DronePogledaj trailer!

Film

povijesni, dokumentarni, ratni (2014)

Drone

Ocjena korisnika
-
6,9
Drone

Naslov:

Dron

Godina:

2014

Žanr:

povijesni, dokumentarni, ratni

Trajanje:

78 min

Režija:

Tonje Hessen Schei

Scenarij:

Tonje Hessen Schei


Glavne uloge:


Clive Stafford Smith
  >  Himself - Founder of Reprieve
Chris Woods
  >  Himself - Investigative journalist
Jesselyn Radack
  >  Herself
Shahzad Akbar
  >  Himself - Human rights lawyer, Founder of Foundation for Fundamental Rights
Brandon Bryant
  >  Himself - Former drone pilot, US Airforce
Noor Behram
  >  Himself - Photo-journalist in Waziristan
Michael Haas
  >  Himself - Former drone pilot, US Airforce

Opis:


Dva vojnika odlučuju o sudbini teroriste pritiskom na jedno jedino dugme. Akcija je u toku, dron je spreman, ali, kako vreme ističe, vojnici se pitaju šta se zapravo krije iza smrtonosne naredbe. Imaju na umu da je prilika za napad sve manje.
Dokumentarni film prikazan na Festivalu dokumentarnog filma BELDOCS, donosi priča o novoj vrsti ratovanja. "Dron" daje pogled iznutra i novu perspektivu na robotski rat CIA-e i postavlja pitanje šta nas čeka u budućnosti.
Majkl Has je igrao video igrice od svoje pete godine, a sa 19 je angažovan kao američki dron pilot. Mladi gejmeri se regrutuju kao operateri dronova koji ubijaju ljude hiljadama milja daleko i to nije naučna fantastika nego stvarno stanje današnjeg sveta.
Film nas upoznaje sa procesom regrutovanja mladih dron pilota, postavlja pitanje redefinisanja pojma "ići u rat", preispituje moralne stavove stručnjaka, konstruktora ovakve vrste tehnologije, ali i svetskih lidera koji bez razmišljanja daju "zeleno svetlo" da se sprovodi ovakav program masovnog ubijanja, nezabeležen u dosadašnjoj istoriji.
Tonje Hesen Šei je višestruko nagrađivana norveška dokumentaristkinja sa dvadeset godina rediteljskog iskustva. Njeni filmovi se fokusiraju na teme ljudskih prava, zaštite okoline i društvene pravde. Filmom "Dron" želi da započne neophodnu međunarodnu debatu o korišćenju ove vrste ratovanja i njenog uticaja na samu budućnost čovečanstva.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (1)
 • Risk

  Risk (2016)

  dokumentarni

  Filmed over six years, RISK is a character study that collides with a high stakes election year and its controversial aftermath. Cornered in a tiny building for half a decade,
 • Restrepo

  Restrepo (2010)

  dokumentarni, ratni

  Sebastian Junger and Tim Hetherington's year dug in with the Second Platoon in one of Afghanistan's most strategically crucial valleys reveals extraordinary insight into the surreal combination of...
 • 96 Souls

  96 Souls (2016)

  drama, misterij, znanstvena fantastika, triler

  A university research scientist, about to lose funding and status, has a lab accident and discovers he can see people's true intentions -- making his situation even worse.
 • Drones

  Drones (2013)

  triler

  Dva vojnika su dobila zadatak da odluče o sudbini terorista pritiskom na jedan gumb. Vremna nema puno, jer će smrtonosni vojni dron uskoro biti van dometa i neće moći djelovati. Kako se bliži vrije...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • titlovi.com
  Approval team
  08.06.2018. 19:11
  proda hvala za prevod 👍

{{message}}

{{item.title}}