The Imaginarium of Doctor ParnassusPogledaj trailer!

Film

misterij, fantazija, avantura (2009)

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
6,864%
The Imaginarium of Doctor Parnassus

Naslov:

Imaginarijum doktora Parnasa

Godina:

2009

Žanr:

misterij, fantazija, avantura

Trajanje:

123 min

Režija:

Terry Gilliam

Scenarij:

Terry Gilliam
, Charles McKeown


Glavne uloge:


Christopher Plummer
  >  Doctor Parnassus
Mark Benton
  >  Dad
Moya Brady
  >  Aunty Flo
Lorraine Cheshire
  >  Mum
Simon Day
  >  Uncle Bob
Johnny Harris
  >  Policeman
Katie Lyons
  >  Martin's Girlfriend
Verne Troyer
  >  Percy
Richard Riddell
  >  Martin
Andrew Garfield
  >  Anton
Lily Cole
  >  Valentina
Richard Shanks
  >  Friend of Martin
Bruce Crawford
  >  Face Changed Martin
Sian Scott
  >  Linda
Lewis Gott
  >  Diego

Opis:


Prije tisuću godina, nepopravljivi kockar dr. Parnassus kladio se s vragom, gospodinom Nickom i na okladi dobio vječni život. Nekoliko stoljeća kasnije, Parnassus sreće ljubav svog života i s g. Nickom (ispregovara) sklapa novi ugovor. U zamjenu za besmrtnost dobija mladost, ali pod uvjetom da njegova kći Valentina kad napuni šesnaest godina postane vlasništvo g. Nicka. Vrijeme brzo prolazi, Valentina se približava šesnaestoj godini života i g. Nick dolazi po nju. Kako su i dr. Parnassus i g. Nick ovisnici o klađenju, dogovaraju novu okladu - Valentinu dobija onaj koji prvi zavede pet duša. Parnassus očajnički želi spasiti voljenu kćer i njenu ruku obećava onome tko mu pomogne pobijediti vraga... započinje nevjerojatna utrka s vremenom.

Imaginarium of Dr. Parnassus, film kultnog redatelja Terry Gilliama je maštovita priča o čovjeku koji je prodao dušu vragu, smještena u moderno doba. Ovaj visokobudžetni film sa zapanjujućim i impresivnim vizualnim efektima je već tijekom snimanja dobio ogroman publicitet zbog iznenadne smrti Heatha Leadgera, čiju ulogu su dovršile najtraženije hollvodske zvijezde današnjice Johnny Depp, Colin Farrell i Jude Law.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • The Adventures of Baron Munchausen

    The Adventures of Baron Munchausen (1988)

    komedija, fantazija, avantura

    Režiser Teri Gilijam i zvezdana ekipa uključujući i Džona Nevila, Erika Ajdla, Olivera Rida i Umu Turman donose nam priču o avanturama Barona von Minhauzena dok pokušava da spase grad. U tim...
  • The Wholly Family

    The Wholly Family (2011)

    drama, kratki

    An American family in the streets of Naples.
  • Casanova

    Casanova (2005)

    drama, povijesni, komedija, ljubavni, avantura

    Bio je najpoznatiji zavodnik na svijetu. Pustolov, majstor prerušavanja i duha – govorilo se da nijedna žena ne može odoljeti njegovu šarmu. Dotad. Prvi put u životu, legendarni Casanova (HEATH...
  • Lords of Dogtown

    Lords of Dogtown (2005)

    biografski, drama, sportski

    Film je baziran na priči o 'Z-Boysima' –utjecajnoj skupini skejtera koji su napravili revoluciju u ovom sportu. U ranim 70-im prošlog stoljeća u Santa Monici, surferi Tony Alva (Victor Rasuk), Stacy...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AcaNDr
    The Legend Of
    22.12.2009. 20:40


          Žanr: Avantura / Fantazija

    Scenario: Terry Gilliam (Brazil, 1985.), Charles McKeown (Brazil, 1985.)

    Režija: Terry Gilliam (Fear and Loathing in Las Vegas, 1998.)

    Glavne uloge: Heath Ledger, Christopher Plummer, Tom Waits, Lily Cole, Andrew Garfield, Verne Troyer, Johnny Depp, Colin Farrell, Jude Law

