Defekt

Film

kriminalistički, triler, horor (1977)

Defekt

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
6,3
Defekt

Godina:

1977

Žanr:

kriminalistički, triler, horor

Trajanje:

70 min

Režija:

Lajos Fazekas

Scenarij:

Lajos Fazekas


Glavne uloge:


András Kern
  >  Gedeon, nyomozó
Gábor Kiss
  >  Nyomozó
György Kézdy
  >  Nagyfõnök
Gábor Nagy
  >  Teherautósoför
Gyula Szabó
  >  Õrmester

Opis:


Crno-beli mađarski horor-krimi-triler snimljen 1977. godine u režiji Lajoša Fazekaša. Film je bio pet godina zaključan u sefu nakon snimanja, a konačna verzija je završena 1982. godine. Prvi put je prikazan na televiziji 1984. godine, a zatim u bioskopima 1985. godine.
Nekoliko interesantnih činjenica sa mađarske vikipedije: film je bio zamišljen kao TV film, ali kada je Mokep počeo distributirati, neko vreme se prikazivao i u bioskopima. Ovo je praktično jedini horor/krimi/triler iz socijalističkog doba. Film je navodno imao neku stvarnu osnovu koju su vlasti tada pokušavale da sakriju. Zbog sličnosti, mnogi smatraju da je film „Mađarski psiho”. U planu je bilo snimanje i drugog dela filma, ali taj plan je nažalost "pao u vodu". Film je predstavljen i u DDR pod nazivom "Eine Nacht des Schreckens" (Noć terora). Andraš Kern, glavni glumac koji glumi detektiva Gideona, prvi put se pojavio pred kamerama 1958. godine.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Death to Metal

    Death to Metal (2019)

    komedija, horor

    Nakon strašnog incidenta, jedan čudni sveštenik biva transformisan u ubilačku mašinu, zavetovavši se da će poubijati sve poklonike heavy metal muzike...
  • A Pogány Madonna

    A Pogány Madonna (1981)

    kriminalistički, komedija

    During a heist to steal a golden statue from a museum, one of the robbers is injured and captured. A detective interrogates the thief to identify the gang and recover the statue.
  • Az áldozat

    Az áldozat (1980)

    drama, kriminalistički, triler

  • Feldobott kö

    Feldobott kö (1969)

    drama

    Mail author for translation. Pásztor Balázs, egy falusi vasutas fia az 50-es évek elején filmrendezoi szakra jelentkezik, de mivel apját bebörtönözték egy jelentéktelen szabálytalanság miatt, nem...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • BaglyasPeter
    Master translator
    29.12.2023. 22:12
    Crno-beli mađarski horor-krimi-triler snimljen 1977. godine u režiji Lajoša Fazekaša. Film je bio pet godina zaključan u sefu nakon snimanja, a konačna verzija je završena 1982. godine. Prvi put je prikazan na televiziji 1984. godine, a zatim u bioskopima 1985. godine.
    Nekoliko interesantnih činjenica sa mađarske vikipedije: film je bio zamišljen kao TV film, ali kada je Mokep počeo distributirati, neko vreme se prikazivao i u bioskopima. Ovo je praktično jedini horor/krimi/triler iz socijalističkog doba. Film je navodno imao neku stvarnu osnovu koju su vlasti tada pokušavale da sakriju. Zbog sličnosti, mnogi smatraju da je film „Mađarski psiho”. U planu je bilo snimanje i drugog dela filma, ali taj plan je nažalost "pao u vodu". Film je predstavljen i u DDR pod nazivom "Eine Nacht des Schreckens" (Noć terora). Andraš Kern, glavni glumac koji glumi detektiva Gideona, prvi put se pojavio pred kamerama 1958. godine.

  • titlovi.com
    Approval team
    27.07.2023. 22:04
    Prevod je uradio BaglyasPeter ✨

{{message}}

{{item.title}}