Pogledajte trejler za "Dune"!

novosti

09.09.2020.

Pogledajte trejler za "Dune"!

Warner Bros. je konačno objavio trejler za verujemo budući svetski hit - Dune.

Nova adaptacija čuvenog SF romana koji je Frank Herbert objavio 1965. godine, delo je koje potpisuje Denis Villeneuve. Glumačku postavu čine: Timothée ChalametOscar IsaacRebecca FergusonZendayaJason Momoa, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Dave Bautista ... Premijera filma zakazana je za 18.12. ove godine u SAD.  

Čini li vam se ovo bolje od onog što je uradio David Lynch s verzijom Dune iz 1984. godine?

 
 • Komentari (8)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • cersei
  Administrator
  13.09.2020. 17:26
  voljela sam onaj stari film kao klinka.. prije godinu-dvije pročitah i knjige komplet, orginal+ sin, mislim da nisam bila alkoholičar da bi tada počela pitiLOLLOL

  Bogocar je kriv za sveLOLLOL

 • baho
  Senior translator
  11.09.2020. 00:43
  Hm... jesam li samo ja u ovom traileru vidio Star Wars?
  Možda je subjektivno, ali ne volim kad se od nečeg pokušava napraviti nešto drugo.
  Pokušava li WB imati svoj pandan Star Warsa?

  Meni je Lynchova verzija super. Naravno, da je imao današnju tehniku i ostalo sigurno bi to djelovalo još dotjeranije. Ali je napravio najbolje što je mogao.

  I stvarno ne vidim smisao u većini reboota, koji su uglavnom radi "modernizacije", pri ćemu obično zaseru priču.

  Serija mi je bila OK, zato što je to bio pokušaj da se ispriča kompletna knjiga (valjda - nisam čitao, ali mislim da sam to negdje čuo), pa je naravno imalo šta da se nadogradi. Nije možda ostavila toliki utisak kao film, ali jeste dobar utisak svakako.

  Ne kažem da neću gledati ovo i ne kažem da mi se neće svidjeti. Ne donosim sud unaprijed, nego samo reagiram na trailer.


  P.S. Pokušavao se sjetiti cijelo vrijeme otkud mi je poznat ovaj što glumi Leta, kad ono Paul iz sequela Star Warsa... Oscar Isaac... Slučajnost? Smile
  baho2020-09-11 00:55:36
 • silent_passenger
  Senior translator
  11.09.2020. 00:06
  Volim Herbertov Dune serijal, i originalne romane, a i one koje je napisao sin.
  Također, valjda sam jedan od rijetkih, koji obožava Lynchovu filmsku verziju. Za mene će Kyle MacLachlan uvijek biti jedini pravi Paul Atreides.
  Svidjele su mi se i mini-serije tako da ću gledati i ovu verziju. Nadam se samo da neću imati čudne snove kao kad sam gledao Villeneuveov Arrival.