MindhunterPogledaj trailer!

TV serija

drama, kriminalistički, triler (2017)

Mindhunter

Ocjena korisnika
Odlično!
8,697%
Mindhunter

Godina:

2017

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

60 min

Autor:

Joe Penhall


Glavne uloge:


Stacey Roca
  >  Nancy Tench
Holt McCallany
  >  Bill Tench
Jonathan Groff
  >  Holden Ford
Sonny Valicenti
  >  Dennis Rader
Anna Torv
  >  Wendy
Zachary Scott Ross
  >  Brian Tench
Holt McCallany
  >  Bill Tench
Cotter Smith
  >  Shepard
Jonathan Groff
  >  Holden Ford
Sonny Valicenti
  >  ADT Serviceman
Hannah Gross
  >  Debbie Mitford
Joe Tuttle
  >  Gregg Smith
Albert Jones
  >  Jim Barney
Hannah Gross
  >  Debbie
Anna Torv
  >  Dr. Wendy Carr

Opis:


Radnja serije je smještena u 1979. godinu i prati dvojicu FBI agenata, koje glume Jonathan Groff i Holt McCallany. Oni ispituju zatvorene serijske ubojice kako bi rješavali aktivne slučajeve... Bazirano na knjizi Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit Marka Olshakera i Johna E. Douglasa.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (38)
  • The Haunting of Hill House

    The Haunting of Hill House (2018)

    drama, misterij, triler, horor

    Zasnovano na istoimenom romanu čija je autorka Shirley Jackson, a koji govori o petoro dece jedne porodice odraslih u najpoznatijoj kući koja je opsednuta duhovima u Americi...
  • Succession

    Succession (2018)

    drama

    Obitelj Roy – Logan i njegovo četvero djece – upravlja jednim od najvećih konglomerata medija i zabave na svijetu. NASLJEĐE prati njihove živote dok razmišljaju što ih čeka u budućnosti kada se...
  • Chernobyl

    Chernobyl (2019)

    drama, povijesni, triler

    1986. je zbog nesigurnog dizajna sovjetskih nuklearnih reaktora i ljudske greške došlo do eksplozije u černobilskoj nuklearnoj elektrani. Sama eksplozija nije bila pretjerano razorna, no uzrokovala...
  • The Spy

    The Spy (2019)

    drama, povijesni

    Serija "špijun" je napravljena po motivima istinite priče, o životu i radu čuvenog tajnog agenta Mosada, Elija Koena, koji je uspeo da se infiltrira u Siriju i promeni istorijski tok događaja u vezi...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    31.10.2019. 03:21
    Iskreno, sezona 2 mi je baš super, još bolja od prve... a očekivao sam pad na osnovu komentara... verovatno se nakon sezone 1 naviknemo na seriju i njenu dinamiku...
    ...opet, sličice iz života pojedinih članova tima... ali bar nije stereotipna smaračka serija sa stereotipnim likovima poput raznih varijanti CSI serija...
    Lepojka, štreber informatičar, super mega pametan vođa ekipe, madam Q.... toga ovde srećom nema.
    Realna pitka serija, opet da pomenem savršenu scenu i kostime... i perfektnu glumu pre svega osuđenih zločinaca, na robiji,...
    Nisam baš pristalica potenciranja ličnih i privatnih stvari glavnih junaka van priče ali to i čini ovu seriju različitom od ostalih.
    Možda jedino smeta serijsko mahanje značkama... npr. tražemu ID / ličnu kartu, on pruža FBI legitimaciju... mahanje tim značkama u javnosti je malo iritantno ali ok... kao i časkanje o poslu u avionu punom putnika... to se u praksi jednostavno ne radi. Bar ne kod nas.

    U svakom slučaju, preporuka i za sezonu 2.*
    Nećete se pokajati a serija je ekstra kadrirana i ima finu priču o počecima profilisanja ljudi, kao policijskoj tehnici pronalaženja ili preventive.

    * stigoh do 6.epizode, očekujem kvalitet do kraja sezone na istom nivou.
    Pozdrav za sve.    

    -------------------------------------------------------------------------------

    Edit: u vezi članka "MINDHUNTER 2 - Umorstva djece u Atlanti" by Robin12345 (vidim da su i komentari u istoj temi što je praktično).

    Anna Torv kao doktorica Wendy Carr je stvarno perfektno odigrala lezbejku sem ako nije i sam u privatnom životu, ali stvarno vrhunski i verodostojno.

