Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Najisplativiji Oskarovci

box office

28.02.2018.

Najisplativiji Oskarovci

Trka za ovogodišnjeg "Oskara za najbolji film" ulazi u sam finiš. Poznato je koji su filmovi nominovani, bukmejkeri su dali svoja predviđanja, ali znate li koji su filmovi već sada "dobitnici", odnosno koliko je koji od njih zaradio dolara na bioskopskim blagajnama? Evo, kako stvari stoje...

Get Out je već sada "šampion", s obzirom da je snimljen za budžet manji od pet miliona dolara, a ostvaraio je "neverovatnih" 255 miliona od svetske distribucije!

Što se tilče odnosa "uloženo/ostvareno" dobro je prošao i Dunkirk. Njegov budžet bio je 100 miliona dolara, a zaradio je 525 miliona dolara.

Ostali pretendenti na oskarovski presto prošli su znatno skromnije na bioskopskim blagajnama. To se odnosi i na dva "favorita" - Three Billboards Outside Ebbing, MissouriThe Shape of Water. Tako je prvi koštao 12 miliona dolara, a zaradio 121 milion dolara, dok je drugi imao budžet od 20 miliona, a zaradio 135 miliona dolara. 

Iza njih slede Darkest Hour (budžet 30 miliona dolara; zarađeno 135 miliona dolara)  i The Post  (budžet 50 miliona dolara; zarađeno 137 miliona dolara za sada)

Lady Bird je snimljena za 10 miliona dolara, a ostvarila je zaradu 53 miliona dolara od dosadašnje svetske distribucije, dok je Call Me by Your Name koštao četiri miliona dolara, a ostvario 30 miliona dolara.

Jedini film koji je koštao više nego što je do sada zaradio jeste Phantom Thread. Njegov budžet bio je 35 miliona dolara, a od svetske dostribucije zaradio je dva miliona manje!

Koji je vaš favorit za najbolji film godine?

  • Komentari (4)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    01.03.2018. 14:27
    Svasta. Nikada i nisam bio nesto ''wow'' kad je u pitanju Oskar, ali ovi filmovi u nominaciji? Moram napisati ono WTF? Znaci kad je bal nek je maskenbal. Nekvalitet se uvek ceni, pa sto onda i Oskar da odskace od toga, a vala nikad i nije. Od navedenih filmova, jedino mozda Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, jer Frances McDormand kao i inace radi svoj posao a to je gluma. Odlicna glumica, medju najboljima. Ali u ovom filmu ima komike ali... A sta napisati za ostale filmove? Dunkirk prosecan ratni film a Get Out prosecan horor. A za preostale i necu da komentarisem.
  • puppet_master
    eXtreme member
    01.03.2018. 13:39
    [TUBE]SggkMHx4GhQ[/TUBE]
  • Boozywoozy
    The Legend Of
    01.03.2018. 11:07
    Get Out gledao svaki crnac na planeti,kako nece zaraditi 😄
;

{{message}}

{{item.title}}