Mindhunter - Jezivo dobar

 Netflix nam donosi još jednu odličnu seriju nastalu po uzoru na istoimenu knjigu, a koja je nastala po istinitim događajima koji prate FBI-evu posebnu jedinicu za praćenje posebnih slučajeva, odnosno ubojica. Serija je smještena u 1977. godinu, kada su se počela postavljati pitanja; Zbog čega čovjek ubije toliko ljudi?, na takav grozan način? Dali se rodio takav?, ili ga je oblikovala okolina?

Kada u tu radnju dodamo ime Davida Finchera kao redatelja, meni ne treba više. Čovjek koji je režirao Zodiac?! U seriji koja se kroz 10 epizoda bavi serijskim ubojicama? Savršenstvo. Stvarno ako ste fan tog filma ovo je apsolutni must watch, u ovoj seriji će te dobiti isto u 10 epizoda. Isti ton, jeziva glazba, način snimanja i razvoj likova na platformi istinitih događaja.

Mi pratimo te događaje kroz oči mladog FBI agenta koji  počinje sve više postavljati ta pitanja, te s vremenom dobije priliku istraživati specifične slučajeve i razgovarati sa poznatim serijskim ubojicama tog doba, iako pojam serijski dobijemo tek potkraj sezone. Dok je on mlad, ambiciozan i znatiželjan, njegov stariji partner je obiteljski čovjek čvrstog karaktera. Tu dobivamo odličan tim ljudi, koji su zanimljivi svaki na svoj način, koji kroz trajanje prve sezone stvarno pokazuje jačinu ove serije. Ono što je njena najveća prednost je upravo razvoj tih dvaju likova kroz upoznavanje jednih od najgorih ubojica tog doba, i njihov kontrast u suočavanju sa njima.

Gluma u ovoj seriji je stvarno izvanredna, osim dvaju glavnih likova koji stvarno prolaze kroz teške situacije, treba stvarno izdvojiti glumce koji su uzeli uloge serijskih ubojica na kojima se provode istraživanja. Stvarno, vrhunski, jedan tren jezivi psihopati, drugi prijateljski raspoložene osobe, te nakon nekog vremena čak počnete shvaćati neke od njihovih motiva, kolko god oni bolesni bili.

Treba napomenuti da serija zna biti usporena, posebno prve dvije epizode, i shvaćam ako će to dijelu publike biti problem. Nema tu nikakve akcije, radnja se sporo razvija, ali to je serija u kojoj sve stoji na svojemu mjestu, serija koja ima izvanredni razvoj likova kroz sezonu, serija koja je prekrasno snimljena, i ako znate cijeniti te stvari ona će vam se zasigurno zavući duboko pod kožu.

 • Komentari (34)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Wida
  Uploader
  29.09.2019. 14:26
  Druga sezona 2 klase lošija od prve.Dosadno.Valjda su bila prevelika očekivanja.
 • bokidante
  Active member
  25.09.2019. 11:57
  Odlična druga sezona, jedva čekam treću!
 • Boxter7
  member
  03.09.2019. 23:18
  Odlična je za sad.