The TerminatorPogledaj trailer!

Film

akcija, znanstvena fantastika (1984)

The Terminator

Ocjena korisnika
Odlično!
8,0100%
The Terminator

Naslov:

Terminator

Godina:

1984

Žanr:

akcija, znanstvena fantastika

Trajanje:

107 min

Režija:

James Cameron

Scenarij:

James Cameron
, Gale Anne Hurd
, William Wisher Jr.


Glavne uloge:


Linda Hamilton
  >  Sarah Connor
Bill Paxton
  >  Punk Leader
Arnold Schwarzenegger
  >  Terminator
Michael Biehn
  >  Kyle Reese
Lance Henriksen
  >  Detective Hal Vukovich
Rick Rossovich
  >  Matt Buchanan
Earl Boen
  >  Dr. Peter Silberman
Franco Columbu
  >  Future Terminator
Bruce M. Kerner
  >  Desk Sergeant
Dick Miller
  >  Pawn Shop Clerk
Bess Motta
  >  Ginger Ventura
Brad Rearden
  >  Punk
Shawn Schepps
  >  Nancy
Brian Thompson
  >  Punk
Paul Winfield
  >  Lieutenant Ed Traxler

Opis:


Znanstveno-fantastični film o svijetu budućnosti kojim su zavladali strojevi, a čovječanstvo od istrebljenja može spasiti samo jedan čovjek, John Connor. Godine 2029. Los Angeles je gomila ruševina. Nakon atomskog rata strojevi su zavladali svijetom i istrebljuju ostatke ljudskih skupina koje su organizirane u pokrete otpora. Savršeni kiborg nazvan Terminator (A. Schwarzenegger), odlazi u prošlost, u godinu 1984., sa zadatkom da u Los Angelesu nađe i uništi mladu ženu, Sarah Connor (L. Hamilton), buduću majku budućeg vođe pobune protiv sofisticiranih strojeva. Istodobno kad i Terminator, iz prošlosti stiže i pobunjenik Kyle Reese (M. Beihn), koji treba spriječiti ubojstvo Sarah Connor i uništiti Terminatora.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (1)
 • Raiders of the Lost Ark

  Raiders of the Lost Ark (1981)

  akcija, avantura

  Glasovitog arheologa i stručnjaka za okultno dr. Indianu Jones (Harrison Ford) angažirala je američka vlada da pronađe Zavjetni kovčeg za koji se vjeruje da i dalje sadrži Deset Božjih zapovijedi...
 • Terminator 3: Rise of the Machines

  Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

  akcija, znanstvena fantastika

  Deset godina nakon posljednjeg susreta s Terminatorom, John Connor (Nick Stahl) živi kao lutalica kako ga strojevi ne bi pronašli. Na žalost, Skynet šalje novog, usavršenog i moćnijeg terminatora...
 • Back to the Future

  Back to the Future (1985)

  komedija, znanstvena fantastika, avantura

  U izmišljenom gradu Hill Valley, tinejdžer Marty McFly (Michael J. Fox) slučajno otputuje u prošlost, točnije u 1955. godinu, u vremenskom stroju koji je izumio njegov prijatelj, znanstvenik dr...
 • Star Wars

  Star Wars (1977)

  akcija, fantazija, znanstvena fantastika, avantura

  Bijaše to davno u jednoj dalekoj, dalekoj galaksiji... Doba je građanskog rata, a pobunjenici su protiv Galaktičkog Carstva ostvarili svoju prvu pobjedu vjerujući da je to tek početak prema obnovi...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • 07.08.2011. 18:28


  The Terminator (1984)  Žanr: Akcija, SF

  Režija: James Cameron

  Jezik: Engleski, Španski

  Uloge: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton, Paul Winfield

  Trajanje: 107 min  Kiborg ledenog lica poslan je u prošlost kako bi ubio posljednju nadu čovječanstva - mladu Sarah Connor koja u svojoj utrobi nosi novog Spasitelja.

  U ne toliko dalekoj budućnosti 2029., sofisticirani kompjuter Skynet polako gubi bitku s čovječanstvom koje je organiziralo pobunu protiv strojeva koji vladaju svijetom.  Nešto prije nego ga unište, Skynet uspijeva poslati svog ratnika - Terminatora (Arnold Schwarzenegger)na putovanje kroz vrijeme, u 1984., kako bi ubio Sarah Connor (Linda Hamilton), koja će roditi vođu ljudskog otpora.

  No u prošlost nije poslan samo moćni, naoko neuništivi čovjek robot, već i pobunjenik Kyle Reese (Michael Beihn) koji će pokušati zaštiti Sarah i spriječiti Terminatora u njegovoj misiji, te u konačnici spasiti čovječanstvo.

  Ova apokaliptično tehnološka bajka prvi je nastavak kultne trilogije Terminatora koji se iz hladnokrvnog zlonamjernog kiborga postepeno transformira u junaka, prijatelja i zaštitnika ljudi.
  Film je u zvjezdane visine vinuo još nepoznatog redatelja Jamesa Camerona (Titanic, Istinite laži, Alien tetralogija) i  Arnolda Schwarzeneggera koji je do tada bio poznat tek kao mišićavi barabarin i strastveni bodybuilder.


  Izvor: http://www.filmski.net
  IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0088247/


  [TUBE]c4Jo8QoOTQ4[/TUBE]


  TITLOVI