Psych

TV serija

kriminalistički, misterij, komedija (2006)

Psych

Ocjena korisnika
Odlično!
8,4
Psych

Godina:

2006

Žanr:

kriminalistički, misterij, komedija

Trajanje:

44 min

Autor:

Steve Franks


Glavne uloge:


James Roday Rodriguez
  >  Shawn Spencer
Timothy Omundson
  >  Carlton Lassiter
Maggie Lawson
  >  Juliet O'Hara
Corbin Bernsen
  >  Henry Spencer
Kirsten Nelson
  >  Karen Vick
Dulé Hill
  >  Gus Guster
Liam James
  >  Young Shawn
Sage Brocklebank
  >  Buzz McNab
Kurt Fuller
  >  Coroner Woody Strode
Carlos McCullers II
  >  Young Gus
Skyler Gisondo
  >  Young Shawn
Dulé Hill
  >  Burton Guster
Kristy Swanson
  >  Marlowe Viccellio
Rachael Leigh Cook
  >  Abigail Lytar
Cybill Shepherd
  >  Madeleine Spencer

Opis:


Shawn ima veliku sposobnost zapažanja koju je prvi uočio njegov otac, policajac Henry. Od malena ga je podupirao da zapaža i najmanje detalje u svojoj okolini kako bi se kasnije nastavio služiti njima u poslu kojim se bavi cijela obitelj. S vremenom se otac i sin zbog generacijskog jaza razdvoje i Shawn se nađe u potrazi za svojim pozivom isprobavajući najrazličitije poslove, samo kako bi izbjegao detektivski posao kojim se bavi njegov otac. Ipak, čisto iz zabave, naziva policiju i dojavljuje tragove u slučajevima o kojima čita u medijima. Kada jedna njegova dojava bude vrlo precizna, policija posumnja da je suučesnik u zločinu i uhiti ga. Pomoću šarma Shawn uvjeri detektive da je vidovit i oni ga, iako skeptični, odluče angažirati u teškim slučajevima. Uz potporu najboljeg prijatelja Gusa, Shawn otvori istražiteljsku agenciju i postane privatni detektiv čije rješavanje misterioznih slučajeva zadivi policiju.

Glumac James Roday za ulogu u ovoj seriji nominiran je za nagrade Imagen, ALMA i Satellite, a i ove godine Dule Hill je nominiran za nagradu Image u kategoriji najboljeg glumca. Gledatelji će u gostujućoj ulozi vidjeti i glumicu Rachael Leigh Cook.

Nagrade:
-2011.-nominacija za nagradu Image u kategoriji najboljeg glumca Dule Hill
- 2010. - nominacija za Emmy za najbolju glazbu u seriji
- 2009. - nominacija za nagradu 'Imagen' u kategoriji najboljeg televizijskog glumca (James Roday)
- glumac Dulé Hill je nominiran za nagradu 'Image'
- 2008. - nominacija za 'Young Artist' u kategoriji najboljeg mladog glumca (Calum Worthy)
- James Roday je nominiran za nagradu ALMA
- 2006. - James Roday za ulogu Shawna Spencera nominiran je za nagradu 'Satellite'



JAMES RODAY
James je rođen 04. travnja 1976. godine u Texasu. Roday je karijeru započeo u kazalištu na Njujorškom eksperimentalnom sveučilištu kazališta Wing gdje je stekao diplomu dramskih umjetnosti. Glumio je u Wendersovom 'Don't Come Knocking', filmovima 'Rolling Kansas' i 'The Dukes of Hazzad', te nezavisnom filmu 'Beerfest'. Na televiziji je glumio u NBC-jevoj seriji 'Miss Match' s Aliciom Silverstone. Uz glumu Roday se bavi pisanjem scenarija, a sa svojim partnerima Toddom Harthanom i Jamesom DeMonacom napisao je materijal za film 'Skinwalkers'. Napisao je scenarij za sedam epizoda serije 'Frikovi' i vlasnik je neprofitne kazališne tvrtke 'Red Dog Squadron'. Živi u Los Angelesu te je u vezi s kolegicom sa seta Maggie Lawson. Puno ime ovog glumca glasi James David Rodríguez.

DULÉ HILL
Dulé je rođen 03. svibnja 1975. godine u New Jerseyu. Nakon što je zaredao nekoliko uspješnih predstava na Broadwayu, okrenuo se televiziji. Uloga u seriji 'Zapadno krilo' bilo je za Charlieja odskočna daska, a nakon sedam sezona koliko je tamo glumio postao je prava zvijezda i 2002. godine zaradio nominaciju za nagradu Emmy. Sveukupno do sada ovaj je glumac zaradio 13 nominacija prestižnih filmskih nagrada kao što su 'Screen Actors Guild' i 'Image'. Na velikom ekranu ostvario je manje uloge u filmovima 'Edmond', 'Holes', 'Sugar Hill', 'Ona je sve to' i nezavisnoj produkciji filma 'Sexual Life'. Dulé Hilla imali smo priliku vidjeti i u epizodnoj ulozi u humorističnoj seriji 'Cosby show'. Ove godine Dule bi opet nominiran za nagradu 'Image'.

