The Vampire DiariesPogledaj trailer!

TV serija

drama, misterij, ljubavni, fantazija, triler, horor (2009)

The Vampire Diaries

Ocjena korisnika
Odlično!
7,786%
The Vampire Diaries

Naslov:

Vampirski dnevnici

Godina:

2009

Žanr:

drama, misterij, ljubavni, fantazija, triler, horor

Trajanje:

43 min

Autor:

Julie Plec
, Kevin Williamson


Glavne uloge:


Kat Graham
  >  Bonnie Bennett
Ian Somerhalder
  >  Damon Salvatore
Paul Wesley
  >  Stefan Salvatore
Zach Roerig
  >  Matt Donovan
Candice King
  >  Caroline Forbes
Michael Trevino
  >  Tyler Lockwood
Steven R. McQueen
  >  Jeremy Gilbert
Nina Dobrev
  >  Elena Gilbert
Matthew Davis
  >  Alaric Saltzman
Michael Malarkey
  >  Lorenzo 'Enzo' St. John
Joseph Morgan
  >  Klaus Mikaelson
Marguerite MacIntyre
  >  Sheriff Liz Forbes
Nina Dobrev
  >  Katherine Pierce
Sara Canning
  >  Jenna Sommers
Claire Holt
  >  Rebekah Mikaelson

Opis:


Ne znate sve o vampirima, baš kao ni Elena Gilbert, glavna junakinja izvrsne Warnerove serije. No Elena će saznati i više nego što je htjela kada se dvojica mladića, jedan dobar a drugi zao, počnu boriti za njezinu dušu. Mali grad Mystic Falls više neće biti isti.

Četiri mjeseca nakon tragične prometne nesreće u kojoj su poginuli njihovi roditelji 17-ogodišnja Elena i njezin 15-ogodišnji brat Jeremy još se suočavaju s novom stvarnošću. Elena je oduvijek bila briljantna učenica – lijepa, popularna i angažirana u školi i oko prijatelja. No sada se bori da sakrije ogromnu žalost od svijeta koji je okružuje. Novi svijet za nju i brata je dom njihove otkačene, ali jednako shrvane, tetke Jenne koja im se trudi nadomjestiti roditelje u ovim teškim vremenima. Malu utjehu Elena pronalazi u poznatom društvu koje čine najbolja prijateljica Bonnie, suparnica Caroline i bivši dečko Matt. Jeremy je više izložen putu u propast zato što se druži s hašamanima, pa se i sam počne drogirati kako bi sakrio bol koju nosi. Dodatno ga tišti Mattova sestra Vicki koja ga najednom odbija i druži se s njegovim suparnikom Tylerom.

Na početku školske godine u Mystic Falls Highu Elena i njezini prijatelji fascinirani su zgodnim i misterioznim novim učenikom Stefanom Salvatoreom. Elena i Stefan odmah osjete privlačnost, no Elenu zbunjuje Stefanovo bizarno ponašanje kada se niotkuda pojavi na grobu njezinih roditelja. Ipak nije ni svjesna da Stefan krije mračnu i smrtonosnu tajnu, a ta je da je on vampir.
Na zabavi s krijesovima Elena i Stefan se počnu bolje upoznavati, ali ih prekinu kaos i panika nakon što je Vicki napadnuta i ostavljena da krvari od brutalnog ujeda u vrat. U strahu da zna tko je za to odgovoran Stefan odjuri kući gdje zatekne svog starijeg brata Damona kojeg nije vidio 15 godina. I Damon je vampir, a dvojica braće imaju dugu i gorku povijest. Stefanu se brat ruga zbog odbacivanja vampirske prirode nasilja i brutalnosti, ali razumije opsesiju Elenom, jer sliči ženi koju je Stefan davno volio. Ženi koju je Damon htio za sebe. Sada dvojica braće vampira – jedan dobar, drugi zao, ulaze u rat za Eleninu dušu i duše njezinih prijatelja, obitelji i stanovnika Mystic Fallsa.


Serija je snimana prema seriji romana 'The Vampire Diaries' L. J.-a Smitha na lokacijama u Atlanti. Osvojila je nagradu People's Choice i šest nagrada Teen Choice. Vrlo brzo je stekla popularnost i kultni status među mlađima generacijama, a premijeru druge sezone gledalo je 3,4 milijuna gledatelja.

Originalnu glazbu u seriji potpisuje Michael Suby zadužen i za glazbenu podlogu u seriji 'Slatke male lažljivice', a prošle godine izdan je i uspješni soundtrack 'The Vampire Diaries'. Uz neizbježne sličnosti sve popularnijih vampirskih tema, kritičari seriju ocjenjuju mnogo boljom od filmova Sumrak sage koji su snimljeni nakon izdanja romana 'Vampirski dnevnici'.


