BlacKkKlansmanPogledaj trailer!

Film

biografski, drama, kriminalistički (2018)

BlacKkKlansman

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,596%
BlacKkKlansman

Naslov:

Crni član KKKlana

Godina:

2018

Žanr:

biografski, drama, kriminalistički

Trajanje:

135 min

Režija:

Spike Lee

Scenarij:

Spike Lee
, Kevin Willmott
, Charlie Wachtel
, David Rabinowitz
, Ron Stallworth


Glavne uloge:


Alec Baldwin
  >  Dr. Kennebrew Beauregard
Michael J. Burg
  >  Officer Myers
Robert John Burke
  >  Chief Bridges
Michael Buscemi
  >  Jimmy Creek
Craig muMs Grant
  >  Jabbo
Ken Garito
  >  Sergeant Trapp
Arthur J. Nascarella
  >  Officer Wheaton (as Arthur Nascarella)
Brian Tarantina
  >  Officer Clay Mulaney
John David Washington
  >  Ron Stallworth
Frederick Weller
  >  Master Patrolman Andy Landers
Isiah Whitlock Jr.
  >  Mr. Turrentine
Ashlie Atkinson
  >  Connie Kendrickson
Dared Wright
  >  P.O. Gibson
Ryan Eggold
  >  Walter Breachway
Damaris Lewis
  >  Odetta
Ato Blankson-Wood
  >  Hakeem
Elise Hudson
  >  Librarian

Opis:


Crni član KKKlana biografska je filmska priča s elementima komedije i drama, nastala na temelju memoara Black Klansman Rona Stallwortha iz 2014. godine. Vizionarski redatelj Spike Lee donosi nam nevjerojatnu istinitu priču o američkom junaku. Rane su 1970e godine, a Ron Stallworth (John David Washington) postaje prvi afroamerički detektiv koji služi u policijskoj postaji u Colorado Springsu. Odlučan u namjeri da se iskaže, Stallworth se hrabro otiskuje na opasnu misiju: prijevarom ulazi u redove Ku Klux Klana i izlaže se njihovom djelovanju.
Ku Klux Klan sistematski zagovara superiornost i prevlast bijele rase, kao i antisemitizam te homofobiju. Na Stallworthov nagovor, na zadatku mu se uskoro pridružuje iskusniji kolega, Židov Flip Zimmerman (Adam Driver) te dvojac zajedno otpočinje istragu života. Udružuju se protiv ekstremističke organizacije koja pokušava sanirati svoju inače nasilnu retoriku kako bi se svidjela mnoštvu i privukla nove sljedbenike ove ideologije mržnje. Cilj Stallworthova tajnog zadatka jest razotkriti lokalno djelovanje KKK-a i stati mu na kraj.

Obradio/la:

Kneginja
  • Slično za pogledati
  • Komentari (8)
  • Bad Times at the El Royale

    Bad Times at the El Royale (2018)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    Sedam stranaca, svaki s tajnom koju želi pokopati, susreću se u El Royaleu na jezeru Tahoe, trošnom hotelu s mračnom prošlošću. Tijekom jedne sudbonosne noći svi će dobiti posljednju šansu za...
  • If Beale Street Could Talk

    If Beale Street Could Talk (2018)

    drama, kriminalistički, ljubavni

    Priča o Tish, tek venčanoj devojci iz Harlema, ali i trudnoj, koja se bori s vremenom da bi dokazala muževljevu nevinost optuženog za strašni zločin...
  • Da 5 Bloods

    Da 5 Bloods (2020)

    drama, avantura, ratni

    Priča o četiri afro-američka ratna veterana iz Vijetnama. Paul (Delroy Lindo), Otis (Clarke Peters), Eddie (Norm Lewis) i Melvin (Isiah Whitlock, Jr.) vratili su se u ratom opustošenu zemlju da bi...
  • Roma

    Roma (2018)

    drama

    Priča o životu neobične porodice srednje klase, u Sijudad de Mehiku, početkom 1970-tih. Film "Roma" meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona dobitnik je Zlatnog lava, glavne nagrade 75. Međunarodnog...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    31.03.2022. 20:00
    Specifičan, zanimljiv i dobar film.
  • beogradski
    eXtreme member
    21.11.2019. 20:09
    Spajk Li i ovoga puta nije izneverio.
  • VLL72
    Active member
    20.11.2018. 18:45
    Majstor je Spajk Li! Sve je to lepo upakovano sve do samog kraja a onda grande finale po kraju događaja koji je pratio film. Ne može bez toga jer koja bi inače bila svrha ovog filma i zašto baš sada!?
    POLITIKA. Najveće zlo u svim sferama društva! Opljucaše Trampa samo tako sa sve vezom sa početka i dotičnim iz KKK koji se pominje od starta. Naravno vezu su morali da naglase i da je podebljaju kako se ne bi desilo da neko ne shvati čemu ovaj film služi u SAD. Koliko su samo plitki i ograničeni.
    Od samog starta se forsira priča o tome kako bi bilo strašno da neki mrzitelj provuče ispod radara i dođe na mesto Predsednika tako velike demokratije (zemlje nastale na jednom od najvećih genocida u istoriji planete- istrebljenju gotovo čitave rase starosedelaca). I naravno, dolazi on, čika Tramp (za koga me boli uvo, realno).
    Ne bih se bavio previše njim, zašto i kako je pobedio tamo. Verovatno je dobio glas skoro svih belih amerikanaca bez podela jer da im je bilo dobro poslednjih dvadesetak godina, i nije baš.
    Za nas ovde to je nebitno ili bi trebalo da je tako! Imamo mi ovde gomile naših junaka. Sprdam se naravno! Apolitičan sam 100% i gade mi se svi oni ma gde bili.
    Toliko je providno da je ovo odrađeno sada u susret tome da u nedostatku pravog kandidata nazovi demokrata opljunu malo po Trampu pred nove predsedničke izbore, tako da je film kao takav potpuno prevaziđen i ne treba ga ocenjivati jer nema šta da se ocenjuje. Isključivo je politički motivisan i kao takav je isfinansiran i biće propagiran samo tako.


{{message}}

{{item.title}}