Beyond the CosmosPogledaj trailer!

TV serija

dokumentarni (2012)

Beyond the Cosmos

Ocjena korisnika
-
Beyond the Cosmos

Godina:

2012

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

45 min

Režija:



Glavne uloge:


Brian Greene  >  narator

Opis:


Brajan Grin će vas uputiti u veliku tajnu: svi smo mi bili prevareni. Naša percepcija vremena i prostora odvela nas je na stranputicu. Veliki deo onoga što smo mislili da znamo o našem svemiru - da se prošlost već dogodila a da će se budućnost
tek desiti, da je taj prostor samo velika praznina, da je naš univerzum jedini koji postoji - može biti jedna velika greška.
Serijal od četiri jednosatne epizode na temelju knjiga poznatog fizičara Brajana Grina, dovešće nas do granica fizike i uputiti nas kako naučnici slažu najpotpuniju sliku prostora, vremena i svemira. Svakim korakom gledaoci će moći da otkriju da ispod površine našeg svakodnevnog života postoji jedva prepoznatljiv svet mnogo nepoznatiji i čudesniji nego što iko očekuje.

Obradio/la:

rambo975
  • Komentari (10)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • LjubicaSP
    Moderator
    06.12.2014. 19:29
    Dr Milan Ćirković je napisao sjajan tekst:

    Da li postoji mnoštvo svemira? Kao semantička suprotnost izrazu univerzum, u kosmologiji, kvantnoj fizici i filozofiji nauke koristi se pojam multiverzum, koji je potekao iz SF literature i koji je definitivno ušao u naučnu modu Kakvi sve multiverzumi postoje? Šta je iza ivice horizonta? Šta su kosmološki fraktali? Da li je Šredingerova mačka živa ili mrtva? Zašto je fizički svet baš takav kakav jeste?  Da li postoji sve što može da se zamisli? Kako i gde pronaći sopstvene dvojnike?

    Više o tome na  http://www.b92.net/zivot/nauka.php?nav_id=238250
  • LjubicaSP
    Moderator
    03.12.2014. 10:29
    Ovako naučnici vide svet LOL

  • Pera Kojot
    eXtreme member
    01.12.2014. 22:10
    Nabavljena serija, hvala LjubicaSP za prevode Clap

{{message}}

{{item.title}}