Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Skinuta zabrana s filma "One Second"

novosti

25.09.2020.

Skinuta zabrana s filma "One Second"

Kineske vlasti konačno su dozvolile da i u njihovoj zemlji bude prikazan film Yi miao zhong koji potpisuje poznati reditelj Yimou Zhang

Ovaj film bio je spreman da se prikaže na Berlinskom festivalu 2019. godine, ali je nekoliko dana pre premijere povučen iz programa "iz tehničkih razloga". To je izazvalo priličan skandal, a smatra se da je razlog taj što se radnja filma odigrava u vreme Kulturne revolucije u Kini, što je, još uvek, neka vrsta "tabu teme" u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Inače, film govori o  neobičnoj vezi između jednog filmofila i beskućnice, koji se upoznaju na usamljenoj farmi.

Odobrena verzija filma traje 104 minuta, jedan manje nego prvobitna. Izvori kažu da je ekipa filma naknadno dosnimavala određene scene u pustinji Gobi, nakon što je film povučen, pa se pretpostavlja da su još neke originalne scene "pretrpele promene".

Za sada još nije poznat tačan datum prikazivanja filma u Kini, ali se on našao na listama za prikazivanje u ovoj godini.

Yimou Zhang dobitnik je brojnih nagrada za svoje stvaralaštvo, a među filmovima koje je snimio nalaze se i YingThe Great WallGui laiJin ling shi san chaiShi mian mai fu...

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    25.09.2020. 08:58
    Kineski cenzori moraju nekako opravdati postojanje svog besmislenog radnog mjesta.
    JoxerTM2020-09-25 09:08:41
;

{{message}}

{{item.title}}