The Strawberry StatementPogledaj trailer!

Film

drama, ljubavni (1970)

The Strawberry Statement

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,6
The Strawberry Statement

Naslov:

O jagodama i krvi

Godina:

1970

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

109 min

Režija:

Stuart Hagmann

Scenarij:

Israel Horovitz
, James Kunen


Glavne uloge:


Bob Balaban
  >  Elliot - Organizer
Bud Cort
  >  Elliot - Coxswain
Bruce Davison
  >  Simon
Carol Bagdasarian
  >  Girl on Telephone
Jeannie Berlin
  >  Girl with Clipboard
Booker Bradshaw
  >  Lucas
Kim Darby
  >  Linda
Drew Eshelman
  >  Tim
Tom Foral
  >  Coach
Jon Hill
  >  Student
Israel Horovitz
  >  Dr. Benton
James Kunen
  >  Chairman
Murray MacLeod
  >  George
Michael Margotta
  >  Swatch
Andrew Parks
  >  Student
Greta Pope
  >  Song Leader
Kristin Van Buren
  >  Girl in Filing Room
Jess Walton
  >  Student

Opis:


Simon studira na sveučilištu u San Franciscu, a najviše je zaokupljen veslačkim treninzima, želeći izboriti mjesto u sveučilišnoj momčadi. Na sveučilištu su započele ljevičarske studentske demonstracije koje Simon isprva ne shvaća, ali upozna srčanu djevojku Lindu, jednu od studentskih aktivistica, i sam se priključi pobuni...

"Jagode i krv" jedan je iz niza ljevičarskih (pro)modernističkih filmova koji su na prijelazu šezdesetih u sedamdesete godine zapljusnule američku kinematografiju. Iako je većina tih filmova nastajala u nezavisnim produkcijama, nova strujanja snažno su zahvatila i Hollywood pa je tako "Jagode i krv" nastao u produkciji glasovitog MGM-a. Film je postigao velik uspjeh na festivalu u Cannesu, gdje je dobio Specijalnu nagradu žirija, pri čemu su se njegovi članovi konfrontirali, jer mu neki od njih željeli dodijeliti glavnu nagradu - Zlatnu palmu. Glavne uloge tumače danas ugledni karakterni glumac B. Davison (Dugogodišnje prijateljstvo, Kratki rezovi, X-Men 1 i 2, Mrtva djevojka) i u ono doba iznimno obećavajuća mlada glumica Kim Darby (Čovjek zvan Hrabrost, Grissomova banda), čija je filmska karijera nažalost ubrzo krenula nizbrdo. Unatoč velikom odjeku filma i kultnom statusu koji je ubrzo postigao, redatelj Stuart Hagmann kasnije je snimio još samo jedan nezapažen film. Napomenimo i izvrstan soundtrack s pjesmama Joni Mitchell, Neila Younga te Lennona i McCartneyja (glasovita Give Peace a Chance u glasovitoj završnoj sekvenci filma).
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Doctor in the House

    Doctor in the House (1954)

    komedija

    Doctor in the House je britanska filmska komedija snimljena 1954. godine u režiji Ralpha Thomasa. Temelji se na istoimenom romanu Richard Gordona, koji je također sudjelovao u pisanju scenarija...
  • My Brilliant Career

    My Brilliant Career (1979)

    biografski, drama, ljubavni

    Reč je o ekranizaciji istoimenog slavnog australijskog romantičnog romana Miles Franklin, koji prikazuje razvoj devojčice u spisateljicu.
  • The Man from the Diners' Club

    The Man from the Diners' Club (1963)

    komedija

    An employee at Diner's Club issues a credit card to a well-known mobster and has to retrieve it in order to keep his job.
  • Anonimo veneziano

    Anonimo veneziano (1970)

    drama, ljubavni

    Mletački muzičar iz La Fenice teatra dobija neizlečivu bolest. Slučajno sreće svoju bivšu ženu koja trenutno živi sa drugim čovekom. Ona konačno shvata da je još uvek zaljubljena u njega.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}