Hotel MumbaiPogledaj trailer!

Film

drama, povijesni, kriminalistički, triler (2018)

Hotel Mumbai

Ocjena korisnika
Odlično!
7,8
Hotel Mumbai

Godina:

2018

Žanr:

drama, povijesni, kriminalistički, triler

Trajanje:

123 min

Režija:

Anthony Maras

Scenarij:

John Collee
, Anthony Maras


Glavne uloge:


Jason Isaacs
  >  Vasili
Rodney Afif
  >  Maitre D
Nagesh Bhonsle
  >  Officer D.C.Vam
Anupam Kher
  >  Hemant Oberoi
Alex Pinder
  >  Butler Jamon
Kapil Kumar Netra
  >  Ajmal
Angus McLaren
  >  Eddie
Vipin Sharma
  >  Dilip
Nazanin Boniadi
  >  Zahra
Ansuya Nathan
  >  Manisha
Armie Hammer
  >  David
Dev Patel
  >  Arjun
Sachin Joab
  >  Vijay Goswami
Adithi Kalkunte
  >  Dimple
Amriptal Singh
  >  Ismail
Tilda Cobham-Hervey
  >  Sally
Zenia Starr
  >  Prahba
Divya Unny
  >  Receptionist
Natasha Liu Bordizzo
  >  Bree
Suhail Nayyar
  >  Abdullah
Dinesh Kumar
  >  Rashid
Amandeep Singh
  >  Imran
Manoj Mehra
  >  Houssam

Opis:


Zasnovan na istinitoj priči o terorističkom napadu na Taj Mahal Palace Hotel u Mumbaju 2008, film je sastavljen iz nekoliko priča gostiju i radnika koji su se zatekli u hotelu, kao i četvorice terorista koji su izvršili napad. Dev Patel (Slumdog Milionaire) igra jednog od zaposlenih koji iznenada mora da postane spasilac svojih gostiju. Armi Hamer (Call me by your name) glumi oca koji je ostavio bebu u sobi sa dadiljom i pokušava da se probije do njih. U ostalim pričama vidimo druge goste, radnike koji su odlučili da pobegnu sa lica mesta kao i one koji su odlučili da ostanu, policiju, napadače, i porodice zatočenih koja sa strepnjom gledaju vesti o napadu. Debitant Entoni Maras zasnovao je priču na intervjuima sa žrtvama ovog incidenta, i trudio se da na autentičan način prenese napetu atmosferu iznenadnog napada.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (9)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Stole Haringa
  eXtreme member
  12.01.2020. 02:35
  [QUOTE=Stole Haringa]

    Odgledao sam film Hotel Mumbai, još jedan koji je inspirisan istinitim događajima. A događaj je organizovani i sinhronizovani napad terorističkih grupa koje su nekoliko dana pravili haos u Mumbaiju. Meni je ova najveća indijska luka poznata pod drugim imenom. Od starog Bombaja ostao je samo Bolivud.

    Film je korektno urađen ako se uzme u obzir mustra po kojoj je urađen. Prirodne katastrofe su adekvatno zamenili islamski teroristi kojima A.Maras, potpisnik režije i scenarija, nije dozvolio da se bolje dramski ili bilo kako drugačije, razviju i iskažu. Tako su tipični, predvidivi i bezlični, poput motiva koji pokreće njih i 99% svetske populacije. Oni su, bar za mene, najslabija karika u filmu u kom opet jednu od uloga ima D.Patel koji polako i sigurno postaje najbolji indisjki filmski proizvod. Dobro se snašao u ulozi kelnera koji je sa ostatkom osoblja ostao sa gostima.

     [/QUOTE]

    Preneto iz Dnevnika gledanja filmova.
   
 • Vilin
  eXtreme member
  21.08.2019. 08:26
  S jedne strane surovost i besmislenost verskog ekstremizma, s druge humanost i požrtvovanost običnih ljudi, bez obzira na veru, nacionalnost, pol...
 • bole4s
  member
  18.06.2019. 09:28
  Tezak film ali vredan gledanja. Odlicno snimljen, napet, brutalan ali i sa mnogo dirljivih scena u kojima se ispoljava ljudskost i požrtvovanost i u najtežim situacijama. Od mene 9/10.