćeri Lisi, koje studiraju zajedno. Tamo nakon duljeg vremena nailaze na Anne...

Vrlo dojmljiva studija bračnih parova u krizi srednjih godina, Četiri godišnja doba dojmljiv je redateljsko-scenaristički debi poznatog glumca Alana Alde, koji u filmu tumači i jednu od ravnopravnih glavnih uloga. Alda je najpoznatiji kao televizijski glumac, i to ponajprije po ulozi Hawkeyea, glavnog lika omiljene humoristične serije MASH, koji mu je donio čak šest Zlatnih globusa za najboljeg glumca u humorističnim ili mjuzikl TV serijama. Alda je također peterostruki osvajač druge najprestižnije američke televizijske nagrade, Emmy, koju je dvaput osvojio za najbolju glavnu mušku ulogu u MASH-u, jedanput za scenarij i jedanput za režiju pojedinih epizoda iste TV serije, a jedanput za najbolju sporednu ulogu u seriji Zapadno krilo; također, bio je nominiran i za Oscara, u kategoriji najboljeg sporednog glumca u filmu Avijatičar Martina Scorsesea. Alan Alda režirao je 32 epizode TV serije MASH i četiri igrana kino filma, no prvijenac Četiri godišnja doba ostao je najzanimljivijim njegovim redateljskim ostvarenjem. Film je bio nominiran za četiri Zlatna globusa - za najbolji film u kategoriji komedije/mjuzikla, za najboljeg glumca (sam Alda), najbolju glumicu (Carol Burnett) i najbolji scenarij (također Alda). Osim toga, film se može pohvaliti i uglednom danskom festivalsko-kritičarskom nagradom Bodil za najbolji neeuropski film.
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Honeysuckle Rose

    Honeysuckle Rose (1980)

    drama, ljubavni, glazba

    Buck is a country singer on the road caught in a romantic triangle with Viv and Lily, the daughter of his longtime musical sidekick.
  • Resurrection

    Resurrection (1980)

    drama, fantazija

    Posle automobilske nesreće u kojoj je izgubila muža i nakratko bila klinički mrtva, paralizovana Edna Mekoli vraća se u rodni gradić u Kanzasu na oporavak. Za vreme lečenja otkriva da poseduje...
  • Continental Divide

    Continental Divide (1981)

    komedija, ljubavni

    Okorjeli novinar iz Chicaga neočekivano se zaljubi u znanstvenicu koja istražuje orlove.
  • A New Life

    A New Life (1988)

    komedija

    After a middle-aged couple divorces, they must each enter the frightening but funny world of blind dates and new relationships.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}