EkaterinaPogledaj trailer!

TV serija

biografski, drama, povijesni (2014)

Ekaterina

Ocjena korisnika
Odlično!
8,1
Ekaterina

Naslov:

Katarina Velika

Godina:

2014

Žanr:

biografski, drama, povijesni

Glavne uloge:


Nikolay Kozak
  >  Shuvalov
Rinal Mukhametov
  >  Saltykov
Maksim Kerin
  >  Brekdorf
Marina Aleksandrova
  >  Ekaterina II
Aleksandr Lazarev
  >  Razumovsky
Aleksandr Yatsenko
  >  Petr III
Yuliya Aug
  >  Elizaveta I
Vitaly Kravchenko
  >  General Apraksin (as Vitaliy Kravchenko)
Vladimir Menshov
  >  Bestuzhev
Valentina Talyzina
  >  Nyanya Ioanna VI
Sergey Strelnikov
  >  Orlov
Anastasiya Korolkova
  >  Elizaveta Vorontsova
Monika Gossmann
  >  Gertrude
Isabel Schosnig
  >  Ioanna
Konstantin Lavronenko
  >  Lestok

Opis:


Kći osiromašenog pruskog kneza sprema se udati za budućeg ruskog cara Petra III. Mašta o ljubavi, ali car više voli ratne igre i slabo ga zanimaju žene. Njezina djevojačka nevinost nestaje u razvratnosti, blagu narav zamjenjuje hladni bijes, a svoju usamljenost preusmjerava u težnju za moći. Ta ojađena mlada žena puna snage osvajat će zemlje i srca, birati grenadire za ljubavnike, gušiti pobune i održavati veze s istaknutim europskim misliocima. Postat će Katarina Velika!

Caričin lik na ekran su prenijeli popularni ruski redatelji Aleksandar Baranov i Ramil Sabitov pod umjetničkim nadzorom oskarovca Vladimira Menjšova.


Druga sezona:

Nastavak priče o velikoj carici Katarini. Katarina Aleksejevna vlada Rusijom već šestu godinu. Na sve načine nastoji izbjeći rat i istodobno se suprotstavlja urotama na dvoru. Osim toga, vladarici ni na ljubavnom planu ne ide sve glatko. Za njezinu naklonost bore se dvojica muškaraca: Grigorij Orlov, otac njezina izvanbračnog sina, i Grigorij Potemkin, mladi perspektivni časnik. Unatoč svim teškoćama, Katarina ostaje suzdržana, razborita i pravedna, jer o njoj ovisi budućnost države. Ljubav, spletke, žestoka borba, teške odluke - sve to čeka glavnu junakinju u novoj sezoni zanimljive serije. U šestoj godini vladavine nove carice nazire se prvi Katarinin rat s Turskom. U isto vrijeme Katarina traži način da sklopi zakoniti brak sa svojim starim miljenikom Grigorijem Orlovom i prizna pred zakonom njihova sina Alekseja, kako bi postao prijestolonasljednik u slučaju da Katarinino zakonito dijete Pavel Petrovič ne bude imao djece. No Orlovljevo neotesano i nepredvidljivo ponašanje, kao i njegovi problemi s muškim zdravljem, prisiljavaju caricu da odustane od razmišljanja o braku i pošalje sina Alekseja u inozemstvo, uvjerivši se da će Pavel Petrovič moći zasnovati obitelj. Riješivši se Orlova, Katarina nalazi novog miljenika, Grigorija Potemkina, i traži po Europi udavaču za nasljednika. 1774. Rusko-turski rat završava se pobjedom Rusije, koja uspostavlja protektorat nad Krimskim kanatom i dobiva izlaz na Crno i Azovsko more. 1776. Katarina drugi put uspješnije ženi Pavla Petroviča još jednom njemačkom princezom, a ona se vjenča s Potemkinom, koji u njezinu čast na jugu carstva utemeljuje grad Ekaterinoslav. 1780. Katarina oslobađa iz zatočeništva braunšvajgsku obitelj i pušta je u Dansku. 1782. Katarina u Sankt Peterburgu otkriva spomenik Petru I. i šalje Pavla Petroviča sa suprugom i djecom na put po Europi. --- Prošlo je više od pet godina otkako se Katarina uspela na prijestolje. Situacija je teška, cijeloj Rusiji prijeti glad. Braća Orlov izviđaju granicu, gdje haraju i pljačkaju turske snage. Katarina okuplja svoje vijeće, tražeći način kako uzvratiti Turcima. Carica se sprema vjenčati sa svojim dragim Grigorijem kad se vrati, ali neki to ne odobravaju.

