Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Norveški nacista otvara festival

novosti

29.07.2024.

Norveški nacista otvara festival

Ovogodišnji Norwegian International Film Festival Haugesund (17.08. - 23.08.) biće svečano otvoren norveškim filmom Quislings Siste Dager.

Pet godina okupacije završava se 8. maja 1945. Obnova nacije može početi, ali prvo mora biti napisano poslednje poglavlje. U mračnoj ćeliji u tvrđavi Akershus sedi onaj koji je počinio najveću izdaju od svih; Vidkun Quisling. Sada se mora smatrati odgovornim za svoje postupke i zločine do kojih je dovela nacistička ideologija. Ali prvo mora upoznati duhovnog vođu i sveštenika Pedera Olsena. Može li sveštenik, koji je i sam obeležen ratnom brutalnošću, uspeti da pomogne čoveku koji je bio u kontaktu sa samim Hitlerom, da smiri dušu? Da li je seoski izdajnik s grandioznim mislima o sebi i svojoj nacističkoj misiji u stanju da se pokaje?

Reditelj ovog ostvarenja jeste filmofilima dobro poznati i nagrađivani Erik Poppe (UtvandrarnaUtøya 22. juliKongens neiTusen ganger god nattDeUsynligeHawaii, OsloSchpaaa).

  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • kvrle
    Moderator
    30.07.2024. 11:35

    Opet mi nije jasno koji film? Confused
    Dodaješ nove teme s nekim svojim razmišljanjima, a mi treba da sanjamo o čemu pričaš!
  • beogradski
    eXtreme member
    29.07.2024. 14:24
    Ovaj film necu gledati, preskocicu ga ) A inache, shto se skandinavske kinematografije tiche, dobra je ali i oni nisu imuni na nekakve ''promashaje'' i krizu koja je zahvatila sve kinematografije. Pa Hollywood je znao da pravi rimejkove tudjih kinematografija pa tako i skandinavske.
;

{{message}}

{{item.title}}