UsPogledaj trailer!

Film

triler, horor (2019)

Us

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,5
Us

Naslov:

Mi

Godina:

2019

Žanr:

triler, horor

Trajanje:

116 min

Režija:

Jordan Peele

Scenarij:

Jordan Peele


Glavne uloge:


Elisabeth Moss
  >  Dahlia
Lon Gowan
  >  Large Man (Neighbor)
Napiera Groves
  >  Dr. Foster
Madison Curry
  >  Young Adelaide Wilson
Madison Curry
  >  Young Red
Ashley Mckoy
  >  Teenage Adelaide Wilson
Ashley Mckoy
  >  Teenage Red
Alan Frazier
  >  Alan
Alan Frazier
  >  Jeremiah
Noelle Sheldon
  >  Nix
Cali Sheldon
  >  Io
Tim Heidecker
  >  Tex
Lupita Nyong'o
  >  Adelaide Wilson
Lupita Nyong'o
  >  Red
Anna Diop
  >  Eartha
Kara Hayward
  >  Nancy
Yahya Abdul-Mateen II
  >  Weyland
Nathan Harrington
  >  Glenn
Winston Duke
  >  Abraham
Winston Duke
  >  Gabe Wilson
Evan Alex
  >  Pluto
Shahadi Wright Joseph
  >  Umbrae
David M Sandoval Jr.
  >  Father of family on Beach

Opis:


Nakon što je sa svojim redateljskim prvijencem, filmom Get Out (Bježi), šokirao suvremenu umjetnost i postavio nove standarde u provokaciji društva sa društveno osviještenim horror filmovima, dobitnik Oscara i vizionar Jordan Peel vraća se sa još jednom originalnom horror pričom, filmom za koji je sam napisao scenarij, režirao i producirao ga.
U filmu Us (Mi) čija se radnja odvija se u sadašnjosti, na obalama Sjeverene Karoline, glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Nyong’o kao Adelaide Wilson. Adelaide i njezina obitelj odlučili su ljetne praznike provesti u idiličnoj vikendici u kojoj je ona provodila svoje ljetne praznike kao dijete. Progonjena neobjašnjivom i nerazriješenom traumom iz svoje prošlosti i složenom nizom jezovitih slučajnosti, Adelaide osjeća kako je njezina paranoja sve veća dok postaje sve sigurnija da će nešto loše zadesiti njezinu obitelj. Nakon napornog dana na plaži sa svojim prijateljima Tylerima (dobitnica nagrade Emmy - Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Cali Sheldon, Noelle Sheldon), Adelaide i njezina obitelj (Winston Duke, Shahadi Wright Joseph, Evan Alex) vraćaju se u svoju vikendicu. Kada padne mrak, Wilsonsi primjećuju siluetu od četiri osobe koje se drže za ruke dok stoje na prilazu. Us (Mi) suprostavlja običnu američku obitelj protiv zastrašujućeg i nevjerojatnog protivnika: samih sebe.

Pročitaj recenziju filma Us:

  • Slično za pogledati
  • Komentari (28)
  • Climax

    Climax (2018)

    drama, misterij, horor, glazbeni

    Tokom sredine devedesetih godina, 20 urbanih plesača se okupi na trodnevnoj probi u napuštenoj zgradi internata, lociranoj u srcu šume. Nakon što ispiju zdelu sangrije, postaje im jasno da su...
  • Cold Pursuit

    Cold Pursuit (2019)

    drama, kriminalistički, akcija, triler

    Vozač sniježne grtalice sveti se narko dilerima za koje misli da su mu ubili sina. Film je baziran na norveškom filmu “Kraftidioten” iz 2014. godine.
  • Rim of the World

    Rim of the World (2019)

    komedija, akcija, znanstvena fantastika, avantura

    Radnja filma odvodi nas u ljetni kamp Rim of the World, u kojem četiri tinejdžera - Alex (Jack Gore), ZhenZhen (Miya Cech), Dariush (Benjamin Flores, Jr.) i Gabriel (Alessio Scalzotto) - shvate da se...
  • Greta

    Greta (2018)

    drama, misterij, triler, horor

    Slatka, naivna mlada žena Frances (Chloë Grace Moretz) koja pokušava preživjeti i uspjeti sama u New Yorku ne razmišlja dvaput o tome da vrati pronađenu torbicu u podzemnoj željeznici zakonitom...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    05.06.2023. 17:56
    Prekinuo sam. Get Out je dosta bolji
  • dzindzin16
    eXtreme member
    11.10.2020. 21:20
    Svi porede predjasnji(bas sam zadovoljan), sa ovim naknadnim filmom ovog Dzordana i ovaj naknadni, uglavnom usrase i zato ga do sada nisam ni gledao.Dobro je da sam ga pogledao, da bih video koliko je reditelju nakon velikih hvalospeva porastao ego, pa misli da odmah zatim moze krenuti sa izivljavanjem i tresnuti u uradak sve sto je snevao u vlaznim snovima.Ne opameti li se, prodavace u buducnosti krek sunarodnicima, na cosku.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    19.09.2019. 14:08
    Prethodno nisam napisao.

    Ne znam koji ku**c imdb izmišlja. Kakav horor? Ovo je čista scifi drama s elementima trilera.
    Odnosno ako gledatelj zbog promašenog žanriranja na imbd-u očekuje horor, dobit će prst u šup... u oko.

    US(A) je država s bogatom povijesti eksperimenata na vlastitom stanovništvu, mjesto gdje su se prisilno sterilizirale žene i eksperimentiralo sa namjernom zarazom sifilisom te netretiranjem istoga.
    US (je, zato je taj dvosmisleni naslov) izmišlja još jedan vladin eksperiment, neuspio, ali se zamorci pobune. Tvist sa kukavičjem jajem na kraju nije neočekivan no je dobro odmjeren za objasniti zbog čega su bijeli miševi napustili svoj kavez.

    Da me neko pitao za film prije nego sam čuo druga mišljenja, rekao bih čista petica.
    Ovako kad vidim pljuvanja, postaje očito da režiser nije dobro iskomunicirao alegoriju sa širom publikom pa ću evo smanjiti na 4+, ali ne ide manje.

{{message}}

{{item.title}}