Bright - Uvreda za razum

Ovaj film, kandidat za "Oskara", morao bi da predstavlja uvredu za sve istinske ljubitelje SF-a. I, ako sam o najboljem SF filmu godine po mom skromnom mišljenju pisao u Blade Runner 2049 - Skoro pa remek-delo, evo godinu završavam osvrtom na verovatno najlošiji holivudski film A produkcije, za koji je budžet bio čak 90 miliona dolara, a svojim dostignućima je na nivou "kako mali Perica zamišlja...".

Teško je objasniti šta je reditelj David Ayer Suicide Squad ovde hteo da postigne. Priča je toliko zbrkana i bez osnova, da joj, verovatno, ni on sam nije verovao. Will Smith je policajac u LA, kome je za parnera određen jedan Orka!!?? U tom LA još žive i Elfovi, koji se uglavnom bave biznisom i imućni su, pa se retko mešalju s ljudima i Orkama. Orke uglavnom čine ulične bande, pa je tim više "igra krupnih interesa" da se jedan pripadnik njihove rase dokaže kao policajac. Ali, tog Orku ne voli baš ni Will, jer ga je jedan krimos-orka ranio, dok mu je partner jeo sendvič...

U toj nikad objašnjenoj gunguli, odjednom se nađu i neke čudni likovi (plavuše), koje se bore oko nestalog magičnog štapića mistične moći. Jedna od plavuša ga je ukrala od druge, želeći tako da spreči dolazak neke zle vrhovne veštice ili već ko-zna-koga, koja bi zauvek sredila čovečanstvo. Naravno, Will i orka-policajac nađu se u središtu svega. 

Ako vam se ovako ukratko prepričano sve ovo učinilo bar malo zanimljivim, u zabludi ste. Ovo je, po svemu sudeći, još jedan SF film nastao samo da se slika Wil Smith (ko se seća After Earth?). Priča je nekonzistenta, likovi su površni, a celokupna izvedba je na nivou crtanih filmova lošeg studija, od početka, pa do kraja, i ne uklapa se uopšte u standarde koje je postavio Netflix. Može sav taj "bućkuriš" da se gleda, ali kad prođe tih skoro 120 minuta ostaje utisak da ste svo to vreme mogli mnogo pametnije da utrošite. A, to je esencija filma, zar ne? Shvatiti da dobar film nije izgubljeno vreme!

 • Komentari (36)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • ajdaho
  member
  08.02.2018. 15:12
  Ako ga ne pogledate, ništa niste propustili. Da nije ovako dobrih glumaca, ovaj film ne bi gledao niko ;)
 • mrele
  member
  14.01.2018. 18:36
  Sinoć sam odgledao film Bright.Tek nedavno sam uopšte čuo za ovaj film i kada sam pročitao da glumi Will Smith jedan od mojih omiljenih glumaca rekao sam čim izađe neka cool verzija odmah ga skidam i gledam jer me ne zanimaju ocene kojekakvih dušebrižnika i kojekakvih kritičara.Film je film-zabava a ne uvreda za razum jer orci i ne postoje tako da o čemu više raspravljati.Film mi je ekstra,urban,super gluma,boja filma,dobra scenografija,znači nije amaterski već stvarno visoko kvalitetat,podseća me na inače moje omiljene filmove kao što su Blade,Underworld,Fifth Element,Bad Boys,Districkt 9,ali ima svoju originalnost.
 • papiko
  eXtreme member
  13.01.2018. 21:25
  Ahahah bas to kolega mada ipa mogli bi malo to bolje zar ne. :) [učitaj cijeli komentar]