Natural Curiosities

TV serija

dokumentarni (2013)

Natural Curiosities

Ocjena korisnika
-
8,6
Natural Curiosities

Naslov:

David Attenborough: Čuda prirode

Godina:

2013

Žanr:

dokumentarni

Glavne uloge:


David Attenborough
  >  Himself - Presenter
Guy Chapelier
  >  Narrator (voice) (as Guy Chapellier)

Opis:


Sir David Attenborough govori o životinjama koje su ga se osobito dojmile. U svakoj će epizodi predstaviti dvije različite životinje koje povezuje sličan hir evolucije.
Zašto su dvije malene životinje sa suprotnih krajeva svijeta uzdrmale znanstvenu zajednicu te dovele u pitanje ugled istaknutih znanstvenika? Zašto se zebre i leptiri šepire upadljivim uzorcima i bojama? Priroda je spiralno oblikovala narvalovu kljovu i puževu kućicu, ali koja je tome svrha?

David Attenborough je cijeli život posvetio dokumentiranju svijeta prirode. Susreo se s mnogo najneobičnijih stvorenja, ali neke od tih životinja i dalje u njemu bude nova pitanja. Na primjer, zašto zebra ima svoje karakteristične pruge ili zašto čudnovati kljunaš polaže jaja?

Svaka je epizoda posvećena istraživanju dvaju čuda prirode koja su na neki način slična ili povezana. Serija je snimana na lokacijama u Ujedinjenom Kraljevstvu, a osobit pripovjedački dar sir Davida Attenborougha uklopljen je u prekrasne snimke životinja pa stoga ova serija nije nalik nijednoj do sada.

Jeste li znali?
Tijekom povijesti istraživači su pronalazili goleme spiralne predmete za koje je većina vjerovala da su rogovi jednoroga. Kako li su samo pogriješili! Naposljetku je otkriveno da je to ustvari gornji lijevi sjekutić mužjaka narvala.
Jarke boje na krilima leptira ne stvara pigment, nego minijaturne ljuske. One reflektiraju svjetlost na različite načine pa je mi vidimo kao plavu, zelenu, crvenu boju koje se prelijevaju i svojom nas ljepotom zadivljuju.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Planet Earth: The Future

    Planet Earth: The Future (2006)

    dokumentarni

  • Attenborough: 60 Years in the Wild

    Attenborough: 60 Years in the Wild (2012)

    dokumentarni

    Over three very personal films, Sir David Attenborough looks back at the unparalleled changes in natural history that he has witnessed during his 60-year career.
  • Wildest Islands

    Wildest Islands (2012)

    dokumentarni

    Od bistrih voda Kariba kroz bujne šume Zanzibara upoznajemo ekstreme biljnog i životinjskog svijeta te dosad neviđene krajolike. Nekolicina sretnika ta područja može nazvati domom, ali kako bi ovdje...
  • Kingdom of Plants 3D

    Kingdom of Plants 3D (2012)

    dokumentarni

    Koristeći prekrasne snimke za ilustriranje svog jedinstvenog stila naracije, David Attenborough prati biljke od njihovih početaka na zemlji do njihovog ključnog mjesta u današnjoj prirodi, izlažući...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Kneginja
    The Legend Of
    11.12.2016. 21:20



    Prevedena je i druga sezona, hvala 20miki09 uzdravlje









  • mircest
    eXtreme member
    02.07.2016. 15:21
    David Attenborough's Natural Curiosities (2013)

    David Attenbourough: Čuda prirode





    Žanr: dokumentarni
    Jezik: engleski
    Režiser: Hilary Jeffkins
    Glavne uloge: David Attenborough


    Sir David Attenborough u svakoj epizodi predstavlja po dvije životinje koje su ga se posebno dojmile i koje dijele sličnosti u evoluciji. Zašto baš zebra i leptiri imaju posebne šare? Zašto puž ima zaobljenu kućicu? Što stvara šarene boje na leptirovim krilima? Zašto su znanstvenici vjerovali da su našli rogove jednoroga? Dokumentarna serija, čijoj ljepoti pridonosi poseban stil pripovijedanja Davida Attenborougha, donosi odgovore na razna pitanja o prirodi.
    Izvor: mojtv.hr



    [TUBE]hsHtu03G0e0[/TUBE]



    Prevod uradio:
    20miki09






{{message}}

{{item.title}}