NINA DOBREV (Elena Gilbert)
Nina je rođena Bugarka, no s dvije godine odselila je s obitelji u Kanadu i odrasla u Torontu. Glumica je nedavno dovršila snimanje fima 'Arena' sa Samuelom Jacksonom. Ranije je glumila u naslovima 'Chloe', 'Fugitive Pieces', 'Away From Her' i 'The Poet'. Na televiziji je glumila u serijama 'De Grassi: The Next Generation' i MTV-jevom 'The American Mall' te ostvarila epizodnu ulogu u '11. satu'. Pojavila se i u televizijskim filmovima 'Never Cry Werewolf' i 'Too Young to Marry'.

PAUL WESLEY (Stefan Salvatore)
Wesley je na velikom platnu nedavno glumio u filmu 'Beneath the Blue', a u travnju ove godine oženio je dugogodišnju djevojku Torrey DeVitto. Ranije ga se moglo vidjeti u filmovima 'Killer Movie', 'Peaceful Warrior' i 'Roll Bounce'. Glumio je u četverodjelnoj mini seriji 'Fallen', a epizodne uloge odigrao je u serijama '24', 'Everwood', 'American Dreams' i '8 Simple Rules'. Za ulogu u 'Vampirskim dnevnicima' nagrađen je s tri nagrade Teen Choice.

IAN SOMERHALDER (Damon Salvatore)
Hrvatskoj publici Ian je najpoznatiji po ulozi Boonea u izvrsnoj seriji 'Lost' koja se prikazivala na Novoj TV. Za tu je ulogu osvojio i nagradu SAG 2005. godine, a 2010. osvojio je nagrade Teen Choice za ulogu Damona u 'Vampirskim dnevnicima' dok je njegov glumački debi zaslužio nagradu Young Hollywood 2002. godine. Glumio je u filmovima 'How to Make Love to a Woman', 'Turnir smrti', 'Wake', 'Lost Samaritan' i dr. Ostvario je uloge i u kazalištu u off-Broadway predstavama 'Dog Sees God' i 'Peanuts'. Uz 'Lost' na televiziji je glumio i u mini seriji 'Marco Polo' te ostvario epizodne uloge u serijama 'CSI', 'Zakon i red' i 'Smallville'.

STEVEN R. McQUEEN (Jeremy Gilbert)
Unuk Stevea MqQueena, iako mlad ima već impresivnu listu uloga na televiziji. Uz 'Everwood' i 'Minutemen', pojavio se i u 'CSI-u' i 'Zakonu brojeva'. Na velikom platnu igrao je u filmu 'Club Soda' za koji je osvojio nagradu Beverly Hills Film Festival Audience. Uz glumu bavi se i borilačkim sportovima, hokejem i jahanjem.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (126)
  • Beauty and the Beast

    Beauty and the Beast (2012)

    drama, ljubavni, znanstvena fantastika, triler, horor

    Catherine “Cat” Chandler pametna je detektivka bez dlake na jeziku koju progoni njezina tragična prošlost. Kad je bila tinejdžerka Cat je svjedočila ubojstvu njezine majke koje su počinili dvojica...
  • The Originals

    The Originals (2013)

    drama, misterij, fantazija, horor

    Porodica je moć. Porodica Prvobitnih vampira zaklela se pre hiljadu godina da će, bez obzira na sve, ostati uvek zajedno na okupu. Ali vreme je učinilo svoje. Tragedije i želja za što više moći je...
  • The Secret Circle

    The Secret Circle (2011)

    drama, ljubavni, fantazija, horor

    Cassie Blake (Britt Robertson) je bila sasvim obična, sretna tinejdžerica do trenutka kada joj je majka Amelia poginula u požaru. Nakon tog tragičnog događaja preselila se kod bake Jane u prekrasan...
  • Grey's Anatomy

    Grey's Anatomy (2005)

    drama, ljubavni

    'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća. Serija je tako ponijela i naslov...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Diana0000
    eXtreme member
    18.12.2018. 16:44
    koliko god da je serija bila za daleko mladje od mene, svejedno mi je bila odlična
  • triparac
    Uploader
    02.05.2017. 11:24
    Tek sam pre 2 dana krenula da gledam 7 sezonu posle duže pauze jer me je 6 sezona baš smorila. Odgledala sam prve 4 epizode 7.s. deluje mi obećavajuće.....
  • bojanadj
    Senior translator
    20.04.2017. 12:03
    Aaaaaa... Nisam odgledala poslednju sezonu. Nekako su mi zaokružili priču na kraju prošle, pa se plašim se da se ne razočaram.

{{message}}

{{item.title}}