Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Stiže još jedan film franšize Evil Dead

najave

04.01.2023.

Stiže još jedan film franšize Evil Dead

Ovaj put reč je o filmu Evil Dead Rise, čija je premijera predviđena za 21.04. ove godine.

Prema zvaničnom sinopsisu, predstoji nam "Uvrnuta priča o dve otuđene sestre čije je ponovno okupljanje prekinuto usponom demona koji poseduju meso, gurajući ih u iskonsku bitku za opstanak dok se suočavaju sa najstrašnijom verzijom porodice koja se može zamisliti".

Reditelj ovog ostvarenja jeste Lee Cronin, kome je to drugo dugometražno ostvarenje, nakon horora The Hole in the Ground iz 2019. godine. On je, ujedno i koscenarista, a partner u tom poslu mu je, naravno, čuveni Sam Raimi.

Kultna horor franšiza započeta je filmom The Evil Dead (1981.), nastavljena s Evil Dead II (1987.), a zatim su usledili Army of Darkness (1992.) i Evil Dead (2013.), dok, naravno, fanovi neće zaboraviti ni seriju Ash vs Evil Dead (2015.), ali koja se, zvanično, ne vodi kao deo franšize.

 

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    04.01.2023. 20:50
    Odgledah ipak trejler, definitivno se gleda, pre je na tragu meni inače vrlo dobrog rimejka "Evil Dead (2013)" nego na kakvom miksu horora i komedije koji nisam voleo ni u Raimijevim nastavcima. 
    Njegove three stooges fascinacije, dakle to slapstick mešanje sa hororom mi je bilo van svake pameti, no kako je franšiza otišla u tom pravcu, te su mnogi gledatelji i napravili kult od nje mahom i baziran na tom ludiranju, Bruce Cambellu, posebno me je svojevremeno obradovalo to što se rimejk vratio svemu onome što sam eto ja pa voleo, meni je prvi Evil Dead zacementirao ljubav prema hororu od malih nogu. Frenetična kamera, izrazito brutalno, divlje nasilje, napadne maske, strah za junake koji se suočavaju sa demonskom silom tako predstavljenom da su im šanse za preživljavanje naizgled nikakve, a ne kakav meni ipak jeftin humor kome nisam ikada nalazio mesto u lepoti kakvu ja vidim u hororu kao takvom. 

    Elem, trejler mi dakle obećava onu meni bližu Evil Dead stranu. Deluje generički ali je makar na pravoj strani. Heart
  • puppet_master
    eXtreme member
    04.01.2023. 12:48
    Ako je više horor nego ludiranje, gledam i ja čim se pojavi. 
  • JoxerTM
    eXtreme member
    04.01.2023. 11:50
    Nek me netko cimne čim se pojavi, ovo baš moram.
;

{{message}}

{{item.title}}