Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Frka u Holivudu

novosti

07.12.2020.

Frka u Holivudu

Izgleda da neće biti baš onako kako su zamislile glavešine Warner Bros. koje su najavile da će ceo njihov kontingent od 17 filmske premijera u sledećoj godini biti istovremeno dostupan i na velikim platnima, ali i putem HBO Max kanala. 

Naime, kompanija Legendary Entertainment mogla bi da potraži zaštitu svojih prava na sudu, pošto su oni koproducenti velikih najavljenih hitova - Dune: Part OneGodzilla vs. Kong, a smatraju da će finansijski itekako biti oštećeni ukoliko se naum Warner Bros. sprovede u delo.

Procenjuje se da je u prvi hit, novu verziju Dune uloženo oko 175 miliona dolara, a u još jedan film o japanskom mitskom čudovišu oko 160 miliona dolara. 

Protiv namere Warner Bros. govorio je i reditelj Denis Villeneuve, reditelj Dune: Part One, koji mnogo više preferira uobičajene načine prikazivanja, u velikim salama i putem glamuroznih organizacija. 

Da li će se nešto promeniti? Po svemu sudeći neće, jer iako dođe do najavljene sudske parnice, pretpostavlja se da će se sve završiti samo po pitanju finansijske odštete, a ne i da će odluka o "premijenom streamovanju" biti promenjena.

Novo vreme... šta mislite o njemu?

  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    08.12.2020. 15:19
    Nitko se ne želi zaraziti.
    Warner nije prvi koji filmove šalje na streaming umjesto u kina, korejci su već sve novo što dolazi ugovorili sa Netfliksom jer kina su (većinu vremena) zatvorena.
    I tako će biti dok se covid trajno ne riješi.
    Svi bi se htjeli prčit a da ne uđe, e pa ne može.

  • KrazyM
    Senior translator
    08.12.2020. 10:55
    Od osobe koja između ostaloga radi i u kinu: to nije dobro. Shvaćam da su (naravno) novci u pitanju, ali ako Universal ili Disney krenu bacati blockbustere na streaming istovremeno kad i u kina, kroz idućih par godina se možemo pozdraviti sa većinom kino dvorana jer će postati neisplativo. I bez istovremenog streaminga i dostupnosti naslova online, bilo je jako teško dovući ljude u većem broju, a ako se ovaj trend nastavi, gasiti će se kino dvorane jer su troškovi preveliki a ne možeš pokriti to prodajom par ulaznica jer ljudi gledaju Bonda i WW84 doma a ne kod tebe u kinu. I onda će za par godina izaći dokumentarac o propasti kina. Na streamingu, naravno.
;

{{message}}

{{item.title}}