Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Judy - Inspirišuće...

Postoji nešto u tim biografskim filmovima, ma koliko oni zaista bili "istiniti", što itekako može da inspiriše neke nove umetnički nastrojene naraštaje i duše. Takav slučaj je i s filmom Judy, posvećenom glumici i zabavljačici po imenu Judy Garland (nama, verovatno, najpoznatijoj po "onoj" ulozi u jednom od filmova za sva vremena - The Wizard of Oz.

U ovom filmu, napravljenom čini mi se, ipak, s prvenstvenom namerom da Renee Zellweger u ulozi Judy uzme "Oskara", akcenat je stavljen na izazove s kojima se glumica susreće u svom poslu "putujuće zabavljačice", prisećajući se kroz flešbekove svojih mlađih dana. Renee je besprekorna u u svojoj ulozi, ali, mali "nedostatak" filma čine "epizode" u kojima se pojavljuju ostali bitni likovi njenog života. Ipak, i takav kakav je, koncept je dovoljno "snažan" da pruži adekvatnu satisfakciju ljubiteljima "prave umetnosti", odnosno onima koji žele da se "iz prve ruke" obaveste o iskušenjima s kojima moraju da se susretnu i nose najveće zvezde šou-biznisa, kakva Judy, sasvim sigurno - jeste bila. Kada tome dodate i informaciju da u pitanju nije bila samo "jedna od glumica" (što je, verovatno, slučaj kod velike većine - nameran pleonazam - običnih korisnika filmskih slika), dobijamo i veoma informativan film o tome ko je i šta, zapravo Judy Garland bila. Shodno tome, da li ste znali da je svoj poslednji film I Could Go on Singing Judy snimila još 1963. godine, a da su za "polaznu osnovu" ovog filma uzeta dešavanja s samog kraja 1960-tih, kada je Judy i sama bila žrtva tragično nametnutog "zabavljačkog" tempa i koncerata koje je morala da održi u Londonu, što je i dovelo do njene prerane smrti u 46. godini.

Reditelj Rupert Goold snimio je svoj tek drugi bioskopski film, nakon prilično dobrog krimića iz 2015. godine True Story, u kom je glumio James Franco. U međuvremenu, snimio je i TV-film King Charles III. I, da, u svim svojim ostvarenjima, uključujući i ovo poslednje, vidi se taj "engleski" šmek, koji, pre svega, razdvaja dobre filmove od onih prosečnih.

Sve u svemu, Judy jeste veoma dobar film. Uprkos "tu-i-tamo". Rečeno već, kod ovakvih ljudskih sudbina - važno je upoznati se s njima. Za opomenu i dugo sećanje...

   

 

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    13.08.2020. 13:32
    Ok film i dobra gluma Renee Zellweger
  • Freak37
    eXtreme member
    09.01.2020. 19:54
    Gluma Renne Zellweger za oskara ove godine ! Odlican film.
  • titlovi.com
    Approval team
    26.12.2019. 06:29
    Prijevod je uradio sinrazmetni 👍
;

{{message}}

{{item.title}}