Top Gun: MaverickPogledaj trailer!

Film

drama, akcija (2022)

Top Gun: Maverick

Ocjena korisnika
Odlično!
8,7
Top Gun: Maverick

Naslov:

Top Gun: Maverick

Godina:

2022

Žanr:

drama, akcija

Trajanje:

131 min

Režija:

Joseph Kosinski

Scenarij:

Christopher McQuarrie
, Jim Cash
, Peter Craig
, Jack Epps Jr.
, Ehren Kruger
, Justin Marks
, Eric Warren Singer


Glavne uloge:


Tom Cruise
  >  Maverick
Val Kilmer
  >  Iceman
Charles Parnell
  >  Adm. Solomon 'Warlock' Bates
Jay Ellis
  >  Payback
Glen Powell
  >  Hangman
Bashir Salahuddin
  >  Coleman
Chelsea Harris
  >  Flag Aide Angela Burke
Miles Teller
  >  Bradley 'Rooster' Bradshaw
Kara Wang
  >  Lt. Callie 'Halo' Bassett
Roberta Sparta
  >  Administrator
Monica Barbaro
  >  Phoenix
Lewis Pullman
  >  Bob
Danny Ramirez
  >  Fanboy
Jack Schumacher
  >  Lt. Neil 'Omaha' Vikander
Greg Tarzan Davis
  >  Coyote

Opis:


Nakon više od trideset godina služenja kao jedan od najboljih pilota mornarice, Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) je tamo gdje pripada, izbjegava napredovanje u čin koji bi ga "prizemljio". Kad se nađe kako obučava odred mladih pilota Top Gun-a za specijaliziranu misiju, kakvu još niti jedan pilot nije vidio, Maverick susreće Bradleyja Bradshawa (Miles Teller), sina svog pokojnog prijatelja, Nicka Bradshawa, zvanog "Goose". Suočavajući se s neizvjesnom budućnošću i s duhovima svoje prošlosti, Maverick se uvlači u sukob s vlastitim najdubljim strahovima, koji će kulminirati misijom koja zahtijeva konačnu žrtvu od onih koji će biti izabrani da uzlete.

Pročitaj recenziju filma Top Gun: Maverick:

 • Slično za pogledati
 • Komentari (69)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • titlovi.com
  Approval team
  19.07.2022. 23:43
  Prevod je uradila alexandra-stanic 🌟
 • 24.06.2022. 10:07
  [[email protected]]Sve zavisi od toga šta je režiser htio da kaže, koji je cilj filma. I šta gledalac očekuje da vidi. Malo je dobrih filmova sa ratnom i vojnom tematikom. Da bi se snimio dobar film u tom žanru – treba imati obrazovane vojne istoričare i vojne konsultante koji će ukazati na greške u scenariju, na snimanju... Ukratko oko svega što ima veze sa tehnikom. Usmjeriti režisera... Drugo – zavisi kakav film hoće autor, ozbiljan film gdje gledalac može nešto i da nauči ili neku banalnu akciju za brzo zrgtanje love. Sad što se tiče gledalaca, većina ne želi da napreže previše moždane vijuge pa vole jeftinu akciju sa kul efektima. Ako ćemo konkretno o ovom filmu, meni je ovo jedan od onih filmova koji se gledaju uz pivu i čips, isto ko i prvi Top gun. Isto ko i Spasavanje vojnika Rajana. Jednokratna zabava. Da rezimiram za one koji nisu gledali – zaobiđite ovo ako volite ozbiljne filmove ovog tipa. Ovo je daleko od toga. Za one koji žele dobru zabavu, vjerovatno će vam se svidjeti.[/QUOTE]

  Ajde što ne postoji film (niti treba da postoji, osim možda nekog dokumentarnog, ali i to je za raspravu) koji se drži istorije i vojne industrije ko pijan plota, ali staviti Spilberga u isti koš sa Top Gun-om i još napisati da je to jednokratna zabava!!!? Baš me zanima koji su to ozbiljni filmovi ovog tipa po Nothingm-u? Koja su to remek dela koja je iko osim njega pogledao više od 1x?
  Stvarno svašta može da se pročita ovde.

 • osman2510
  Senior translator
  19.06.2022. 04:39
  [QUOTE=kina12]Kad ce izac prevod[/QUOTE]

  kad ga ti prevedeš!

  čestite unapred Clap