Trauma

TV serija

drama (2009)

Trauma

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,8
Trauma

Godina:

2009

Žanr:

drama

Trajanje:

60 min

Autor:

Dario Scardapane


Glavne uloge:


Cliff Curtis
  >  Reuben 'Rabbit' Palchuk
Aimee Garcia
  >  Marisa Benez
Jamey Sheridan
  >  Dr. Joseph Saviano
Kevin Rankin
  >  Tyler Briggs
Derek Luke
  >  Cameron Boone
Anastasia Griffith
  >  Nancy Carnahan
Scottie Thompson
  >  Diana Van Dine
Taylor Kinney
  >  Glenn Morrison
Steven Anthony Jones
  >  Captain Basra
Ryan Michelle Bathe
  >  Sela Boone
Gina Beretta
  >  Nurse Gina
John Terry
  >  Dr. Lyndon Carnahan
Wes Brown
  >  Casey Landers
Matt Barr
  >  Troy Carnahan
Rosalind Chao
  >  Therapist

Opis:


„Na licu mjesta“ je američka adrenalinska dramska serija koja u San Franciscu, kroz 18 epizoda, prati živote sedmero bolničara i medicinskih tehničara hitne službe za vrijeme obavljanja dužnosti, ali i njihove privatne drame. Bivša vojna pilotkinja Marisa Benez (koju tumači Aimee Garcia - poznata iz „The George Lopez showa“) te njen partner i tehničar Rabitt (tumači ga poznati Cliff Curtis - stekao slavu radeći s najvećim filmašima poput Martina Scorsesea, Michaela Manna, Davida O. Russella, Dannyja Boylea, Darrena Aronofskog i Rolanda Emmericha) spašavaju ljude prevozeći ih helikopterom u bolnicu, dok na zemlji pomoć unesrećenima pružaju Nancy Carnahan (Anastasia Griffith – prepoznat ćemo je prvenstveno po ulogama iz hit drame „Damages“ i filma „Solitary Man“ s Michaleom Douglasom), Cameron Boon (Derek Luke - proslavio se u „Antwoneu Fisheru“, redateljskom prvijencu Denzela Washingtona), Glenn Morris (Taylor Kinney – poznat iz serije “Fashion House” s Bo Derek i Morgan Faircild), Tyler Briggs (Kevina Rankina poznamo iz popularnih serija “Undeclared” i “Friday Night Lights”) i dr. Joeseph Saviano (Jameyja Sherdiana gledali smo u „Law and Order: Criminal Intent” i Chicago Hopeu”), koji prima pacijente u glavnoj gradskoj bolnici u San Franciscu.

Izvršni producent odlične sportske drame “Friday Night Lights" (nagrađena Emmyjem) Peter Berg, prošle godine je na male ekrane isporučio još jednu uzbudljivu seriju - dramu o bolničarima, no ovoga puta ispričanu na potpuno drugačiji način. Serija počiva na interakciji dramskih i akcijskih elemenata tj. scena snimljenih na uvjerljiv način. Upravo autentičnost i realnost scena odvaja ovu seriju od sličnih po tematici. Profesija bolničara hitne službe jedan je od najopasnijih poslova na svijetu. Kada prime hitan poziv u pomoć, tim traume gradske bolnice u San Franciscu žurno kreće, bilo kopnom, vodom ili zrakom, na mjesto na kojem se nalazi unesrećeni. Od visoke Transamerica Pyramide do dubine zaljeva ekipa bolničara susretat će se s ekstremnim uvjetima kako bi spasili živote, obavljajući posao u koji vjeruju i koji istovremeno daje smisao njihovoj egzistenciji.

U Americi se serija prikazivala na NBC- u i odlično je prihvaćena od strane gledateljstva što dokazuju nebrojene pohvale koje je primila na internetskim stranicama i forumima. Osim uzbudljivih scena spašavanja, serija je odlično dramaturški razrađena te nas uvodi u privatne svjetove likova, objašnjava motivacije postupaka i iscrpno istražuje pozadinu i priču likova te opisuje događaje i probleme s kojima se ekipa bolničara susreće na poslu, ali jednako tako i u privatnim životima.
Uzbudljiva serija “Na licu mjesta” nastala je u produkciji Universal Media Studija i produkcijske kuće Film 44, te uz poznatog glumca, redatelja ("Very Bad Things," The Rundown", „The Kingdom“, „Hancock“), producenta i autora Petera Berga, u ulogama izvršnih producenta, između ostalih, našli su se Sarah Aubrey ("The Kingdom," "Friday Night Lights"), Peter Noah ("Zapadno krilo"), Jeffrey Reiner, koji je ujedno i redatelj nekolicine epizoda ("Friday Night Lights") te Dario Scardapane, koji je i autor serije.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Hawthorne

    Hawthorne (2009)

    drama

    U bolnici Richmond Trinity šefica osoblja Christina Hawthorne (Jada Pinkett Smith) nastoji sve držati u najboljem redu kako bi pacijenitma omogućila najbolje liječenje.U privatnom životu Christina je...
  • The Mob Doctor

    The Mob Doctor (2012)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    Iako poznata kao izvrsna mlada liječnica u čikaškoj bolnici, dr. Grace Devlin (Jordana Spiro) ima mračnu tajnu. Budući da je odrasla u opasnoj četvrti Chicaga, Grace i njezina obitelj dobro poznaju...
  • The Night Shift

    The Night Shift (2014)

    drama, ljubavni

    Dobro došli u svima ne tako dragu "noćnu smenu". Svaki dan je borba između herojskih podviga da se spasu životi i poteškoća u vođenju bolnice. U bolnici San Antonio, rade samo posebno izdržljivi...
  • Three Rivers

    Three Rivers (2009)

    drama

    Serija Three Rivers pruža nam uvid u komplicirane i potresne života donatora i primatelja organa kao i liječnika zaposlenih u prestižnoj bolnici za transplantacije.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • CSInvestigator
    Translator
    05.10.2010. 13:15

    Trauma (2009)






    Žanr: Drama,

    Režija: Jeffrey Reiner, Norberto Barba, Michael Waxman

    Jezik: Engleski

    Glumci: Derek Luke, Anastasia Griffith, Aimee Garcia, Kevin Rankin, Jamey Sheridan

    Od izvršnog producenta Petera Berga dolazi nam serija Trauma, prva medicinska drama koja prati oblast gde se dešava prava akcija. Kao adrenalinska injekcija u srce, Trauma je intenzivni pogled prepun akcije na jednu od najopasnijih medicinskih profesija u svetu: bolničare koji reaguju na licu mesta po pozivu. Kada dođe do hitnog slučaja, tim bolničara iz Gradske bolnice San Franciska je prvi na licu mesta. Oni koriste različita transportna sredstva kako bi na vreme stigli do povređenih, pa im tako nije strano putovanje ni vodom ili vazduhom pored kopna. Od visina gradske Piramide Transamerica pa do dubina Zaliva San Franciska, ovi heroji moraju da se suoče sa najekstremnijim uslovima kako bi spasili živote i pritom dali i sebi smisao svog postojanja.


    IMDB:http://www.imdb.com/title/tt1445201/


    [TUBE]Dbc-uNHVB9U[/TUBE]

    Prevod radi robijasi

    TITLOVI


    CSInvestigator2010-10-05 14:55:34

{{message}}

{{item.title}}