Turski ratni o Koreji

novosti

11.11.2017.

Turski ratni o Koreji

Već drugu nedelju zaredom, jedan turski ratni film, zasnovan na istinitom događaju, privlači ogromnu pažnju gledalaca u ovoj zemlji i hara po box-office-u.

U pitanju je ratna drama Ayla: The Daughter of War, čiji je reditelj debitant Can Ulkay. Film je za dve nedelje prikazivanja u Turskoj zaradio 1,5 miliona dolara, što je čak tri puta više nego Thor: Ragnarök, koji je počeo da se prikazuje u isto vreme.

Godina je 1950, i narednik Süleyman nađe se u strahotama Korejskog rata. Tu pronalazi do pola smrznutu devojčicu, bez roditelja. Uplašena i skoro na ivici smrti, devojčica osvaja narednikovo srce. On će učiniti sve da je prošvercuje u vojnu bazu i spasi je od ratnih strahota. Ne znajući njeno ime, niti u mogućnosti da komunicira s njom, daje joj ime Ayla, u znak sećanja na mesec te noći kad su se sreli. Tako se devojčica pridružuje turskoj brigadi u ovom ratu. I, dok se on bliži kraju, vojsci je rečeno da se sprema za povratak u domovinu. Süleyman ne želi da ostavi devojčicu i učiniće sve da je povede. Ali, zakoni su neumoljivi i ona mora u sirotište...263249

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!