    Godina proizvodnje: 2009

    Zemlja porekla: Velika Britanija / Kanada / Francuska

    Trajanje: 122 min


    Sinopsis:
    The Imaginarium of Doctor Parnassus je fantazijska priča o moralu, smeštena u sadašnjost. Ovo je priča o Dr Parnassusu (Christopher Plummer) i njegovom neobičnom Imaginarium-u, putujućoj zabavi u kojoj članovi publike imaju neodoljivu mogućnost da biraju između svetla i radosti ili mraka i turobnosti. Blagosloven izvanrednim darom da se vodi maštom drugih, Dr Parnassus je proklet mračnom tajnom. Nekada davno, on je načinio opkladu sa đavolom, Mr Nickom, u kojoj je osvojio besmrtnost. Mnogo vekova kasnije, on upoznaje jedinu pravu ljubav, i Dr Parnassus ponovo sklapa ugovor sa đavolom, menjajući svoju besmrtnost za mladost, uz uslov da, kada njegov prvorođeni napuni 16 godina, on ili ona postaje vlasništvo Mr Nicka.
    Valentina (Lily Cole) sada brzo dolazi do "tačke odrastanja", i Dr Parnassus očajnički želi da je zaštiti od sudbine. Mr Nick dolazi po svoje vlasništvo, ali, uvek željan nove nagodbe, počinje da preispituje svoju odluku. Sada, vlasnik Valentine biće onaj ko uspe da zavede prvih pet duša. Nailazeći na divlje, komične i razne likove na svom putu, Dr Parnassus obećava svojoj ćerki da će je udati za muškarca koji će mu pomoći da pobedi. U ovoj maštovitoj trci sa vremenom, Dr Parnassus mora da se bori da bi spasio svoju ćerku nailazeći na brojne prepreke - i iskupljujući se za svoje greške iz prošlosti jednom za svagda.

    Rezime: Terry Gilliam ostaje popustljiv kao i uvek, ali The Imaginarium of Doctor Parnassus predstavlja povratak toksično maštovite i mračno lepe moći njegovih ranijih radova, sa solidnim glumačkim performansama koje su dorasle vizuelnom spektaklu.

    Trivija:
    - Ovo je poslednji filmski projekat Heatha Ledgera. Posle njegove smrti, produkcija je bila zaustavljena na nekoliko meseci, dok Johnny Depp, Jude Law i Colin Farrell nisu pristali da kompletiraju Ledgerovu ulogu. Fantazijska premisa filma i pametna prepravljanja scenarija omogućila su glumcima da se nađu ulozi jednog lika čiji se izgled menja dok putuje između svetova mašte.
    - Johnny Depp, Colin Farrell i Jude Law su sve svoje prihode od filma darovali Ledgerovoj ćerki Matildi kako bi njena budućnost bila osigurana.

    Nominacije:
    Najbolje dostignuće u produkciji, 2009 British Independent Film Awards
    Najbolja umetnička režija i dizajn produkcije, Najbolji dizajn kostima, Najbolja originalna pesma (Terry Gilliam - "We Are The Children Of The World"), Najbolji vizuelni efekti, 2009 Satellite AwardsAcaN2009-12-22 20:40:48
  • Nela81
    Translator
    21.12.2009. 22:11
    The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)



    Genre:Adventure | Fantasy | Mystery
    Director:Terry Gilliam

    Stavljena u sadašnje vreme, fantastična priča o moralu prati putujući show misterioznog Dr. Parnassusa (Christopher Plummer), čoveku koji je jednom pobedio u opkladi sa samim đavolom i poseduje jedinstvenu sposobnost da vodi kroz maštu drugih. Pre mnogo vekova, Dr. Parnassus je dobio iz opklade besmrtnost sa zlonamernim g. Nickom (Tom Waits). Dok bi se vrlo malo njih usudili da oprobaju sreću u opkladi sa mračnom stranom, Dr. Parnassus je upravo to i uradio.
    Vekovima kasnije, kada sreće pravu ljubav, Dr.Parnassus menja svoju besmrtnost za mladost. Ali se obavezuje da će prvorođeno dete postati vlasništvo g. Nicka kada napuni svoju šesnaestu godinu. Njegova ćerka Valentina (Lily Cole) brzo se približava tim godinama i dr. Parnassus grozničavo razmišlja kako da je zaštiti od predstojeće sudbine. Kada Princ tame, dr. Nick dođe da je pokupi, ne odoleva da sklopi još jednu opkladu sa dobrim doktorom. Naime, ovog puta će pobednik biti onaj koji prvi zavede pet duša. Kako takmičenje počinje da se zahuktava, dr. Parnassus obećava ruku svoje kćeri svakome ko će mu pomoći da pobedi i ispravi greške prošlosti.

    Iznenadna smrt Heath Ledgera, januara 2008. godine ostavila je Terry Gilliama i kompaniju da se koprcaju u potrazi za sredstvima da bi spasili film. Konjica spasa stiže u vidu Johnny Deppa, Jude Law, and Colin Farrella koji su poslužili kao alternativna vremenska dimenzija originalnog karaktera kojeg je igrao Heath Ledger.

    [TUBE]http://www.youtube.com/watch?v=6jU3AimFaz0[/TUBE]

{{message}}

{{item.title}}