Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Warrior - Ostavština Brucea Leea

Cinemax je nakon Banshee tražio nadomjestak za žestoku akciju. Nešto što bi fanovima pomoglo da prebole kraj omiljene akcijske serije, a Cinemaxu da se profilira kao jaka mreža za žešću akciju, koja kronično nedostaje u poplavi dramskih i thriller serija. Godine 1973 Bruce Lee je razvio ideju za akcijsku seriju Warrior, no prerana smrt legendarnoga diva kung fua, obustavila je projekt na čak 40-tak godina. Ispada da je ovo najduže pripremana serija u povijesti tv-a.

Stvar se pomakla s mrtve točke kada je kćer Brucea Leea, Shannon Lee, angažirala Justina Lina, da pogura projekt. Onda opet dolazimo do „ Banshee“, do njegova kreatora Jonathana Troppera, koji je priču osuvremenio, dodao začin - sukob s irskim doseljenicima i rezultat je impozantan. Odlična borilačka serija Warrior koja je miks orijentalnih borilačkih vještina i filma Gangs of New York. Bombončić za sve fanove kung fua, ali i za ljubitelje povijesnih priča protkanih nasiljem i zanimljivim likovima.

Ah Sahm (Andrew Koji) dolazi u San Francisko krajem XIX stoljeća, da bi radio ali i pronašao sestru Mai Ling, (Dianne Doan) koja je izbjegla u SAD jer se udala za šefa klana u Kini da bi spasila bratov život neželjenim brakom. Ubrzo kao majstor kung fua, Ah postaje član klana Hop Wei, koji je jedan od tri klana koji drmaju China Townom. Usporedo s kineskim dijelom priče pratimo irski dio priče. Policajac Bill O'Hara (Kieran Bew), po nalogu šefa policije, okuplja malu jedinicu zaduženu za red u China Townu...

Višeslojna priča s markantnim glumcima i puno, puno spektakularne borbe, čeka vas kroz čak 10 epizoda, koje su poprilično jednake kvalitete. Politika, međurasna netrpeljivost, intrige i nepatvoreno nasilje. Za razliku od vremena Brucea Leea, što se nasilja tiče razlika je nebo-zemlja. Ovdje se tijela komadaju sjekirama i noževima. Umire se svako malo. Borbe su još uvijek plesne i stilizirane, no krvi ima više. Puno više. Osim jakih i golemih Iraca, okretnih i vještih Kineza, serijom dominiraju čak tri jaka ženska lika. Osim spomenute Mai Ling, tu je nezavisna i markantna vlasnica bordela, Ah Toy (Olivia Cheng), te gradonačelnikova supruga, Penelope Blake (Johanna Vanderham).

U svakoj epizodi, osim konstantne akcije, ima i jako, jako puno seksa. Za tv standarde bome, 18+ predikat. Očito su čelnici Cinemaxa izračunali da predikat 18+ ne gine zbog silne krvi i umorstava, pa su „ zasolili“ serijal s puno seksa. To znači da je ova serija za odraslu publiku a ne za mirne večeri za cijelu obitelj. No svi ljubitelji žestoke borbe s mirisom Brucea Leea (ima posveta mali milijun tijekom pojedinih epizoda) bit će jako zadovoljni. Što bi se ovakvoj seriji moglo ipak predbaciti? Ne puno toga. Možda nedovoljno karizme glavnoga glumca Andrew Kojia? Vjerujem da se bude svidio ženskoj publici, mi muški ne budemo cjepidlačili. Ono što bi ja seriji eventualno mogao zamjeriti, to je nedostatak vrckavih dijaloga. Jonathan Tropper je vrlo dobrim „ Bansheejem“ pokazao da je majstor za napraviti modernu gledanu akcijsku seriju. No isto tako je cijepljen od humora, satire i samoironije. Klasično pisanje likova i priče, to je to. No to bude mnogima sasvim dovoljno. Meni je bilo.

Zanimljivost: Zgodni mladi Britanac Andrew Koji koji glumi Kineza Ah Sahma, pola je Englez a pola... Japanac.

  • Komentari (11)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • PropaliPjesnik
    Active member
    06.01.2024. 16:59
    Pogledao sve tri dosadašnje sezone. Prva i druga su jako dobre s pregršt odlično koreografiranih borilačkih scena. U trećoj sezoni se polako počinje osjećati zamor i nekako je više politike negoli akcije. Ali to ne znači da je treća sezona loša, dapače scenaristički je sasvim dobra, ali prema kraju postaje jasno kamo sve vodi, a potonje djeluje već previše puta viđeno u prijašnjim sezonama. U svakom slučaju, preporuka za sve tri sezone jer da je zabavno, zabavno je.
  • CSInvestigator
    Translator
    17.04.2021. 22:06
    Obnovljeno za 3. sezonu Wink
  • titlovi.com
    Approval team
    05.10.2020. 00:30
    Prijevode za 2 sezonu najavio je Bakica47 ⚡
;

{{message}}

{{item.title}}