American Crime StoryPogledaj trailer!

TV serija

biografski, drama, kriminalistički (2016)

American Crime Story

Ocjena korisnika
Odlično!
8,5
American Crime Story

Naslov:

Američka kriminalistička priča

Godina:

2016

Žanr:

biografski, drama, kriminalistički

Trajanje:

42 min

Autor:

Larry Karaszewski
, Scott Alexander


Glavne uloge:


Nathan Lane
  >  F. Lee Bailey
David Schwimmer
  >  Robert Kardashian
John Travolta
  >  Robert Shapiro
Cuba Gooding Jr.
  >  O.J. Simpson
Sarah Paulson
  >  Marcia Clark
Courtney B. Vance
  >  Johnnie Cochran
Kenneth Choi
  >  Judge Lance Ito
Christian Clemenson
  >  Bill Hodgman
Bruce Greenwood
  >  Gil Garcetti
Sterling K. Brown
  >  Christopher Darden
Lady Gaga
  >  Donatella Versace
Dale Godboldo
  >  Carl E. Douglas
Chris Bauer
  >  Detective Tom Lange
Chris Conner
  >  Jeffrey Toobin
Jordana Brewster
  >  Denise Brown

Opis:


Riječ je o serijalu u kojem se svaka sezona bavi najvećim zločinima koji su potresli američku naciju. Prva sezona "The People vs OJ Simpson" bila je jako dobro prihvaćena od publike i kritike, a glumcima Cubi Gooding Jr.-u i Sarah Paulson donijela je Emmyje za njihove uloge.

Druga sezona serijala "American Crime Story" bavi se ubojstvom modnog kreatora Giannija Versacea, a emitirat će se 2018., a u produkciji je već i treća sezona koja će se baviti posljedicama uragana Katrina. Nedavno je najavljeno da bi se četvrta sezona trebala baviti seks-skandalom Billa Clintona i Monice Lewinsky.

Američka kriminalistička priča: Narod protiv O. J.-a Simpsona prvi je dio novog serijala producenta Ryana Murphyja koja će svoju premijeru imati u veljači 2016. Glumačku ekipu čine Cuba Gooding Jr. kao O. J. Simpson, John Travolta kao odvjetnik obrane Robert Shapiro, David Schwimmer kao odvjetnik obrane Robert Kardashian, Sarah Paulson kao tužiteljica Marcia Clark, Courtney B. Vance kao odvjetnica obrane Johnnie Cochran i Bruce Greenwood kao okružni tužitelj područja Los Angelesa Gil Garcetti.

Temeljena na knjizi Jeffreyja Toobina „The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson“ ova se serija bavi suđenjem O. J.-u Simpsonu iz perspektive pravnika. Istražuje kaotične pregovore i manevre obiju strana koji su se odvijali iza kulisa te kako je kombinacija pretjerane samouvjerenosti tužitelja, lukavosti branitelja i povijesti losanđeleske policije s lokalnom zajednicom crnaca dovela porotu do odluke: oslobođen na temelju opravdane sumnje.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (9)
 • 11.22.63

  11.22.63 (2016)

  drama, misterij, znanstvena fantastika, triler

  “22. studenoga 1963. tri su pucnja odjeknula Dallasom, predsjednik Kennedy je ubijen i svijet se promijenio. Što bi se dogodilo da se to može promijeniti?” Krenite na put i saznajte u novoj epskoj...
 • The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

  The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst (2015)

  dokumentarni

  Revolucionarni šestodijelni dokumentarni događaj režirao je i producirao Andrew Jarecki te producirao i snimio Marc Smerling. Serija razotkriva dugo zakopane informacije pronađene tijekom njihove...
 • Billions

  Billions (2016)

  drama

  Dramska serija “Billions” se sastoji od 12 jednosatnih epizoda u kojoj se Damian Lewis i Paul Giamatti neprestano bore za novac, moć i vlast. Damian Lewis tumači lik briljantnog miljardera Bobbyja...
 • Making a Murderer

  Making a Murderer (2015)

  kriminalistički, dokumentarni

  Serija je snimana 10 godina i to je priča bez presedana o životu Stivena Ejverija, čoveka koji je oslobođen zahvaljujući analizi DNK-a, da bi se nakon toga, za vreme razotkrivanja korupcije unutar...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Stole Haringa
  eXtreme member
  03.02.2019. 02:17

    Odgledao sam drugu sezonu koja je slabija od prve. Prva sezona je bila fokusirana na sudski proces, druga je svedena na poteru za manijakom koji je pored Đanija, na svom putu, upokojio nekoliko ljudi. Autori serije su se previše držali šablona koji im je više odmogao nego pomogao u opisu manijaka. Daren Kris ke više nego dobar u toj ulozi, Solidna je i Penelopa Kruz, ostali su jedva dotakli prosek za razliku od Rikija Martina koji je ubedljivo najgori od sve dece.
 • Stole Haringa
  eXtreme member
  08.02.2018. 23:04
    Za slučaj Simpson i ubistvo Versaćea sam čuo. Na jedno uvo ušlo, na drugo izašlo. Nije me to zanimalo, nije to ono što me zanima.

    Autori serije su majstori kojima dobro polazi za rukom da dvaput prodaju već ispričanu priču. U prvoj sezoni najbolji su mi bili advokati koj su zahvaljujući američkom pravnom sistemu uradili nemoguće. Dobre su mi bile scene kad sveprisutni rasizam okreću protiv belaca. Mislim na one "nesreće"koje advokati nabraju, "nesreće" u kojima panduri koji upucaju crnce prolsze brz kazne. Kad ono crnac koji je strvarno kriv biva oslobođen baš zbog toga. Podlo od autora serije.

    Slažem se sa tim da je Kuba bio nešto više od epizodiste, nešto slično sam napisao. On je dobro unovčio svoje ime i minuli rad dok su autori serije dobili dobru i besplatnu reklamu.

    Za ovog sociopatu koji je pravi kameleon ostaje još da se vidi. Dotle mukajet.
 • jeje cantiq
  Banned user
  08.02.2018. 22:39
  Kuba se tu više-manje slikao (ali dobro).
  Odlično urađeno no smeta me što je cijela priča tisuću puta prožvakana i nema čar novog (ono s crnom bojom i svime što ciljano vuče na crnčugu je odlično).

  Jest ubojica školski primjer sociopate, no on je (najvjerojatnije) to i bio. Njega jedinog ne poznamo, znamo i Versacea i Simpsona, no ovog Kunahana ne, napisan je po opisu i svjedočenjima, no po meni je to jako blizu istini. Nikakve tajne ni misterije, jasan ko bijeli dan...
  Jasno, za kompletni dojam čekamo dalje epizode i starce Kunahane, no ne očekujem puno iznenađenja.