Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
SF otvara 75. Venice Film Festival

novosti

09.09.2018.

SF otvara 75. Venice Film Festival

Film jednog "Oskarovca" odabran je da otvori predstojeći, jedan od najvećih, svetskih filmskih festivala. U pitanju je reditelj Damien Chazelle i njegovo ostvarenje First Man, lije je prikazivanje predviđeno za 29.8.2018.

Zapravo, ovo je biografski film u čijem je središtu legendarni američki astronaut Neil Armstrongu, a govori o periodu 1961-1969 godine, koji mu je omogućio da postane prvi čovek koji je hodao po Mesecu. Film istražuje žrtve i "koštanja", kako SAD, tako i samog Neila, potrebne da se uspešno završi jedna od najopasnijih misija u svemiru ikada.

I prethodni Chazelleov film La La Land, iz 2016. godine, takođe je "otvorio" Festival u Veneciji. S obzirom da mu je sudbina bila takva da nakon toga osvoji brojne filmske nagrade, uključujui o "Oskara" za najbolju režiju (ujedno, Chazelle je najmlađi reditelj ikada koji je dobio to priznanje - imao je tada 32 godine), ovaj novi film očekuje se s velikim nestrpljenjem i očekivanjima. 

Glavnu ulogu u First Man tumači Ryan Gosling, a tu su još i: Claire Foy, Janet Shearon. Kyle Chandler, Jason Clarke, Corey Stoll, Ciaran Hinds, Christopher Abbott, Patrick Fugit...

Scenario je napisao takođe "Oskarovac" Josh Singer (dobio to priznanje 2016. za Spotlight, a poznat i kao scenarista The PostThe Fifth Estate...), po romanu čiji je autor James R. Hansen.

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}