CORBIN BERNSEN
Corbin je rođen 07. listopada 1954. godine u Kaliforniji, a s obzirom na to da je odrastao u Hollywoodu u glumačkoj obitelji, Bernsen je mogao postati samo jedno. Ipak, prvo je diplomirao dramaturgiju na dramskoj akademiji te primio nagradu za pilot- scenarij kazališne predstave 'American Buffalo'. Prvo televizijsko iskustvo ostvario je u sapunici 'Ryan's Hope', uslijedili su angažmani u filmovima Blakea Edwardsa, a uloga u odvjetničkoj seriji 'Zakon u L.A.-u' proslavila ga je u svijetu. Za tu ulogu dva puta je bio nominiran za Zlatni globus i za Emmy. Bio je i voditelj američkog tjednog magazina 'Saturday Night Live' i snimio pedesetak filmova. Vlasnik je i produkcijske kuće Public Media Works za koju je režirao film 'Carpool Guy', te snimio horror 'Dead Air' i film noir 'Donna on Demand'.

TIMOTHY OMUNDSON
Timothy je rođen 29. srpnja 1969. godine u Missouriju. Tim je počeo glumiti već s 12 godina u dječjem kazalištu u Seattleu. Nakon diplome na Američkoj akademiji dramskih umjetnosti u New Yorku imao je prvu profesionalnu ulogu i to u seriji 'Seinfeld'. Glumio je u serijama '24'. 'Bostonsko pravo', 'CSI:Miami', 'Ksena:princeza ratnica', a u njegov filmski opus spada i film 'Nemoguća misija 3'. Timothy se pojavio i u maloj ulozi u seriji 'Živa meta' koju su gledatelji nedavno imali prilike pratiti na Doma TV-u.

MAGGIE LAWSON
Maggie je rođena 12. kolovoza 1980. godine u Kentuckyu. Maggie se s glumom počela baviti već u djetinjstvu kada je glumila u lokalnom kazalištu. Tada je počeo i njena karijera televizijskog lica na televizijskoj postaji Louisvillu. U dobi sa 17 godina preselila se u Los Angeles te je dobila svoju prvu profesionalnu ulogu u seriji 'Unhappily Ever After'. Glumila je i u filmu 'Gamer' s Gerardom Butlerom, a gledatelji su je mogli vidjeti i u serijama 'Hitna služba' i 'Smallville'.

KIRSTEN NELSON
Kirsten Nelson je rođena u Oklahomi u SAD-u. Pohađala je sveučilište 'Northwestern' te je jedna od osnivačica kazališta Chicago's Roadworks. U njen televizijski opus spadaju uloge u serijama 'Eli Stone', 'Malcom u sredini', 'Buffy - ubojica vampira' i 'Ally McBeal'.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (6)
  • Castle

    Castle (2009)

    drama, kriminalistički, misterij, komedija, ljubavni

    Rick Castle poznati je pisac krimića i misterija, vješt je pripovjedač i gospodar tajanstvenosti. No u zadnjoj knjizi on ubije svoga najprodavanijeg junaka i odluči potražiti nove spisateljske...
  • Monk

    Monk (2002)

    drama, kriminalistički, misterij, komedija

    Adrian Monk (Emmyjem ovjenčani Tony Shalhoub) detektiv je golemih sposobnosti čiju karijeru ugrožavaju njegovi još veći strahovi od mikroba, velikih masa, malih mjesta i gotovo svega drugoga. Takav...
  • Burn Notice

    Burn Notice (2007)

    drama, kriminalistički, misterij, akcija, triler

    Nakon povratka kući iz Nigerije, gdje su ga teroristi oteli i svakodnevno tukli, državni špijun Michael Westen (Jeffrey Donovan) neočekivano dobiva otkaz, odnosno Središnja obavještajna agencija...
  • Leverage

    Leverage (2008)

    kriminalistički, misterij, triler

    Serija prati avanture vrlo vještog tima lopova koji se osvećuju onima koji koriste moć i bogatstvo kako bi naštetili drugima. Na čelu bande je bivši istražitelj osiguranja Nate Ford koji je u posao s...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Knife
    Junior translator
    03.04.2012. 20:32
    Najbolja serija ikada napravena. Wink
  • Macondo
    Senior translator
    15.04.2011. 20:35
    Nema na čemu. Čekamo jesen, pa krećemo sa sezonom 6 ;)
  • outside
    Translator
    10.04.2011. 00:14
    Upravo završio s 4. sezonom. Fenomenalan zadnji nastavak, najbolji dosad..Stvarno vrhunski odrađeno, i ona glazba na kraju nastavka, ma vrh......Predobra mi je serija...Zapravo, počinje mi biti jedna od najdražih...Svi su mi likovi priraslu srcu, i baš sam oduševljen ovom serijom... Smile ...Macondo, hvala ti puno na prijevodima ClapClap

{{message}}

{{item.title}}