Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Terminator: Dark Fate: Daleko od oduševljenja

Džaba im i Linda Hamilton i Arnie, kad nisu uspeli da smisle ništa što bi ovaj, šesti u redu, zaista razdvajao od ostalih, Tako, The TerminatorTerminator 2: Judgment Day i dalje ostaju neprevaziđeni, a ovaj Terminator: Dark Fate brzo pada u kategoriju zaborava kao manje-više i Terminator 3: Rise of the MachinesTerminator SalvationTerminator Genisys (ova poslednja tri baš tim "kvalitativnim" redom).

Teško je oceniti ovaj poslednji uradak, a baš mu dati pozitivnu ocenu po pitanju smislenosti. Ej, ovo je kao direktni nastavak drugog filma iz serije??? Kao da prethodna tri i nisu snimljena! I to objašnjeno jednostavnom tvrdnjom o alternativnim tokovima naših stvarnosti??? Pa, ajde, molim vas! Mogli su nešto bar malo ozbiljnije da smisle. Puj-pike ne važi sve ono što se dešavalo u trećem, četvrtom i petom filmu. Christian Charles Philip Bale nije ni postojao? Really??? John Connor je ovde ubijen još dok je bio kompjuterski generisani tinejdžer Edward Furlong? Ne znam kako vama, ali meni ovakav rasplet liči na svetogrđe prema prvom, a pogotovo prema drugom filmu.

Ako manemo ovaj (bes)smisao objašnjenja radnje u ovom filmu dobićemo, ipak, podnošljiv akcioni blokbaster, kojim je rukovodio i ne baš preterano filmski iskusni Tim Miller (Deadpool)  Neki ovom filmu čak zameraju i previše insistiranja na feminističko-meksičkom "angažovanju", ali, ostavljajući na stranu sve eventualne ideološke potporuke, ostaje utisak da se moralo bolje bar po pitanju "suvog" kvaliteta. 

Kao da je neko prepisao scenario prvog, a pogotovo drugog filma, malo "kozmetički" doterao i to je to. Sada je dobrica iz budućnosti izvesna "unapređena žena" Grace (Mackenzie Davis), koja treba po svaku cenu da zaštiti izvesnu Dani Ramos (Natalia Reyes), a koju iz nedokučivih razloga običnim smrtnicima progoni najstrašniji dosad Terminator iz budućnosti (Gabriel Luna). Arnie je, u međuvremenu, postao penzioner iz Teksasa, a Linda je, u međuvremenu, nakon što joj je isti ubio sina, postala "ubijaciča" Terminatora, nevoljena čak i od strane ovdašnjih pripadnika reda i mira.

Svi oni su okupljeni u cilju našeg dvosatnog zamajavanja. Naravno, to rade rutinski, pa vreme proleti u akcijašenju, bez vremena da razmišljate o razlozima kontinuiteta s onim što ste videli u prethodnih pet filmova. Zato, kad se stvari slegnu, i izađete iz bioskopa, shvatite da postoji milion pitanja, svedenih na samo jedno - krucijalno - zašto je Terminator: Dark Fate uopšte bio potreban? Odgovor je jednostavan, mada neželjen - Holivud je postao mesto gde se sve vrti oko para, a najnoviji Terminator jeste pokušaj da se franšiza oživi nekim novim licima. kako bi isti taj Holivud dobio i sledeći nastavak. Pa, onda još jedan i još jedan. Bar alternativnih istorija ima koliko voliš. A, kad dosade ovi novi glumci (meksikanka Reyes, pre svih), doći će neki novi. Uz, naravno, gotovo isti scenario...

Zato ovo i nije film za one koji se kunu u Arnija i Saru Konor...

 

  • Komentari (41)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Black Raven
    Translator
    30.01.2020. 20:53
    Ovaj film je samo za one koji nisu gledali ni jednog "Terminatora" , 
    ali kad bolje razmislim, bolje ipak preskočite ovaj film i odmorite ta dva sata (veća korist). 

    Viz.efekti nisu loši u fimu, ali sve ostalo jeste. 
    Bez ocenjivanja, jednostavno, ovo je nepotreban film.

  • dzindzin16
    eXtreme member
    29.01.2020. 05:19
    Naravno da sam ovo morao da vidim, pa makar ga svi u komentarima i recenzijama sahranili.Film se moze pogledati i nista vise od toga.Na momente deluje kao neka sprdnja.Saru mi je cesto bilo cak i jadno videti onakvu u kadrovima.Ocekivao sam dosta ali ... mozda je bolje bilo da su podmladili deo ekipe kao u Ircu.Mada debilnom scenariju slabo sta moze pomoci.
  • loosinger
    Banned user
    23.01.2020. 21:25
    [QUOTE=Ordinary]
    [QUOTE=dzabaludin]Ne bi li naš prijevod ovog filma trebao biti: Terminator: Crna Fata ?[/QUOTE]

    Ne bi li prevod terminator bio Zavrsitelj ili Svrsitelj  :) , neke stvari je bolje ne prevoditi nego prisvojiti
    Jbg, ja ne znam nastavke bilo kog filma koji nisu sranje, jedini izuzetak Back to the future, i to zato sto se snimao godinu za godinom

    [/QUOTE]
    Meni je i MiB odlican. Ne racunajuci ono zadnje smece nedavno izaslo. Pa onda Goodfather tj Kum. Ljubitelj sam matrixa i ma sto drugi pricali o dva nastavka nema veze jer filmovi imaju odredjene skrivene elemente s kojima znacenje filma dobiva na tezini, onda od tih djumbusa sa specijalnim efektima ni Iron Man nije za bacit ako je gledatelj upoznat sa stripovskom kulturom, pa Indiana Jones, pa Keptn Ajmerika a i Nolanov Batman je uzburkao svekolik mediokritetski puk. Ima svasta brate eee
;

{{message}}

{{item.title}}