TV serija

western (1959)

Bonanza

Ocjena korisnika
-
7,3
Bonanza

Naslov:

Bonanza

Godina:

1959

Žanr:

western

Trajanje:

49 min

Autor:

Fred Hamilton
, David Dortort


Glavne uloge:


Lorne Greene
  >  Ben Cartwright
Michael Landon
  >  Joseph 'Little Joe' Cartwright
Dan Blocker
  >  Eric 'Hoss' Cartwright
Pernell Roberts
  >  Adam Cartwright
Ray Teal
  >  Sheriff Roy Coffee
Victor Sen Yung
  >  Hop Sing
David Canary
  >  Candy Canaday
Mitch Vogel
  >  Jamie Hunter Cartwright
Bing Russell
  >  Deputy Clem Foster
Tim Matheson
  >  Griff King
Grandon Rhodes
  >  Dr. J.P. Martin
Grandon Rhodes
  >  Doctor
Harry Holcombe
  >  Dr. J. P. Martin
Bruno VeSota
  >  Bartender
Bing Russell
  >  Sheriff Clem Foster

Opis:


Bonanza je jedna od najpopularnijih i najduže emitiranih vestern serija. Mogla bi se opisati kao akcijsko-pustolovna, ali i obiteljska serija. Punih četrnaest sezona publika je napeto pratila pustolovine obitelji Cartwright u Visokoj Sierri. Ponad obala jezera Tahoe, među borovima, smjestio se ranč Ponderosa koji je sa svojih tisuću jutara bio dom Bena Cartwrighta i njegovih sinova Adama, Hossa i Joea zvanog Mali Joe. Radnja je temeljena na stalnom postavu glumaca uz gostujuće zvijezde pa se Bonanza upravo time izdvojila od uobičajenih vesterna svojega vremena.

Bonanza se emitirala od 12. rujna 1959. pa sve do 16. siječnja 1973. godine i sa svojih četrnaest sezona koje broje 430 epizoda druga je vestern serija po dužini emitiranja, odmah iza serije Gunsmoke, a ubraja se i među deset najduže emitiranih američkih serija.

Naslov 'Bonanza' potječe od izraza koji su rudari koristili za bogato nalazište, odnosno žilu rudače, u prenesenom značenju za izvor bogatstva. Uglavnom se odnosila na nalazište Comstock Lode u Nevadi, u kojem su pronađene enormne količine srebra, što je, nakon objave tog podatka 1859. godine, potaklo jednu od najvećih utrka za blagom u američkoj povijesti.

Radnja serije smještena je u razdoblje između 1861. (1. sezona) i 1867. godine (13. sezona), za vrijeme trajanja i nedugo nakon Američkog građanskog rata.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (8)
  • Have Gun - Will Travel

    Have Gun - Will Travel (1957)

    western

    Professional gunfighter Paladin was a West Point graduate who, after the Civil War, settled into San Francisco's Hotel Carlton were he awaited responses to his business card: over the picture of a...
  • Shane

    Shane (1966)

    western

    Vestern serija "Shane" na američkoj je televiziji prikazana 1966. godine, a snimljena je prema romanu Jacka Schaefera objavljenom 1949. godine. Prema toj je knjizi 1953. snimljen i istoimeni film s...
  • The Big Valley

    The Big Valley (1965)

    western

    Victoria Barkley heads her adult brood on the Barkley Ranch in California's San Joaquin Valley, near Stockton, in the 1870s. Heath is the illegitimate son of Victoria's husband, Tom (who is dead at...
  • Land of the Giants

    Land of the Giants (1968)

    znanstvena fantastika

    A spaceship from Earth crash-lands on an Earth-like planet on which everything, including the human-like inhabitants, is twelve times the size of its counterpart on Earth.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 21.02.2018. 10:28
    lisanilisani 
    Hvala na prevodu ove predivne serije, ali bih te zamolio da, ako je to moguće, prevodiš epizode po redu, kako ne bi čekali da se prevede cela serija pa tek tada da je gledamo, već posle svakog tvog prevoda možemo da se opustimo i uživamo u epizodi.

    Znam da je ovo veliki posao i zato još jednom veliko hvala za prevode.
  • svetlanalane
    Senior translator
    29.05.2015. 10:36
    Da, kao što reče Kadetoni, drago mi je da će i ova serija biti prevedena jer sam davno zaista uživala gledajući je. U to vreme nije bilo bezbroj serija sumnjivog kvaliteta na xy kanala na TV-u pa smo svaku epizodu željno očekivali.
    Hvala za dosadašnje prevode iako još nisam pogledala ni jednu epizodu sa prevodom :P Biće to veoma obiman posao.
  • kadetoni
    Moderator
    05.04.2015. 16:07
    Izvinjavam se, skinuo sam prvih 10, pa u brzini nisam video da od 32 epizode fale:
    12, 13,   15, 16, 17, 18, 19, 20 i 21.



     
    kadetoni2015-04-05 16:20:07

{{message}}

{{item.title}}