The KnickPogledaj trailer!

TV serija

drama, povijesni (2014)

The Knick

Ocjena korisnika
-
8,592%
The Knick

Naslov:

Kirurg

Godina:

2014

Žanr:

drama, povijesni

Trajanje:

58 min

Autor:

Jack Amiel
, Michael Begler


Glavne uloge:


Michael Angarano
  >  Dr. Bertie Chickering Jr.
Eric Johnson
  >  Dr. Everett Gallinger
Clive Owen
  >  Dr. John W. Thackery
Juliet Rylance
  >  Cornelia Robertson
Eve Hewson
  >  Lucy Elkins
Jeremy Bobb
  >  Herman Barrow
André Holland
  >  Dr. Algernon Edwards
Chris Sullivan
  >  Tom Cleary
Cara Seymour
  >  Sister Harriet
Grainger Hines
  >  Captain August Robertson
Maya Kazan
  >  Eleanor
Charles Aitken
  >  Henry Robertson
Leon Addison Brown
  >  Jesse Edwards
David Fierro
  >  Inspector Jacob Speight
Tom Lipinski
  >  Phillip Showalter

Opis:


New York, 1900. g.: U bolnici Knickerbocker rade inovativni kirurzi, medicinski tehničari i osoblje koje pomiče granice medicine u vrijeme zapanjujuće visoke stope smrtnosti kad nisu postojali antibiotici. Novi voditelj kirurga je iznimni, arogantni odmetnik dr. John Thackery, čiju ovisnost o kokainu i opijumu nadmašuje jedino ambicija za medicinskim otkrićima i priznanjima njegovih kolega. Osoblju i pacijentima bolnice, koje čine isključivo bijelci, pridružuje se jednako daroviti dr. Algernon Edwards s harvardskom diplomom, koji se mora izboriti za poštovanje te uspjeti u gradu punom rasizma. Dok nastoji očuvati ugled bolnice koja pruža kvalitetne usluge, Knickerbocker se trudi privući bogatu klijentelu, ali istodobno se bori za opstanak.

U glavnoj je ulozi Clive Owen („Djeca čovječanstva“, HBO-ov „Hemingway i Gellhorn“; nominiran za nagradu Oscar za ulogu u filmu „Bliski odnosi“). Redatelj je Steven Soderbergh („Nuspojave“; dobitnik nagrada Oscar za film „Traffic“ i Emmy za HBO-ov film „Moj život s Liberaceom“).


O Likovima:

Dr. John Thackery (Clive Owen) arogantni je i umišljeni, ali izvrsni kirurg, koji naporno radi, ali i briljira na kirurškoj sceni.

Dr. Algernon Edwards (André Holland) nadareni je kirurg obrazovan na Harvardu i jedini afroamerički član svoje generacije. Silno želi priznanje za svoje sposobnosti unatoč rasističkim predrasudama te želi naučiti sve što može od indiferentnog dr. Thackeryja.

Herman Barrow (Jeremy Bobb) ulizica je i dvolični, pohlepni voditelj bolnice koji u nedogled pozajmljuje novac kako bi spasio Knickerbocker i sebe.

Cornelia Robertson (Juliet Rylance) nije samo na čelu Ureda za socijalnu skrb bolnice nego i predsjeda nadzornim odborom bolnice kao zamjenica svog oca, pomorskog tajkuna kapetana Augusta Robertsona (Grainger Hines).

Lucy Elkins (Eve Hewson) naivna je i mlada medicinska sestra iz Zapadne Virginije koja je u New York došla u potrazi za pustolovinom, a u bolnici Knickerbocker pronašla je mnogo više nego što je mogla zamisliti.

Dr. Bertram “Bertie” Chickering, mlađi (Michael Angarano) ambiciozni je kirurg specijalizant koji je u Knickerbocker stigao u potrazi za ljubavi, uzbuđenjima te da bi učio od inovativnog kirurga.

Tom Cleary (Chris Sullivan) jednostavan je i vedar irski vozač hitne pomoći koji dobiva proviziju za usmjeravanje imućnih pacijenata u Knickerbocker i uživa u maltretiranju onih koji mu stanu na put.

Sestra Harriet (Cara Seymour) irska je katolička časna sestra koja vodi sirotište povezano s Knickerbockerom. Iza njezine smirene naravi krije se tajni život koji će je progoniti.

Dr. Everett Gallinger (Eric Johnson) ambiciozni je kirurg pod Thackeryjevim vodstvom čija se nada da će postati pomoćnik glavnog kirurga raspršila nakon što je to mjesto dodijeljeno nekom drugom.

Jacob Speight (David Fierro) inspektor je Zavoda za javno zdravstvo koji iskorištava povlastice na svom položaju i zahtijeva naknadu za svakog pacijenta kojeg dovede u Knickerbocker.

Eleanor Gallinger (Maya Kazan), mlada majka i predana supruga Everetta Gallingera koja s nestrpljenjem očekuje uspjeh svog supruga u Knickerbockeru.

Dr. J. M. Christiansen (Matt Frewer) predani je šef kirurgije u Knickerbockeru koji smatra da neuspjeh ne dolazi u obzir.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (9)
 • The Leftovers

  The Leftovers (2014)

  drama, misterij, fantazija

  Kada dva posto cijeloga čovječanstva iznenada neobjašnjivo nestane, svijet pokušava shvatiti što trebaju poduzeti u vezi s tim. Tri godine poslije, nova HBO-ova dramska serija Preostali priča je o...
 • The Night Of

  The Night Of (2016)

  drama, kriminalistički

  Autori Steven Zaillian i Richard Price donose KOBNU NOĆ, seriju od osam epizoda koja zadire u zamršenosti fiktivnog slučaja ubojstva u New Yorku Cityju. Priča prati Naz Khan, simpatičnog studenta...
 • Six Feet Under

  Six Feet Under (2001)

  drama, komedija

  Jedna od najbolje prihvaćenih serija Dva metra ispod zemlje crnohumorno prikazuje Fisherove, disfunkcionalnu obitelj koja posjeduje i vodi privatno pogrebno društvo u Los Angelesu. Glava obitelji...
 • Show Me a Hero

  Show Me a Hero (2015)

  drama, povijesni

  Nick Wasicsko postao je gradonačelnik Yonkersa 1987. kada je federalni sud naredio gradnju socijalnih stanova na području naseljenom bijelcima iz srednje klase, što je započelo sukobe izazvane...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • dzindzin16
  Active member
  17.06.2020. 20:20
  Krenuh ovo da gledam i pogledacu do kraja jer je ... dobro.Opet, da Klajv Oven nije u ovome, nikad se ni usudio ne bih, da probam.
 • Vilin
  eXtreme member
  04.05.2020. 10:15
  Odlično urađena serija, mada previše realistična, što će reći mračna i mučna. Svi likovi iz serije su sjajno izgrađeni, gluma na vrhunskom nivou, a režiju je potpisao Steven Soderbergh.
 • 24.03.2017. 21:26
  Otkazano nakon 2. sezone Wink