    U vezi Atlante stigoh do 13 ubistva, a u članku se pominje čak 29.
    Do Čarliz još nisam stigao...
    Naravoučenije: čitanje recenzije ostaviti za posle.
    Zaboravih opet to pravilo.   
    * ne znam da li planiraju i sezonu 3, serija ima potencijala ali ne treba ni da preteruju u broju serija. SEzona 23... naučio bih svaki mladež na licu glavnih junaka.
    Još jednom, sezona 2 je ipak bolja. Treba izdržati do druge. Danilo-Naissus2019-10-31 11:55:41
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    28.10.2019. 01:59
    Sezona 1 je sasvim solidno krenula, radnja je spora ali ima svoj tok, a onda je počeo blagi pad serije koji je kulminirao u poslednjih 3 epizoda sezone 1... što je pokvarilo ukupan pozitivan utisak oko scenarija.
    Ipak, serija nešto drugačija od ostalih, stereotipnih FBI serija. Vredi pogledati ali ne očekujte previše. Ideja je dobra ali su se malo pogubili tokom serije. Neke stvari jednostavno nisu baš toliko ispeglane u FBI.

    Holden Ford - lik je sasvim dobro prenet i odrađen, ali ipak površinski.
    Bill Tench - gluplji i masivniji u ovom dvojcu, mana - seče konverzaciju ličnim osudama, nije pogodan za ovu jedinicu.
    Dr. Wendy Carr - lik od koga sam mnogo više očekivao su spustili na nebitan/sporedan/epizodan lik lezbejke koja hrani nevidljivu mačku u podrumu.
    Gregg Smith - potpuno nebitan lik, nije timski igrač, motivi nejasni.
    Debbie Mitford - Holdenova devojka, potpuno suprotno od onoga što mu treba, nije opravdala očekivanja.

    Konačno, poenta ove serije je da je ljudski um toliko složen i nepredvidljiv da svaki kriminalac je priča za sebe i da se ne može uglaviti u neki profil kao što medicina radi. Rešeni slučajevi su ili strah svedoka od kazne ili manipulacija dokazima u cilju iznuđivanja priznanja. Plus, ovolika predanost agenata krimi-slučajevima je više holivudska nego realna. Realno, ogroman broj predmeta ostaje nerešen sem u slučaju priznanja i predaje od strane samog počinioca zločina.

    * potpuno, nepotrebni, neverodostojni intro-i u epizodama, Dennis Rader-a čiji je slučaj odlična ilustracija serije. Prvo ubistvo 1974. zadnje 1991. Uhapšen tek 2005. Osuđen zbog 10 ubistava na 10 doživotnih robija, za svaku po jedna.

    Sve u svemu, očekivao sam i moglo je mnogo bolje od prikazanog.

    Da li je sezona 2 bolja ili gora... ostaje da se vidi.    Danilo-Naissus2019-10-28 02:23:57
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    26.10.2019. 19:23
    So far so good.    

    Učinilo mi se da su prvu epizodu ladno mogli zalepiti za drugu kao duplu pilot epizodu ali tako nešto sporije ide radnja ovdje.
    Zasmetalo mi je samo ono predstavljanje u kafiću/baru "Ćao, radim u FBI". Pa, brate, nosi bedž na reveru na kome to piše, ljubim te pametnog. I ono "ženski trikovi" kao iz nekog ženskog časopisa.
    Serija se polako diže, možda reše i neki slučaj do kraja sezone.
    Meni je fascinantno da je FBI ili CIA zanemarivala ovu tematiku svih ranijih godina... i forsirala onu pandursku filozofiju "prvo pucaj pa viči stoj". Ebeš nauku, upucaš nekog i smanjiš državi troškove. Šta reći....

    Ps.verovatno bih išao na direktniji pristup koji se već pominjao u nekim filmovima, kada osuđeniku iz te branše kažu "imamo problem, mesto zločina je takvo, šta dalje?". A bilo je to u filmovima...

    Plus za seriju je i odličan izbor pesama, verovatno iz 70'tih. Prepoznao sam npr. 10cc - I'm not in love iz.... čika gugl kaže.... 1975.godina. Released     May 1975. wiki.    

    [TUBE]wnVvBELqD3M[/TUBE]


    Psycho Killer... Recorded     1977     

    Sporija radnja... i ubačen "u trendu detalj". Što je apsolutno nebitno, već je bitno kako osoba radi svoj posao... Profesionalizam pre svega. Nebitna su dešavanja u privatnoj sferi i spavaćoj sobi. Inače odlična gluma i odličan izbor glumaca. Perfektan kasting.

    Posebno bih pohvalio izuzetno kadriranje, kamera je vrhunski odrađena, a s obzirom da je radnja smeštena u 1977. stvarno su scenu odradili vrhunski... od automobila na ulici, natpisa i logoa u javnosti, preko odeće, obuće, nameštaja, načina odevanja,... Nisam skoro gledao ovako perfektnu scenu. Svaka čast za trud i uspešnu realizaciju.    Danilo-Naissus2019-10-27 19:40:34

{{message}}

{{item.title}}