American MadePogledaj trailer!
Ocjena korisnika
Odlično!
7,9
American Made

Godina:

2017

Žanr:

biografski, drama, povijesni, kriminalistički, komedija, akcija, triler

Trajanje:

115 min

Režija:

Doug Liman

Scenarij:

Gary Spinelli


Glavne uloge:


Tom Cruise
  >  Barry Seal
Benito Martinez
  >  James Rangel
Jed Rees
  >  Louis Finkle
Connor Trinneer
  >  George W. Bush
Sarah Wright
  >  Lucy Seal
William Mark McCullough
  >  Pete Duboix
Lara Grice
  >  Female Reporter
April Billingsley
  >  Jenny
Jayma Mays
  >  Dana Sibota
Domhnall Gleeson
  >  Monty Schafer
Mickey Sumner
  >  Fawn Hall
Caleb Landry Jones
  >  Bubba
Kevin L. Johnson
  >  Agent Wainwright

Opis:


Barryja Seala, pilota Trans World Airlinesa, regrutira CIA kako bi izviđao Srednju Ameriku zbog sve veće komunističke prijetnje iz tog kraja. Barry, kojem je paravan trgovanje drogom, uskoro se zatekne usred jedne od najvećih CIA-inih tajnih operacija u povijesti Sjedinjenih država; iz koje se izrodio kartel Medellin i koja je gotovo srušila Reaganovu vladu političkom aferom Iran-Contra.
Loading...
 • Slično za pogledati
 • Komentari (5)
 • Mother!

  Mother! (2017)

  drama, misterij, triler, horor

  Veza bračnog para je na kušnji kada nepozvani gost dođe u njihov dom i prekine njihov spokojan život... Pjesnik (Javier Bardem) i njegova žena (Jennifer Lawrence) dobiju neočekivane goste u njihovoj...
 • Thank You for Your Service

  Thank You for Your Service (2017)

  biografski, drama, ratni

  Grupa američkih vojnika vraća se iz Iraka. Imaju problema da se uklope u porodice i civilni život. Žive uz sećanje na rat, koje preti da ih uništi dugo nakon odlaska s bojišta.
 • Wind River

  Wind River (2017)

  drama, kriminalistički, misterij, akcija, triler

  Radnja filma se vrti oko silovane i ubijene tinejdžerice u indijskom rezervatu u Wyomingu. Kada Cory Lambert otkrije tijelo u divljini indijanskog rezervata Wind River, FBI šalje svoju agenticu Jane...
  Visoko ocijenjen film!
 • Battle of the Sexes

  Battle of the Sexes (2017)

  biografski, drama, komedija, sportski

  U vreme buđenja seksualne revolucije i ženskog pokreta, održava se teniski meč za svetsku šampionku 1973. godine.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Stole Haringa
  eXtreme member
  16.11.2017. 01:09
    Odgledao sam film American Made (2017), biografski film o Bari Silu, američkom pilotu kog je CIA angažovala da radi prljave poslove za njih po Latinskoj Americi a onda se on povezao sa medeljinskim kartelom, pa na kraju uvezao i sve njih zajedno. Deo njegove biografije je prikazan u seriji Narkos čiji uticaj sve više raste. Snimljena je serija El Čapo, ovaj film, šta je sledeće videće se.  Tom Kruz je odličan i on nosi film čija je uloga atipična za njega jer se ipak radi o biografskom filmu. Imao je on takve uloge koje su ipak retkost u njegovoj karijeri. Jedan od najvećih paradoksa ovog filma jeste da je on prilično duhovit jer prirodno sama priča sugeriše da je reč o apsurdnom slučaju iz koga proističe puno humora. Međutim, na mnoge stvari iz ovog filma sam se već sit ismejao u situacijama ne samo iz sličnih filmova već i iz ovog. Bajatost je samo jedna od mana filma, druga je što se ne ulazi u dubinu događaja koji su naterli Sila na ovu rabotu. Na primer, Regan je tad od kongresa tražio odobrenje za veći vojni budžet i kad je odbijen angažovao je tajne službe da popune crne fondove. Rezultat je šverc oružjem, naekoticima i stravatanje raznoraznih tekila gerila vojski i diktatora kakav je bio Norijega. Njegova sudbina je zanimljiva jer su ga srušili upravo oni koji su ga stvorili. Američka vojska je izvršila invaziju na NIkaragvu, otela Norijegu kome je suđeno po američkim zakonima. Pervi je koji9 je otvorio sezonu američkog lova na predsednike. Umro je nedavno  u zatvoru. U filmu se pojavljuju znani likovi iz serije Narkos (Očoa, Eskobar...) koji su tu samo da statiraju Kruzu.Mislim da se pojavljuje i Buš mlađi, njega pri kraju filma upoznaje Kruz u čekaonici dok čeka da mu skinu lisice.  Film je dobar, zabavan i jedna od peimedbi je što se ponekad drma slika. Izgleda da su se kamermanu tresla ruka iz koje je snimao.  Kruz nije neko koga preterano cenim ali je neko ko zna da odabere tloge. On, ili neko drugi umesto njega, dobro zna šta radi.
 • 15.11.2017. 09:40
  nije loše,može se pogledati
 • 14.11.2017. 15:27
  Nakon što sam pogledala Narcosa - ovo izgleda kao pokušaj kopiranja. Nemam namjeru ponovno ga pogledat....