Whitney Houston: I Wanna Dance with SomebodyPogledaj trailer!

Film

biografski, drama, glazba (2022)

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

Ocjena korisnika
Odlično!
6,9
Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

Naslov:

I wanna dance with somebody: Film o Whitney Houston

Godina:

2022

Žanr:

biografski, drama, glazba

Trajanje:

144 min

Režija:

Kasi Lemmons

Scenarij:

Anthony McCarten


Glavne uloge:


Stanley Tucci
  >  Clive Davis
Clarke Peters
  >  John Houston
Tamara Tunie
  >  Cissy Houston
Luke Crory
  >  Superfan
Jennifer Ellis
  >  Lisa Hintelmann
Alana Monteiro
  >  Girl
Dave Heard
  >  Rickey Minor
Alexa Renée
  >  Defiant Woman
Bailee Lopes
  >  Bobbi Kristina (8-11 years old)
JaQuan Malik Jones
  >  Michael Houston
Heidi Garza
  >  Defiant woman
Evonne Archer
  >  Concert Keyboardist
Mary Ann Schaub
  >  VIP Studio Guest
Tanner Beard
  >  Günther
Coffey
  >  James
Greg Roman
  >  Arista Exec #2
Marilyn Swick
  >  Dinner Date Couple
Naheem Garcia
  >  New Hope Pastor
Nafessa Williams
  >  Robyn Crawford
Devon Coull
  >  Policeman (ATL)
Bria Danielle Singleton
  >  Bobbi Kristina
Ashton Sanders
  >  Bobby Brown
Kris Sidberry
  >  Pat Houston
Lance A. Williams
  >  Gerry Griffith
Naomi Ackie
  >  Whitney Houston
Daniel Washington
  >  Gary Houston
Andrea Eversley
  >  Barbara
Jeffrey L. Brown
  >  Pastor

Opis:


I Wanna Dance with Somebody: Film o Whitney Houston u središte priče stavlja glazbenu ikonu Whitney Houston. Naomi Ackie glumi Whitney u glazbenom biografskom filmu koji se temelji na epskom životu i glazbi kultne pjevačice. Film redateljice Kasi Lemmons i scenarista Anthonyja McCartena nominiranog za nagradu Oscar®, publiku će povesti na emotivno i energično putovanje kroz karijeru i život Whitney Houston.

Pročitaj recenziju filma Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody:

  • Slično za pogledati
  • Komentari (23)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    28.04.2023. 14:01
    Nije mi se dopao film. Trebalo je da bude vise o njenim skandalima kako samostalno tako i sa Bobby Brownom
  • puppet_master
    eXtreme member
    17.04.2023. 15:07
    Dobro de, ne pričamo o istim stvarima, ne verujem da je trema ubila Elvisa, Jacksona, Houstonku, Joplinku, Hendrixa itd, tj da nisu počeli da se truju koječime zbog treme. Čitah skoro da je i Freddie Mercury na početku bio neverovatno stidljiv, nakucan tremom, pa je ipak doživeo onaj gromoglasni nastup na Wembleyu. 

    Nalazim sam sebe, u daleko manjim naporima od navedenih, radeći fizički posao 10 sati, još 2 sata provedeći u putu, sa obavezama koje me tek čekaju potom, zapravo daleko od kakve starosti, da ne stižem da se oporavim. Stopalo, leđa, premor, hronična neispavanost, ne mogu me više probuditi ni alarm fona, ni pc-ja, mirha me budi u 4+ ujutro i svejedno jedva ustanem, ne znam uveče da li je gore onda kada se srušim u krevet pa ne stignem da uradim išta od obaveza, ili kada upravo zbog premora zapravo ne mogu da zaspim, sve me boli, u oba slučaja sutradan budem i dalje umoran i sa teškoćom radim, iako ja pijem max samo brufen, telo mi vrišti za oporavkom, kako li je tek onima koji se đilitaju na bini, pevaju, izgube neslućene količine tečnosti, ne znaju u kom gradu se probude, odmah probe, potom koncerti, tako u višemesečnim turnejama...
    Moja je teza tek to da je takav tempo rock/pop zvezda, toliko neprirodan, neizdrživ, da je meni savršeno logično da se ovi potom krkaju koječime da bi uopšte mogli da ostanu na nogama, da dođu do nešto sna, malo umirivanja adrenalina, bolova koječega itd. Vremenom naravno potonu u to. Samo mi ih je teško doživeti kao nekakve junkieje, pa makar u svojoj suštini to svakako i postali. 

    Problem dakle pre vidim u neljudskom tempu, oduzetosti od realnosti zbog specifičnosti sveta unutar kojeg moraju živeti toliko slavni, mase možda i drugih nesigurnosti, kompleksa, muka i tegoba, da mi je lakše to sve posmatrati kao svojevrsno prokletstvo, eksploataciju, pakao koji ih ubaci u mašinu, negoli kao kakve, rekoh, slabiće sklone samouništenju. A sve ovo i ne pišem zbog te teze o tremi, nego mi prosto bude žao kada Mizi krene da u svim tim temama biografskih filmova naglašava ono najgore u tim ljudima koji su nam, neka i grešni, dali toliko toga drugog o čemu bi mogli pričati. Zašto bi ćutali na njihovu tragičnost ali sve te ljude ne definiše tragika, može da upozorava ali iza svih njih su ipak pre i iznad svega ostala njihova dela, umetnost, zabava, emocija a ne tragovi kokaina or some shit. 
  • aleksayu
    eXtreme member
    17.04.2023. 14:10

      Postoje dve vrste treme patoloska o koj sam ja govorio kod ucenika i ona u smislu ogovornosti kod pravih profesionalaca.
    Ali dzabe, rusi su radili ozbiljnu studiju gde su dokazali da njihovi kulturni radnici - glumci, muzicari cesto riknjavaju od infarkta upravo zbog tog velikog pritiska odgovornosti pred publikom.
    Za 38 godina sam pratio stotine djaka i  video  samo JEDNOG JEDINOG djaka koji je jedva cekao da izadje na binu.Naravno da je uspeo u svetu muzike.
    Jednostavno se rodio za javnu scenu. To  se ne moze nauciti ili ti je ovaj gore to dao ili nije ili imas ili nemas....

{{message}}

{{item.title}}