Shi mian mai fuPogledaj trailer!

Film

drama, akcija, ljubavni, avantura (2004)

Shi mian mai fu

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,588%
Shi mian mai fu

Naslov:

Kuća letećih bodeža

Godina:

2004

Žanr:

drama, akcija, ljubavni, avantura

Trajanje:

119 min

Režija:

Yimou Zhang

Scenarij:

Bin Wang
, Yimou Zhang
, Feng Li


Glavne uloge:


Takeshi Kaneshiro
  >  Jin
Andy Lau
  >  Leo
Ziyi Zhang
  >  Xiao Mei
Dandan Song
  >  Yee
Qi Zi
  >  Performer
Shu Zhang
  >  Performer
Dong Liu
  >  Performer
Weina Huang
  >  Performer
Dan Ge
  >  Performer
Jiusheng Wang
  >  Performer
Hongfei Zhao
  >  Performer
Zhengyong Zhang
  >  Performer
Xiadong Yang
  >  Performer
Yongxin Wang
  >  Performer
Jun Guo
  >  Performer
Hongwei Zhao
  >  Performer
Xuedong Qu
  >  Performer
Liping Tian
  >  Performer

Opis:


Kina, 19. stoljeće, doba dinastije Tang. Dvojica carskih časnika, Leo i Jin, dogovore složen plan po kojem će Leo prvo uhititi mladu i slijepu djevojku Mei za koju sumnja da je članica tajne pobunjeničke organizacije Kuća letećih bodeža, a Jin će ju osloboditi i pomoći joj pobjeći. Cilj je da Jin stekne Meino povjerenje, pa da ga ona odvede do središta organizacije. Na putu praćenom brojnim iskonstruiranim i stvarnim pogibeljima, Jin i Mei se međusobno zaljube, no svatko od njih krije neke tajne...
Najveći suvremeni kineski sineast, pa i najveći u cjelokupnoj povijesti kineske kinematografije, Yimou Zhang (Crveni sijerak, Šangajska trijada, Svatko je najvažniji, Sretna vremena, Heroj), jedan od vrhunaca svog opusa dosegnuo je "Kućom letećih bodeža", drugim filmom nakon "Heroja" kojim se superiorno ogledao u tradicionalnom kineskom žanru povijesno-kostimiranih borilačko-mačevalačkih filmova. Fascinantan vizualni stil i zadivljujuće koreografije ne samo borbenih, nego i plesnih scena glavne su atrakcije filma, koji međutim ne bi bio toliko dojmljiv da nema iznimno složenu i rijetko intrigantnu ljubavnu priču s troje sudionika, priču dodatno obogaćenu političkim i općeegzistencijalnim uvidima. Od troje glavnih glumaca dobro su poznata imena Andyja Laua (Pakleni poslovi 1-3) i Ziyi Zhang (Tigar i zmaj, Heroj, Sjećajna jedne gejše), velikih zvijezda kineskog i azijskog filma. "Kuća letećih bodeža" bila je veliki hit na azijskom kontinentu, ali je izvrsno gledana i u američkim kinima. Film je nominiran za Oscara u kategoriji najbolje fotografije, za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku te za Internacionalnu nagradu Europske filmske akademije.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • Yip Man

    Yip Man (2008)

    biografski, drama, akcija, sportski

    Hongkongška polubiografska priča zasnovana na životu Ip Mena, velemajstora borilačkih veština pod imenom Ving Čun. Jedan od njegovih učenika bio je čuveni majstor borilačkih veština, reditelj i...
  • Chi bi

    Chi bi (2008)

    drama, povijesni, akcija, avantura, ratni

    U maniri najvećih avanturističkih spektakala i velikih kino hitova kakvi su bili Tigar i zmaj, Heroj i Kuća letećih bodeža, redatelj John Woo (Slomljena strijela, Nemoguća misija II) predstavlja nam...
  • Da hong deng long gao gao gua

    Da hong deng long gao gao gua (1991)

    drama, povijesni, ljubavni

    China in the 1920's. After her father's death, nineteen year old Songlian is forced to marry Chen Zuoqian, the lord of a powerful family. Fifty year old Chen has already three wives, each of them...
  • Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny

    Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016)

    drama, akcija, fantazija, avantura

    „Tigar i zmaj: Mač sudbine“ filmska je priča u kojoj je istočnjačka mitologija pomiješana s tropama osvete, ljubavne priče i ponovnog proživljavanja uspomena. Svemu tome dodan je prstohvat mistike.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 11.02.2023. 01:34
    Zašto niko ne odradi prijevod za novije bluray verzije poput YTS, svaki od ovih titlova non stop žuri ili kasni...
  • JoxerTM
    eXtreme member
    23.06.2020. 19:13
    Pojavio se pošteni x265 pa gledam i ne vjerujem da niko ni slova. Pa šta je to?!

    "Davne" 2004-e, 4 godine znači nakon razvikane besmislice Tigar i Zmaj, niti 10 minuta nakon početka Kuće Letećih Bodeža jezik mi je pao na pod i do kraja filma ga nisam uspio vratiti natrag u labrnju.

    Nenormalno dobro koreografirana wuxia sa minimalnim wire fuom i spektakularnom scenografijom koja se usudila pljunuti na sva style over substance sranja i podvaliti nam punokrvnu šekspirovsku tragediju.

    E pa sad kad ga možete dobaviti svježe enkodiranog u x265, uložite 2 sata u ovu kinesku ekstravagancu, a na tik tok stavite izazov "ples jeke".

    Masterpis koji ako ste namjerno preskočili sramite se.
    Ako za nj niste čuli prije, to je u redu, ali ne odugovlačite, pogledajte prije nego vas korona utamani!
    JoxerTM2020-06-23 19:22:54
  • VBojana
    Translator
    23.08.2011. 00:08
    Shi mian mai fu
    (Kuća letećih bodeža)




    Žanr: akcioni, svanturistički, drama, ljubavni
    Zemlja: Kina
    Jezik: kineski
    Režija: Yimou Zhang
    Uloge: Ziyi Zhang, Takeshi Kaneshiro, Andy Lau

    Kina, 19. stoljeće, doba dinastije Tang. Dvojica carskih časnika, Leo i Jin, dogovore složen plan po kojem će Leo prvo uhititi mladu i slijepu djevojku Mei za koju sumnja da je članica tajne pobunjeničke organizacije Kuća letećih bodeža, a Jin će ju osloboditi i pomoći joj pobjeći. Cilj je da Jin stekne Meino povjerenje, pa da ga ona odvede do središta organizacije.

    Fascinantan vizualni stil i zadivljujuće koreografije ne samo borbenih, nego i plesnih scena glavne su atrakcije filma, koji međutim ne bi bio toliko dojmljiv da nema iznimno složenu i rijetko intrigantnu ljubavnu priču s troje sudionika, priču dodatno obogaćenu političkim i općeegzistencijalnim uvidima.

    "Kuća letećih bodeža" bila je veliki hit na azijskom kontinentu, ali je izvrsno gledana i u američkim kinima. Film je nominiran za Oscara u kategoriji najbolje fotografije, za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku te za Internacionalnu nagradu Europske filmske akademije.

    (Izvor: www.mojtv.hr)

    [TUBE]U0H5jekD61k[/TUBE]

    IMDB
    TITLOVI

{{message}}

{{item.title}}