The GooniesPogledaj trailer!

Film

obiteljski, komedija, avantura (1985)

The Goonies

Ocjena korisnika
Odlično!
7,870%
The Goonies

Naslov:

Goonies

Godina:

1985

Žanr:

obiteljski, komedija, avantura

Trajanje:

114 min

Režija:

Richard Donner

Scenarij:

Steven Spielberg
, Chris Columbus


Glavne uloge:


Sean Astin
  >  Mikey
Corey Feldman
  >  Mouth
Martha Plimpton
  >  Stef
Josh Brolin
  >  Brand
Robert Davi
  >  Jake
Joe Pantoliano
  >  Francis
Anne Ramsey
  >  Mama Fratelli
Jeff Cohen
  >  Chunk
Kerri Green
  >  Andy
Curt Hanson
  >  Mr. Perkins
John Matuszak
  >  Sloth
Lupe Ontiveros
  >  Rosalita
Ke Huy Quan
  >  Data
Mary Ellen Trainor
  >  Mrs. Walsh
Keith Walker
  >  Mr. Walsh

Opis:


Suradnja legendarnog Stevena Spielberga, Richarda Donnera i Chrisa Columbusa rezultirala je ovom epskom dječjom avanturom po podzemnim pećinama i potonulim galijama, u kojoj skupina prijatelja poznata kao "Goonies" traži izgubljeno gusarsko blago kako bi pomogla svojim roditeljima.

Mikey (Sean Astin) i Brand Walsh (Josh Brolin) su braća čija bi se obitelj uskoro morala seliti s obzirom da im je kuća novim planom razvitka grada predviđena za rušenje, osim ako ne skupe dovoljno novca kako bi platili pohlepnim zemljoposjednicima. Naravno, šanse za to su skoro nikakve, sve dok Mikey slučajno ne pronađe mapu koja pokazuje put do izgubljenog blaga slavnoga gusara Jednookoga Willyja. Mikey, njegov brat i skupina odanih prijatelja kreću u potragu nadajući se da će spasiti svoj dom. Vrlo brzo pronađu ulaz u špilju, ali on se nalazi ispod kuće obitelji Fratelli, opasne grupe kriminalaca kojima se ideja o blagu također čini primamljivom.

Jedan od najslavnijih i najboljih dječjih filmova svih vremena, "Goonies" je odlično napisana, režirana i odglumljena priča koja svako dijete vodi u samo središte njegovih maštanja - u pustolovinu prepunu neočekivanih događaja, zadataka, za čije je rješavanje potrebna iznimna domišljatost, nesvakidašnjih likova te nagrade u vidu ponosa zbog pomoći spašavanja svoga doma. Prateći simpatičnu družbu, redatelj Richard Donner ("Smrtonosno oružje", "Urota", "Maverick") zapravo pokazuje kako su prijateljstvo i odanost najvažnije vrline, pogotovo dječjih života.
  • Slično za pogledati
  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!