TV serija

dokumentarni (2004)

Time Machine

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,8
Time Machine

Naslov:

Time Machine

Godina:

2004

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

180 min

Glavne uloge:


Jeremy Vine
  >  Narrator (voice)

  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • CSInvestigator
    Translator
    28.07.2013. 21:47
    Prvi, od tri dela dokumentarnog serijala nudi uvid u dramatične sile koje oblikuju život na Zemlji, koristećenjem  ubrzanog snimka da bi se kompresovali vekovi u sekunde. Program prati kretanje planina, reka, glečera i mora, i nudi uvid o tome šta budućnost može da donese, otkrivajući kako Great Rift Vallei može biti na putu da postane sledeći okean.


    Život: Trka sa vremenom

    Kako prolaznost vremena na Zemlji utiče na život na različitim nivoima, od svakodnevnih otvaranja latica cveta do evolucije konja. Brzo putovanje kroz godišnja doba u filmu demonstrira kako Caribou provode većinu svog vremena u pokretu, dok sat tela  leteća veverice  koji  je istovetan sa ritmovima Zemlje, otkriva da je najprecizniji u prirodi.


    Gospodari vremena

    Poslednje epizoda ispituje kako ljudi doživljavaju i iskustvo vremena, istražujuje  unutrašnji sat koji govori ljudima kada da jedu, piju, spavaju i kada da se opustite. Značaj preciznog merenja vremena se izučava u odnosu na ljudsku evoluciju, a tu je i debata o tome da li će čovečanstvo ikada moći da putuje između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.


    Izvor: http://beleznica.wordpress.com

    CSInvestigator2013-07-28 21:48:45
  • CSInvestigator
    Translator
    28.07.2013. 21:44

      BBC Time Machine (2004)

     
     

     

    Žanr:
    dokumentarna

    Narator: Jeremy Vine

    Jezik:
    engleski
     

    Radnja:
    Od stvaranja najviše planine do otvaranja latice cveta, vreme je to što kontroliše svet oko nas. Da bismo razumeli ovu super moćnu silu na Zemlji, moramo koristiti ključ za kontrolu vremena – kompresiju, širienje, zaustavljanje i rastavljanje. Tako ćemo moći da otkrijemo kako prolazi vreme oblikovanjem našeg sveta i života. Svet kome pripadamo je oblikovan vremenom.

    Izvor: http://beleznica.wordpress.com

    IMDB



    [TUBE]http://www.youtube.com/watch?v=IThsnCsUJWQ[/TUBE]

    TITLOVI
     

{{message}}

{{item.title}}