Treća sezona:

Godine 1774. Katarinina vladavina ugrožena je sa više strana. Vodi se rat sa Turskom, koji se može završiti unosnim mirom ili teškim porazom za Rusiju. Pored toga, u Parizu u ruke odbeglih Poljaka i francuskih avanturista dospeva adut protiv Katarine - Jelisaveta Tarakanova, samozvana kći carice Jelisavete Petrovne.
U Rusiji je u toku seljačka buna, koju predvodi Jemelian Pugačov - još jedan samozvanac koji se proglasio Petrom III. Opasnost vreba i na dvoru, gde Panin proračunavakako da vlast preda Pavlu. Sudbina Rusije zavisi od caričinih odluka.

Obradio/la:

Kneginja
  • Slično za pogledati
  • Komentari (38)
  • Anna-detektiv

    Anna-detektiv (2016)

    kriminalistički, misterij, fantazija

    A 19-year-old girl discovers that she has supernatural powers that allow her to see spirits. The spirits haunt her and she uses them to solve crimes that the police have not been able to solve.
  • Romanovy

    Romanovy (2013)

    povijesni

    Po formi jedinstven projekat povodom 400-godišnjice ustoličenja carske porodice Romanov u Rusiji. U seriji su kombinovani elementi igranog i dokumentarnog filma, kompjuterske grafike i animacije...
  • Episode #9.6

    Episode #9.6 (2001)

    komedija, glazba, talk show

  • Nochnye lastochki

    Nochnye lastochki (2013)

    drama, ratni

    Serija je posvećena ženama pilotima 46. gardijskog puka noćnih bombardera i njihovom učešću u borbama tokom Drugog svetskog rata. Režija: Mihail Kabanov Uloge: Tatjana Artngolc, Denis...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Vilin
    eXtreme member
    11.11.2020. 00:34
    Sjajna i treća sezona ove izuzetne serije. Produkcija je fantastična a i sve ostalo je na vrhunskom nivou. Autentični ambijenti ruskih dvoraca i fenomenalni kostimi nastavljaju da me oduševljavaju. Gluma je maestralna.
  • titlovi.com
    Approval team
    26.03.2020. 01:15
    [tube]x7gQKJjml4s[/tube]

    Treću sezonu prevodi LjubicaSP 👏

  • Vilin
    eXtreme member
    12.05.2019. 15:12
    Druga sezona "Jekaterine II" odnosno "Uspon" je nadmašila i prvu sezonu i moja očekivanja. Dominiraju Marina Aleksandrova u glavnoj ulozi, kao i Sergej Koltakov u ulozi grofa Panjina. Ova sezona pokazuje svu kompleksnost vladavine carskom Rusijom polovinom osamnaestog veka. Unutrašnji problemi kao što su sukob države i crkve, surovost plemstva prema kmetovima, stalna pojava lažnih pretendenata na presto ..., kao i konstantna opasnost od napada susednim država, spletke, nadmudrivanja, samo su deo onoga što treba prevazići da bi Rusija postala i ostala jaka država. Tu su i lični, emotivni i porodični problemi same carice. Sve u svemu obavezno odgledajte ovu seriju, uživaćete. Posebna vrednost je izvanredan prevod Ljubice SP. Jedina mana serije je očajna animacija.Vilin2019-05-12 15:17:48

{{message}}

{{item.title}}