Holy Rollers

Film

biografski, drama, povijesni, kriminalistički (2010)

Holy Rollers

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
5,952%
Holy Rollers

Naslov:

Životno raskrižje

Godina:

2010

Žanr:

biografski, drama, povijesni, kriminalistički

Trajanje:

89 min

Režija:

Kevin Asch

Scenarij:

Antonio Macia


Glavne uloge:


Hallie Eisenberg
  >  Ruth Gold (as Hallie Eisenberg)
Justin Bartha
  >  Yosef Zimmerman
Penny Bittone
  >  Ivan
Jesse Eisenberg
  >  Sam Gold
Jason Fuchs
  >  Leon Zimmerman
Ari Graynor
  >  Rachel Apfel
Mark Ivanir
  >  Mendel Gold
Stella Keitel
  >  Zeldy Lazar
Elizabeth Marvel
  >  Elka Gold
Q-Tip
  >  Ephraim
David Vadim
  >  Mr. Maxim
Ori Pfeffer
  >  Israeli Gangster
Danny A. Abeckaser
  >  Jackie Solomon
Bern Cohen
  >  Rebbe Horowitz
Charlie Hewson
  >  Andrew (The Goy) (as Charles Hewson)

Opis:


"Židovska veza" inspirirana je stvarnim događajima iz kasnih devedesetih kada su hasidske židove unovačivali kao mazge za švercanje ecstasyja iz Europe u SAD.

Sam Gold (Jesse Eisenberg), mladi hasid iz ortodoksne bruklinske zajednice, nevoljko slijedi put koji mu je obitelj odabrala, čekajući ugovoreni brak i učeći za rabina. Šarmantni susjed Yozef Zimmerman (Justin Bartha) osjeti Samov otpor i predloži mu da transportira "lijekove" za Jackieja (Danny A. Abeckaser), izraelskog dilera, i njegovu djevojku Rachel (Ari Graynor). Sam šefovima brzo pokaže svoje poslovne vještine te ga oni smjesta uzmu pod svoje okrilje. Izložen uzbudljivom i oporom noćnom životu Manhattana i Amsterdama, Sam počinje tonuti sve dublje u štetan način života, eksperimentirajući s ecstasyjem i zaljubljujući se u Rachel. Kako posao raste, Samov dvostruki život počinje razdirati njegovu obitelj, a zajednica posumnja u njegove ilegalne aktivnosti. Sam polako postaje svjestan fasade iza lake zarade i zabave. Uhvaćen između života krijumčara i povratka Bogu, Sam odlazi u bijeg, prisiljen donijeti fatalnu odluku koja bi mogla ugroziti cijelu operaciju.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • The Education of Charlie Banks

    The Education of Charlie Banks (2007)

    drama

    Zatvoreni svijet Ivy League kampusa, u kojem živi Charlie Bank (Jesse Eisenberg) poljulja se kad se ondje, na vratima njegove studentske sobe, iznenada pojavi Mick (Jason Ritter), stari znanac s...
  • Camp Hell

    Camp Hell (2010)

    drama, horor

    Na kraju svakog leta, deca jedne hrišćanske zajednice iz predgrađa Nju Džesrsija prisustvuju Camp Hope. Oni putuju duboko u šumu, gde uče puteve Gospodnje, užase koji mogu biti od đavola...
  • Why Stop Now?

    Why Stop Now? (2012)

    drama, komedija

    Kad student, sjajni pijanist želi prijaviti svoju majku na odvikavanje, otme ga njezin diler droge i tako započinje divlja pustolovina, baš na dan kad se on treba prijaviti za prestižnu glazbenu...
  • Roger Dodger

    Roger Dodger (2002)

    drama, komedija

    Roger (C. Scott) je copywriter, Newyorčanin, elokventni samac koji cijele noći provodi po manhattanskim barovima zavodeći žene svojim stalnim temama: seksologija, polaritet muško-ženskog odnosa...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Kneginja
    The Legend Of
    12.06.2011. 04:31



    Prevod filma je najavio Kampfar Clap


     







  • Titivillus
    Translator
    01.06.2010. 19:07

    Holy Rollers



                    



    IMDb

    Official site


    Release Date: Sundance 2010
    Genre: Crime | Drama

    Director: Kevin Asch
    Writer: Antonio Macia

    Cast: Jesse Eisenberg, Justin Bartha, Ari Graynor, Danny A. Abeckaser, Q-Tip





    Kriminalistička drama Kevina Ascha Holy Rollers, sa Jessejem Eisenbergom u glavnoj ulozi, zasnovana je na istinitim događajima koji su šokirali Ameriku krajem devedesetih. Tada je grupa hasidskih Židova, poznatih po izuzetno strogim pravilima ponašanja koje im nameće religija, uhapšena zbog krijumčarenja velikih količina ecstasyja iz Europe u SAD.

    Glavni junak filma je Sam Gold, mladi hasidski Židov iz Brooklyna, koji je nevoljko prihvatio životni put koji su mu drugi odredili. On radi u trgovini svoga oca, studira da bi postao rabin i čeka vrijeme kada će stupiti u unaprijed ugovoreni brak sa djevojkom iz dobrostojeće obitelji.

    Yosef, Samov susjed, je istog porekla kao i Sam, ali se ne pridržava strogih religijskih pravila. Također, Yosef ima kontakte sa kriminalcima i on zapošljava krijumčare droge za izraelskog narko bosa Jackieja, krijući se iza priče da su to zapravo skupi lijekovi koji klijentima mogu spasiti život.

    Sam potpadne pod iskušenje brze zarade i zajedno sa prijateljem Leonom ode u Amsterdam, a njih dvojica tek kasnije shvaćaju da su im torbe bile prepune droge, a ne lijekova. Zbog toga se Sam posvađa sa Leonom koji se protivi krijumačarenju, a zatim bez njega nastavlja raditi za dilere droge.

    Sam sve više tone u svijet podzemlja, gdje ga mame Jackiejeva djevojka Rachel, kao i zadovoljstva hedonističkog života koja nikad prije nije iskusio. Promjene u Samovom životu ubrzo privuku veliku pažnju zajednice i porodice i ubrzo ga otac izbaci iz kuće. Sam je sada pred teškim izborom između života kojeg je do tada poznavao i novog koji mu se otvara.


    [TUBE]9OrjeUDYIc4[/TUBE]

    Kneginja2011-06-12 04:30:58

{{message}}

{{item.title}}