The MandalorianPogledaj trailer!

TV serija

akcija, fantazija, znanstvena fantastika, avantura (2019)

The Mandalorian

Ocjena korisnika
Odlično!
8,893%
The Mandalorian

Naslov:

The Mandalorian

Godina:

2019

Žanr:

akcija, fantazija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

40 min

Autor:

Jon Favreau


Glavne uloge:


Pedro Pascal
  >  The Mandalorian
Kyle Pacek
  >  Jawa
Bernard Bullen
  >  Father
Gina Carano
  >  Cara Dune
Alexandra Manea
  >  Mother
Carl Weathers
  >  Greef Karga
Rio Hackford
  >  IG-11 Performance Artist
Werner Herzog
  >  The Client
Taika Waititi
  >  IG-11
Misty Rosas
  >  Kuiil Performance Artist
Jamal Antar
  >  Prisoner
Nick Nolte
  >  Kuiil
Emily Swallow
  >  Armorer
Omid Abtahi
  >  Dr. Pershing
Giancarlo Esposito
  >  Moff Gideon

Opis:


Nakon priče u kojoj su protagonisti bili Jango i Boba Fett, još jedan ratnik se pojavljuje u Star Wars univerzumu. Radnja serije se dešava nakon pada Imperije, a prije nastanka Prvog reda. Pratimo avanture jednog usamljenog ratnika, koji luta galaksijom krajnje udaljenom od zakona Nove republike,,,

Obradio/la:

darcassan
 • Slično za pogledati
 • Komentari (225)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • memich
  Translator
  05.03.2021. 19:08
  Tako je, Hoba, ne sekirat se zbog tih sranja :)

  Politika u Americi je luda i polarizovana, i odražava se na sve ostalo. Ovo je za Dizni biznis, bitna je lova, imidž, i sl.

  Što se Đine tiče, nek ih tuži ako može. Garant ima gomilu klauzula u ugovoru vezanih za imidž Diznija pa joj ostaje samo da cmizdri. A na kraju krajeva, ona je dio problema samo s druge strane. Promovisala teorije zavjere, ismijavala ljude koji nose maske i sl. Da plačem za fanatikom jer ne vole fanatici s druge strane, hoću malo sutra.
 • baho
  Senior translator
  05.03.2021. 17:45
  Sigurno je bilo "ljevačenja" na njen račun, ali koliko mi je poznato nije ni ona zaostajala u "dešnjačenju", tj. valjda je dala povod.
  Nisam siguran da je Rosario "samo" slučajno upotriyebila pogrešnu zamjenicu. Bilo je to i više toga. Ali ona je manje bitna (nije član regularne postave - ili nije bila).

  Uglavnom, ne bih ja tu nasjedao ni na ove priče, ni na one. Jer ovo sve je tipična priča desnice.

  Ne volim kad me guraju da biram lijevo ili desno, ali ako moram, onda uvijek lijevo. Ako ništa, onda zbog "Pravila desne ruke" kod vektorskog proizvoda, koje pokazuje gore, naprijed i lijevo... Mislim, ako ne možeš biti gornji ili ići naprijed, piči lijevo... 😀

  Zezam se, naravno, ali ono što je glavni motiv Disneya i ostalih kompanija je: LOVA, što je jako udesno. Ne bi oni otpustili nikoga da im ne čini više štete nego koristi. Nije to zbog nikakve ideologije. Po mom sudu, prilično su politički neutralni u odnosu na ostale kuće i trude se ne miješati politiku.
  Problem je što Gina dijelom uvela politiku, a većim dijelom politizirala svojim reakcijama (npr. koji će joj Parlor ili šta već od tih društvenih mreža?). Možda je to razlog?

  Usput, ne želim da branim ni nju ni Disney. Zaboli me, hladno.

  I usput još nešto: Da nije ogromne količine fan servisa, serija ne bi bila ni toliko značajna.
  U redu, prva sezona, malo razvučeš, svi oduševljeni, a onda ponavljaš isti šablon. Naravno, super je ubacivanje šire i uže poznatih likova i ono kraju sezone (da ne spoilam - ali mi se ne sviđa taj CGI), što je samo vrhunac fan servisa.

  Optički dobro (tehnološki, vjerovatno najnaprednija serija današnjice - ako ništa zbog onog video-zida), sadržajno prilično prazno (pradavne šablonske putešestvije po galaksiji veoma dalekoj).
 • memich
  Translator
  05.03.2021. 16:30
  Eto, svjestan si da tvoje odluke njima ne idu ni iz džepa ni u džep. Samo sebi uskraćuješ zadovoljstvo, pogotovo jer si fan franšize, a dolazi gomila SW stvari.