The GunmanPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, misterij, akcija, triler (2015)

The Gunman

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
5,817%
The Gunman

Naslov:

Gunman

Godina:

2015

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, akcija, triler

Trajanje:

115 min

Režija:

Pierre Morel

Scenarij:

Sean Penn
, Don MacPherson
, Jean-Patrick Manchette
, Pete Travis


Glavne uloge:


Sean Penn
  >  Terrier
Javier Bardem
  >  Felix
Idris Elba
  >  Barnes
Peter Franzén
  >  Reiniger (as Peter Franzen)
Mark Rylance
  >  Terrance Cox
Jasmine Trinca
  >  Annie
Ray Winstone
  >  Stanley
Rachel Lascar
  >  Camille
Daniel Adegboyega
  >  Bryson
Ade Oyefeso
  >  Eugene
Alejandro Talavante
  >  Bullfighter
Billy Billingham
  >  Reed (as Sir Billy Billingham)
Florian Barisey
  >  Village Boy
Ismael Tunkara
  >  Village Boy
Amara Tunkara
  >  Village Boy

Opis:


Jim Terrier (Sean Penn) bivši je specijalac i agent obavještajne službe kojeg proganja prošlost. Osim što se bori s PTSP-om, Jim mora skinuti i ljagu sa svoga imena. Jedina svijetla točka u njegovom životu stara je ljubav kojoj se želi vratiti. No prije toga, Jima čeka niz obračuna diljem Europe.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (10)
  • Child 44

    Child 44 (2015)

    drama, kriminalistički, triler

    Child 44 prvi je dio napete trilogije čija je radnja smještena u Sovjetski savez 1952. godine. U vrijeme najvećih paranoja, strogog obrazovnog sistema i jakog djelovanja tajne policije bezbrižnu...
  • Alacrán enamorado

    Alacrán enamorado (2013)

    drama, ljubavni, triler

    Urbana priča koja govori u Julianu, mladiću koji sa svojim najboljim prijateljem Luisom aktivno sudjeluje u neonacističkom nasilnom pokretu a koji predvodi fanatični Solis. Julian počinje trenirati...
  • Run All Night

    Run All Night (2015)

    drama, kriminalistički, akcija, triler

    Pripadnik brooklynskog podzemlja i uspješni plaćeni ubojica Jimmy Colon (Liam Neeson) imao je i boljih dana. Sa 55 godina proganjaju ga grijesi iz prošlosti, ali i uporni policijski detektiv (Vincent...
  • Bastille Day

    Bastille Day (2016)

    drama, akcija

    Michael Mason (Madden) je lopov koji se nađe na listi CIA-e kad ukrade torbu koja sadrži više od novčanika. Sean Briar (Elba), agent na slučaju, ubrzo shvati da je Michael samo pijun u mnogo većoj...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Black Raven
    Translator
    02.08.2022. 18:42
    Sean Penn i Bardem su A klasa holuvuda 
    i ne bi trebali da snimaju ovakve filmove. 
    Ima dosta glumaca iz B klase koji mogu da snimaju ove prosečne filmove. 
    Film The Gunman je ok film za jedno gledanje i to je sve.
  • beogradski
    eXtreme member
    02.08.2022. 14:28
    Dobar film. Sean Penn je odlican glumac
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    09.05.2018. 01:33

      The Gunman je film koji me je razočarao iz više razloga od kojih nijedan ne pripada Š.Penu. Sve zasluge za ovaj film snosi isključivo reditelj koji je skrenuo pažnju na sebe filmom Taken (2008) za koji mnoge tvrde da je pokrenuo novi trend da dobri glumci u ozbiljnim godinama igraju akcione uloge. Ti koji to tvrde su izgleda zaboravilii na Čarlsa Bronsona koji je neka druga tema i priča. Reditelj P.Morel koji je imao sreće sa Nisonom pokušao je da to ponovi sa Penom kojeg dugo nisam video u nekoj dobroj ulozi.

      The Gunman je dakle pokušaj koji nije uspeo a koji počinje i završava izveštajem iz medija koji veze nemaju sa Kongom u kom sve počinje sa grupom plaćenika koji pored žena i dece ubiju i ponekog ministra ako im se dobro plati. Jedan od ubica je Pen koji se vraća u Kongo u kom sa jednom nvo buši bunare ne bi li olakšao svoju savest. Na početku filma njegovu ekipu napada grupa naoružanih bandita i vatromet sa putešestvijem glavnog junaka može da počne jer mu njegov instikt govori da to nije slučajnost već da neko želi da mu skine glavu.

      Karakteri i glumci na koje na svom putu nailazi su toliko loše osmišljeni, realizovani i neiskorišćeni da je to teško opisati. Na primer, I.Elba se skoro ne primećuje i ima samo jedan potpuno besmislen i nepotreban dijalog dok je Bardem karikatura karikature ljigavog negativca. Pored takvih sam Pen koji je takođe loš prosto blista u ovom filmu u kojem zli belci posle ubijanja i pljačke po Africi postaju odjednom dobri filantropi.

       Bardem je odličan glumac koji je dolaskom u Holivud postao dežurni negativac a to nije samo njegov gubitak. Njegove uglavnom zaboravljene uloge u filmovima Bigasa Lune govore same za sebe.

      Nisam spomenuo najgore napisanu ulogu, ulogu žene koja od ponovnog susreta pa do kraja prati Pena. Zaista ne znam kako da je opišem osim kao amorfnu masu koja od situacije do situacije može biti žrtva, trofej ili nešto sasvim treće. I to ide na dušu potpisniku scenarija i režije.

      Sve u svemu, ovo je loš film čija radnja ne opterećuje, film koji se lako prati i brzo zaboravlja.

{{message}}

{{item.title}}