Üç MaymunPogledaj trailer!

Film

drama (2008)

Üç Maymun

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,378%
Üç Maymun

Godina:

2008

Žanr:

drama

Trajanje:

109 min

Režija:

Nuri Bilge Ceylan

Scenarij:

Nuri Bilge Ceylan
, Ebru Ceylan
, Ercan Kesal


Glavne uloge:


Yavuz Bingöl
  >  Eyüp (as Yavuz Bingöl)
Ahmet Rifat Sungar
  >  Ismail
Hatice Aslan
  >  Hacer
Ercan Kesal
  >  Servet
Cafer Köse
  >  Bayram
Gürkan Aydin
  >  Cocuk

Opis:


Jedne kišne noć bogataš i političar u usponu pregazi pješaka i pobjegne. Svom podređenom ponudi novac da za njega preuzme krivicu...

Film "Tri majmuna" dobio je mnoge međunarodne nagrade, među ostalim na Filmskom festivalu u Cannesu 2008. Nuri Bilge Ceylan proglašen je najboljim redateljem.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • Yumurta

    Yumurta (2007)

    drama

    Pjesniku Jusufu umre majka, zato se nakon dugo godina vrati u svoje rodno selo. U raspadajućoj kući ga sačeka mlada djevojka Ayla za koju nije znao da već pet godina živi s njegovom majkom. Ayla ga...
  • Uzak

    Uzak (2002)

    drama

    Nakon što ga napusti supruga, sredovječnom fotografu Mahmutu u posjet dolazi nezaposleni rođak Jusuf u potrazi za poslom. Njegova prisutnost u stanu uskoro počinje smetati Mahmutu koji je nagrizan...
  • Takva

    Takva (2006)

    drama

    Muharem je turski činovnik, odan islamskoj tradiciji i životu koji mu ona nalaže. No sve se mijenja kada njegovu predanost vjeri odluči iskušati bogata religijska sekta ponudvši mu da radi za njih...
  • Masumiyet

    Masumiyet (1997)

    drama

    Yusuf is released from prison after serving a ten-year sentence. He is scared of life outside as he goes to an address given to him by another prisoner.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    16.09.2022. 13:52
    Da opis, jedne noci pred izbore, umoran i pospan,  politicar i bogat covek, udari pesaka.
    Medjutim naisla su u tom trenutku druga kola i zapisali su broj tablica, i samo su otisli i rekli da ce nazvati policiju, njega nisu videli, a on pobegne sa lica mesta .
    On poziva svog vozaca i nudi mu pogodbu, da preuzme krivicu i da robija umesto njega, ali da ce njegova porodica dobijati redovno njegovu platu, a nakon izlaska i pozamasnu sumu novca.
    U celoj prici su jos samo njegova zena i sin, i hajde da kazem da je  podeljena u dve celine dok je on u zatvoru i nakon njegovog izlaska iz istog.

    Zanr, cista drama ( realizam, samo na par mesta dolazi naiygled do odstupanja, ali to je da se prikaze ...). Dinamika moze mnoge da odbije, jako je spor sa dugim kadrovima, Mislim, da je ovo tip filma, ili mi je dobar, ili ono dosadan, bez veze, a ovaj sto pise filozofira.

    Pa i naslov je vesto izabran, tri mudra majmuna i cetvrti koji im se pridruzuje, prvi  koji pokriva oči i `ne vidi zlo`, drugi koji  pokriva uši i `ne čuje zlo`, treci   koji pokriva usta i `ne govori zlo,`  pridruzuje mu se i cetrvti koji ne cini zlo.

    Rezija odlicna, fotografija odlicna, zvuk , pa na par mesta sam bukavalno doziveo kao da se to desava pored mene, a prica kao da se desava u kraju itd.

    Ona kompozicija, zgrada, pruga, pogled, (prozor, vrh zgrade), more... bas dobra.  Jeste mi uneo malo specificnu atmosferu i napetost, mozda drugima nece.  Malo su neka mesta nedorecena i autor ostavlja nagovestaje, vizuelno prikaze ali znamo u sustini sta porucuje, neke motive ostavio otvorene ali su i u realinosti mnogi nedokucivi,

     Imamo tri `unutrasnja sveta`svaki drugaciji i svaki ima svoj neki cilj, ali i u svakom je borba, zatim imamo zlocin (e), preljubu, bes, sad `priguseno` nasilje i njihovu vezu i lestvicu, videcete i na samom kraju filma, malo paranoje, opsesivnosti, strasti ( vidimo kod zene), zanimljivi su i odbojni likovi muskaraca, znoj, krv, povracanje, prividnjanja, i tako dalje.  Sve ima svoje i lepo je uklopljeno.

    Da ne duzim, svaka kinematografija, pa i bivsa jugoslovenska, ima nekoliko dobrih filmova na ovu temu, nista nije novo, ali sve u svemu prijao mi je film.
    AlexDeLarge2022-09-16 17:26:23
  • IgaBiva
    eXtreme member
    12.09.2022. 16:11
    Dobar film. Ozbiljan. Krupnih kadrova koji nagoveštavaju emociju i veoma svedene dinamike, uprkos stalnoj napetosti koja vlada među veoma upečatljivim akterima...
  • NEX
    eXtreme member
    21.05.2012. 10:17
    Üç maymun Aka Three Monkeys / Tri Majmuna (2008)



    http://www.imdb.com/title/tt1233381/

    [TUBE]pRqTsUcntDI[/TUBE]

    Žanr: Drama

    Režiser:
    Nuri Bilge Ceylan

    Glavne uloge: Yavuz Bingol, Hatice Aslan i Ahmet Rifat Sungar

    Opis filma:

    Ambiciozni političar beži sa mesta automobilske nesreće koju je skrivio. On okrivljuje svog vozača za nesreću, kako bi očuvao svoju poziciju na predstojećim izborima. Da bi izbegla teškoće i odgovornosti koje bi bilo teško podnositi, njegova porodica počne ignorisati istinu i ne želi videti, čuti ili govoriti o tome.


    Link do prevoda:

    http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=%C3%9C%C3%A7%20maymun&jezik=


    CSInvestigator2014-02-23 02:06:59

{{message}}

{{item.title}}