Long Shot - Glupkasto, ali deluje...

Dobrih komedija nikad nije dosta. Zato se, valjda, one sve ređe i primećuju. E, pa Long Shot jeste prilično osveženje još jednom učmalom žanru, koje sasvim opravdava svoje postojanje.

Naravno, s obzirom da je tu Seth Rogen, otprilike se zna kog usmerenja je humor u filmu. Ali, tu je i Charlize Theron, kao protivteža, pa hemija koju njih dvoje proizvode nikako ne može značiti bačeno vreme.

Ona je državna sekretarka SAD, koja ima ambiciju da se kandiduje za prvu ženu predsednicu ove zemlje. On je drčni, uglavnom neshvaćeni novinarčić, koga je ona bejbisitovala dok kad je imao 13 godina, a on opčaran njome doživeo neželjenu erekciju. Sreću se ponovo u danu kada je on ostao bez posla, a ona tražila "novo lice" da joj piše govore za predstojeću kampanju...

Ovo je samo uvod u prilično blesavu priču, kojom promiču još neki prilično bleskasti likovi, bilo iz establišmenta američke politike, bilo iz "underground" okruženja kojim se Rogen kreće. Svi ti "epizodista" potpuno su "nefunkcionalni", njihove uloge su dovedene do nonsensa, ali, upravi takva filmska struktura ono je što čini da se svi u publici smeju (neki čak i grohotom), čineći ostvarenje koje potpisuje Jonathan Levine (Snatched, The Night Before...) na tragu nevinosti nekih večitih žanrovskih ostvarenja, kao što su, na primer, ona koje je radio vanvremenski Frank Capra.

Možete li da zamislite scenu u kojoj se neka političarka bezubo zaljubi u tipa koji masturbira na nju, dok prati njene političke govore? I, još mnogo toga potpuno moralno, "narkomanski" i seksualno "neadekvatnih" konotacija u samo jednom filmu, koji, na kraju, svojom "ljupkošću" čini da svi gotovo zaplaču od emocija doživljenih u prilično popunjenoj sali na prvoj projekciji u lokalnom cineplexu (sudeći po tome, film će biti izuzetno gledan)... Pa, neka se i dobar broj tih "fora" učini ili jeste već prilično "ofucan", ali, brate, dobro stoje u funkciji priče...

I, da, moram reći i to - nekako je sve to mnogo dirljivije nego osećaj koji se dobije gledajući ono što sam opisao u Avengers: Endgame - Da li je to kraj?. Eto, pa nek ide život - više bih voleo da mi ovakva Charlize bude predsednica, nego da o budućnosti ove planete brinu svi The Avengers zajedno.

  

 

 • Komentari (5)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Agria
  member
  07.05.2019. 12:32
  Odgl;edacu :-)! ''Možete li da zamislite scenu u kojoj je neka političarka bezubo zaljubi ''-umesto Je, treba da pise Se i zanima me sat znaci Bezubo se zaljubiti ;-)?
 • Diana0000
  Active member
  07.05.2019. 11:17
  rijetko gledam komedije, jer ih nema baš previše dobrih. zahvaljujući komentarima, pokušat ću ovo odgledati
 • Black Raven
  eXtreme member
  06.05.2019. 16:00
  Gledaće se ovaj film, ide odmah na listu. Charlize Theron je glumila u komedijama pre nego što je Seth Rogen i počeo glumiti. Komedije su mnogo popularne u celom svetu, i zarada glumaca u komedijama je ogromna.