Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Veliko iznenađenje je španski kandidat za "Oskara"

novosti

07.09.2018.

Veliko iznenađenje je španski kandidat za "Oskara"

Mnogi su izbor ovog filma za španskog predstavnika u trci za "Oskara za najbolji film vanengleskog govornog područja" shvatili kao veliko iznenađenje. Jer, Campeones je tek jedna komedija iz sveta sporta, mada veliki bioskopski hit u svojoj zemlji, zaradivši više od 18 miliona dolara od dosadašnjeg prikazivanja.

Film čiji je reditelj Javier Fesser (Mortadelo y Filemón contra Jimmy el CachondoCaminoLa gran aventura de Mortadelo y Filemón) govori o košarkaškom treneru, koji radi kao pomoćnik u važnom timu španske lige. On pokušava na sve moguće načini da pomiri profesionalne obaveze s privatnim životom, ali ga to pretvara u arogantnog čoveka loših manira. Tako, tokom jedne utakmice, dolazi do svađe sa prvim trenerom, zbog čega biva isteran iz hale. Kasnije, pijan, sudari se s policijskim kolima i bude uhapšen. Sudija mu postavi izbor - da ide u zatvor na dve godine ili 90 dana društvenog rada. Marko je tako prinuđen da trenira košarkaški tim "Los Amigos", koji sačinjavaju mentalno problematični Manuel, Paquito, Jesús, Sergio, Fabián, Juanma, Benito, Marin i Collantes, a tu je i stari Julio, direktor ustanove iz koje dolaze. Istovremeno, Marko pokušava i da spase brak sa Soniaom, ženom umornom od njegovih izgovora što nemaju decu...

Izbor ovog filma za španskog predstavnika na dodeli "Oskara" smatra se iznenađenjem, tim pre što se smatralo da je prvi favorit bila mračna drama Todos lo saben u kojoj glavne uloge tumače Penelope Cruz i Javier Bardem, a režirao ju je čuveni Asghar Farhadi, inače dvostruki "Oskarovac"! 

Drugi na listi favorita bila je istorijska drama Handia, koja je osvojila čak deset Goya nagrada, na nedavno održanoj svečanosti dodela nagarada Španske Filmske Akademije.

 

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}