Indiana Jones 5 neće biti reboot, a sledeći Star Wars režiraće žena

najave

04.02.2020.

Indiana Jones 5 neće biti reboot, a sledeći Star Wars režiraće žena

Predstoje čuda za filmofile!

Kathleen Kennedy, predsednica Lucasfilm, saopštila je veoma bitne informacije za ljubitelje dve kultne filmske franšize!!!

Prva se odnosi na film "Indiana Jones 5", a to je da je sigurno da on neće biti reboot. Takođe, reditelj novog nastavka trebalo bi da bude proslavljeni Steven Spielberg, dok bi glavnu ulogu, naravno, tumačio Harrison Ford! Scenario za film još nije gotov, ali se na njemu radi već duže vreme.

S druge strane, Kennedy je, takođe, izjavila da veruje da je konačno došlo vreme da se neka žena oproba kao rediteljka novog filma Star Wars franšize. U dosadašnjim filmovima jedino je Victoria Mahoney bila "second unit director" tokom snimanja Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker. Takođe, dve žene su režirale i nekoliko epizoda hit-serije The Mandalorian. To su Deborah Chow i Bryce Dallas Howard, pa su u Holivudu već krenule opklade. 

Šta vi mislite o svemu?

 • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • sstojance
  member
  05.02.2020. 14:19
  Mislimo da su zanemareni crnci i transgenderi. Žene su makar nekako učestvovale kao reditelji ili pomoćnici, a ovi navedeni nikako. Bojkot, we want diversity!
 • Black Raven
  Translator
  04.02.2020. 12:52
  Indiana Jones ne postoji bez Harrison Forda, 
  može samo da stave katanac na taj serijal. 

  Star Wars može da režiraju i klinci, sad najveći deo posla 
  obavljaju kompjuteri tako i nije bitno ko je glavni. 

  Star Wars je bio umetnost za snimanje pre 40 godina, 
  a sad je to već mnogo lakše.