Waiting for the BarbariansPogledaj trailer!

Film

drama (2019)

Waiting for the Barbarians

Ocjena korisnika
Odlično!
6,1
Waiting for the Barbarians

Godina:

2019

Žanr:

drama

Trajanje:

112 min

Režija:

Ciro Guerra

Scenarij:

J.M. Coetzee


Glavne uloge:


Johnny Depp
  >  Colonel Joll
Greta Scacchi
  >  Mai
Nayef Rashed
  >  Farmer 1
Joseph Long
  >  Baker
Harry Melling
  >  Garrison Soldier 4
Mark Rylance
  >  The Magistrate
David Dencik
  >  Clerk
Robert Pattinson
  >  Officer Mandel
Bill Milner
  >  Garrison Soldier 5
Sam Reid
  >  The Lieutenant
Gursed Dalkhsuren
  >  Old Man
David Moorst
  >  Garrison Soldier 6
Gana Bayarsaikhan
  >  The Girl
Tserendagva Purevdorj
  >  Old Barbarian
Isabella Nefar
  >  Star

Opis:


Drama "Čekajući barbare" snimljena je prema istoimenom romanu nagrađivanog autora i dobitnika Nobelove nagrade J.M.-a Coetzeea koji je jedan od britanskih najnagrađivanijih i najhvaljenijih autora. Roman Waiting for the Barbarians svoje prvo izdanje doživio je još 1980. godine, a opera istog naziva prvi put je izvedena u rujnu 2005. godine.

Magistrat (Mark Rylance) izoliranog pustog pograničnog područja na granici neimenovanog carstva trebao bi otići u lako zasluženu mirovinu čemu se jako veseli, no planove mu kvari pukovnik Joll (Johnny Depp) koji dolazi kod njega izvještavati o sigurnosnoj situaciji na granici. Kad Joll započne niz nemilosrdnih ispitivanja ne libeći se agresije i nasilja, Magistrat će početi preispitivati svoju odanost carstvu.

Kolumbijski redatelj i scenarist Ciro Guerra potpisuje režiju ovog filma, a možda nam je najpoznatiji po filmu El abrazo de la serpiente koji je bio nominiran za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma 2016. godine. Ako vas sve navedeno još nije privuklo filmu svakako vrijedi spomenuti odličnu glumačku ekipu koju čine spomenuti Rylance i Depp, te Robert Pattinson, Gana Bayarsaikhan i Greta Scacchi.

Pročitaj recenziju filma Waiting for the Barbarians:

  • Slično za pogledati
  • Komentari (9)
  • Guest of Honour

    Guest of Honour (2019)

    drama

    Džim i njegova kćerka Veronika, mlada nastavnica muzike u srednjoj školi, pokušavaju da razmrse svoje komplikovane odnose i isprepletene tajne, ali to im ne polazi za rukom. Veronika je lažno...
  • The Batman

    The Batman (2022)

    drama, kriminalistički, akcija, znanstvena fantastika

    Kada sadistički serijski ubojica Riddler počne ubijati političare u Gothamu, Batman je prisiljen istražiti skrivenu korupciju u gradu i ispitati umješanost svoje obitelji.
  • Fatima

    Fatima (2020)

    drama

    Drama o snazi vere, inspirisana istinitom pričom. Ljudi su 1917. godine tražili nadu, a dobili su čudo. Fatima je priča o desetogodišnjoj pastirki i njena dva mlađa rođaka iz Fatime u Portugalu, koji...
  • Made in Italy

    Made in Italy (2020)

    drama, komedija, ljubavni

    Umetnik-boem putuje iz Londona u Italiju sa svojim otuđenim sinom, da bi prodao kuću koju je nasledio od svoje preminule supruge. Putovanje će biti idealno vreme da porade na svom porodičnom odnosu.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • ar8c
    eXtreme member
    13.03.2023. 17:42
    Film je veoma dobar, poučan, izaziva snažne emocije i poriv za preispitivanjem sebe i sveta koji nas okružuje. Snimljen na originalan način i sa stilom, jedno od kvalitetnijih i reprezentativnijih dela poslednjih godina.
  • beogradski
    eXtreme member
    13.03.2023. 14:42
    Prekinuo sam
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    01.12.2021. 20:23
    Odlican film kao knjiga , film/knjiga proslosti, sadasnjosti i bar bliske buducnosti. Kuci je rodjen u Juznoj Africi, i inspirisan je aparthejdom,  progonom, ispitivanjem, i mnogim nehumanim delovanjima itd. . Alegorija imperijalne vladavine, nerazumevanje razlicitosti ,ispoljavanje onih najgorih ljudskih osobina.  . Bez varvara sada šta će biti s nama?  Ti ljudi, na kraju, behu neko rešenje! tako je i doktor Kricinger postavio sebi pitanje vezano za Jevreje. Takodje ukazuje se na vrednosti kao sto su sloboda, tretiranje drugog ljudskog bica,ali i prica o sumnji i osvescenju, buntu i duhu pobune, itd. Moze pino da se pise. Ostala mi je jedna mudrost iz knjige „Bol je istina“. Tako da preporuka za film.

{{message}}

{{item.title}}