Top Gun: MaverickPogledaj trailer!

Film

drama, akcija (2022)

Top Gun: Maverick

Ocjena korisnika
Odlično!
8,6
Top Gun: Maverick

Naslov:

Top Gun: Maverick

Godina:

2022

Žanr:

drama, akcija

Trajanje:

130 min

Režija:

Joseph Kosinski

Scenarij:

Christopher McQuarrie
, Jim Cash
, Peter Craig
, Jack Epps Jr.
, Ehren Kruger
, Justin Marks
, Eric Warren Singer


Glavne uloge:


Tom Cruise
  >  Maverick
Val Kilmer
  >  Iceman
Charles Parnell
  >  Adm. Solomon 'Warlock' Bates
Jay Ellis
  >  Payback
Glen Powell
  >  Hangman
Bashir Salahuddin
  >  Coleman
Chelsea Harris
  >  Flag Aide Angela Burke
Miles Teller
  >  Bradley 'Rooster' Bradshaw
Kara Wang
  >  Lt. Callie 'Halo' Bassett
Roberta Sparta
  >  Administrator
Monica Barbaro
  >  Phoenix
Lewis Pullman
  >  Bob
Danny Ramirez
  >  Fanboy
Jack Schumacher
  >  Lt. Neil 'Omaha' Vikander
Greg Tarzan Davis
  >  Coyote

Opis:


Nakon više od trideset godina služenja kao jedan od najboljih pilota mornarice, Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) je tamo gdje pripada, izbjegava napredovanje u čin koji bi ga "prizemljio". Kad se nađe kako obučava odred mladih pilota Top Gun-a za specijaliziranu misiju, kakvu još niti jedan pilot nije vidio, Maverick susreće Bradleyja Bradshawa (Miles Teller), sina svog pokojnog prijatelja, Nicka Bradshawa, zvanog "Goose". Suočavajući se s neizvjesnom budućnošću i s duhovima svoje prošlosti, Maverick se uvlači u sukob s vlastitim najdubljim strahovima, koji će kulminirati misijom koja zahtijeva konačnu žrtvu od onih koji će biti izabrani da uzlete.

Pročitaj recenziju filma Top Gun: Maverick:

 • Slično za pogledati
 • Komentari (154)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • puppet_master
  eXtreme member
  01.12.2023. 14:06
  Poklekao sam, iako ne volim pilotske/filmove sa aviNJonima. Volem Tom Cruisa-a (pa, volem jednu prevoditeljku, dok tog konja volem kao glumca), volem i Miles Tellera, nisam voleo prvi Top Gun iako sam obožavao Tony Scott-a (onoliko koliko ne volem brata mu LOL) E, sada kada smo završili sa ljubavima, oma da kažem da sam se mahom dosađivao, lepo izgleda film, volim Cruisa u većini kadrova, no sva priča kao i akcija su mi bili dosadni. Samo me podseća sve na to koliko ne volim te avionske...Hajde kada sam bio dete još i nekako sa onim filmovima sa Louis Gossett Jr i onaj sa helikopterom, "Biggles", no bezmalo sve ostalo mi je...tja. 

  Šta mi je smetalo i više od dosade. Pa, Hollywood je liberalan, previše brate mili, slažem se ja naravno sa sivme time, no džaba ljudskosti i lepih stavova ako su fake, nametnuti i ako zapušavaš usta drugima. E, tu bi bilo meni lepo da je Top Gun 2 napravio kerefeku koju bih ja, na kvarno, napravio. Nevezano za ičija uverenja, motive, misli, nade i želje. Ja bih voleo da film izvadi svoju ogromnu američku kitu (cveća, ne mislim ništa nakaradno, eto na ruže, bele ruže mislim) uvije je u američku zastavu, dodatno okruženu ljutim ratnim mašinama i mlatara sa njom (kitom, ružama, šta već) od prvog do poslednjeg kadra, dabome. Sve bre neki filmovi sa preispitivanjem, ljudima čistoga srca, revizije istorije, ne valja ovo, ne valja ono, otkazuj, otkazuj, zatvaraj, otimaj mu hleb iz usta jer je rekao ovo ili ono, pljuj po uniformi, zastavi, dominaciji, ma da, najbolje da daš drugim silama da tresu muda a na ekranu nek se uporno prodaje priča o svojoj prljavštini. (opet kažem, nije bitno šta stvarno mislim o tome, rekosmo da je fora u kerefekama) a pazi, svejedno će te mrzeti i pljuvati i rugati ti se, pa daj im onda makar pravog materijala i napravi konačno drugačiji film, nešto upravo iz Reganove ere, baš zato što su vreme i filmovi sada bitno drugačiji, lajaće svi ionako so, fuc.k them all, neka lete staklići, urlaju mlaznjaci, ginu zli teroristi, neka leprša zastava, "urraaaaaa", desnica u transu, šta bre ima veze više išta.  A šta ovaj film radi? Ništa. Meni. Zbilja se više ne sećam ni jedne jedine scene (osim one kada se pojavio Kilmer, što se više ne dešava često Unhappy iako se ne sećam dešavanja u njoj) Nah, nije ovo moj broj i tako mu je to. 
 • Bilko
  member
  15.01.2023. 18:24
  Priznajem da je u mnogo pogleda mogao biti mnogo bolji, ali pominjanje ped**ske eskadrile izaziva mi proljev. Čoban zapeo u četrdesetim i ne može se izvući, neka liječi partizansko-komunističke komplekse u obitelji ili za ti predviđenim ustanovama
 • Ukulele
  member
  23.12.2022. 18:50
  Pogledao sam ga upravo i jedna stvar je razocaravajuca. Drugi je reditelj za drugi nastavak i vidi se da ovaj nema pojma o "seksualnoj hemiji" kako to Ameri kazu. U prvom delu je "Ovan" pravi zavodnik, primer za udzbenike o zavodjenju. Ovde siroma mora da iskace kroz prozor. E, bruke!