The Living Planet

TV serija

dokumentarni (1984)

The Living Planet

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
9,0
The Living Planet

Naslov:

The Living Planet

Godina:

1984

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

660 min

Glavne uloge:


David Attenborough
  >  Himself

Opis:


David Attenborough examines the ecology and biodiversity of each of Earth's major biomes, and warns of the dangers of humanity's current industrial life. Camera work is extraordinary, and all continents are visited at least once.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Life on Earth

    Life on Earth (1979)

    dokumentarni

    Britanski prirodoslovac David Attenborough istražuje raznolikost, i u skladu sa Darwinovom teorijom evolucije pripovjeda priče o porijeklu života na Zemlji. Seriju su snimali tri godine i za to...
  • The First Eden

    The First Eden (1987)

    dokumentarni

    Sir David Attenborough reviews the history of mankind's relationship with the natural world in the lands around the Mediterranean.
  • Wildlife on One

    Wildlife on One (1977)

    dokumentarni

    BBC-jeva dokumentarna serija o divljim životinjama, koja se emitovala od 1977-2003 godine. Svaka epizoda traje 30 minuta. Narator je čuveni Dejvid Atenboro.
  • Life in the Freezer

    Life in the Freezer (1993)

    dokumentarni

    Serija prati smenu godišnjih doba na Antarktiku, od jedne od najhladnijih zima na planeti do dolaska proleća, kada se pojedini stanovnici okeana vraćaju da se pare. Onda se, leti, stvorenja poput...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • CSInvestigator
    Translator
    01.10.2010. 14:16

    The Living Planet (1984)


    Naša planeta, Zemlja, je, koliko znamo, jedinstvena u Univerzumu. Na njoj postoji život. Čak i u njenim najneplodnijim prostranstvima, postoje životinje. Oko ekvatora, gde su dve osnove za život, sunce i vlaga najzastupljenije, rastu ogromne šume. Biljke i životinje se toliko brzo razmnožavaju da još uvek nismo imenovali sve te različite vrste. Ovde, životinje i biljke, insekti i ptice, sisari i ljudi žive zajedno u intimnim i složenim zajednicama, i svi zavise jedni od drugih. Dve trećine površine ove jedinstvene planete pokriveno je vodom, i tu je zaista život i počeo. Iz okeana, on se proširio čak i do vrhova najviših planina, u skladu sa adaptacijom biljaka i životinja na promene lica Zemlje.

    David Attenborough-ova uvodna naracija





    Žanr: Dokumentarni

    Režija: Richard Brock

    Jezik: Engleski

    Narator: David Attenborough

    Živa planeta: Portret Zemlje je dokumentarna serija televizije BBC koju je napisao i prezentovao David Attenborough. Serija je krenula sa emitovanjem 19. Januara 1984.god. u Velikoj Britaniji.
    Kao nastavak jako popularnog serijala Life on Earth, predstavlja studiju o načinima na koje se živi organizmi, uključujući tu naravno i ljude, adaptiraju na svoje okruženje. Svaka od dvanaest 55-ominutnih epizoda prezentuje drugačije okruženje.

    IMDB:http://www.imdb.com/title/tt0135096/

    TITLOVI

    Prevod radi Ravenlord

    CSInvestigator2013-10-06 17:06:13

{{message}}

{{item.title}}