IggiPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,7
Iggi

Godina:

2010

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

163 min

Režija:

Woo-Suk Kang

Scenarij:

Ji-woo Jung
, Tae-Ho Yoon


Glavne uloge:


Joon-Sang Yoo
  >  Min-wook Park
Hae-Jin Yoo
  >  Duk-cheon Kim
Jeong Jae-yeong
  >  Mayor Cheon
Kang Shin-il
  >  District Prosecutor
Sebastian Werlen
  >  Hae-gook Yoo
Seon Yu
  >  Young-ji Lee (as Yoo Sun)
Kim Sang-Ho
  >  Suk-man Jeon
Joon-bae Kim
  >  Seong-kyu Ha
Joon-bae Kim
  >  Seong-kyu Ha
Jang-soo Bae
  >  Computer room owner

Opis:


Misteriozna osoba poziva mladića i obaveštava ga da mu je otac preminuo. I pored toga što mu je otac bio otuđen radoznalost tera mladića da ode i da se suoči sa smrću čoveka koji mu je bio otac samo na papiru. Odlazi u malo zabačeno selo i shvata da tu postoji nešto više. Što je više istraživao život i smrt svoga oca sve je više ličilo na zaveru celog sela. Zašto se seljaci ponašaju tako čudno? zašto ga uvek pitaju kada se vraća u Seul? Mladić se suočava sa starešinom sela i tajna polako počinje da se rasvetljava.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (8)
 • Ha-wool-ling

  Ha-wool-ling (2012)

  akcija, triler

  Policiju zbunjuju neobična serijska ubistva koja imaju samo jednu zanimljivu stvar- na svakoj žrtvi se nalaze tragovi ujeda neke životinje. Sang-gil je policajac koji će, zbog želje za unapređenjem...
 • Bang-hwang-ha-neun kal-nal

  Bang-hwang-ha-neun kal-nal (2014)

  drama, misterij, triler

  Sang-Hyun, who lost his wife, lives with his daughter Soo-Jin. One day, Soo-Jin is raped and murdered. Frustrated by the lack of progress in his daughter's case, Sang-Hyun gets a mysterious hint by...
 • Sum-bakk-og-jil

  Sum-bakk-og-jil (2013)

  misterij, triler

  Sung-Soo ima sve što je potrebno za dobar i ugodan život; sa ženom i djecom živi luksuznom apartmanu u dobro osiguranoj zgradi u prijatnom susjedstvu. Pripadnik je visokog staleža, ali je dobar dio...
 • Geuk-rak-do sal-in-sa-geon

  Geuk-rak-do sal-in-sa-geon (2007)

  misterij, triler

  Off the southern coast of the Korean Peninsula, an island of 17 inhabitants exists. The so-called Paradise Island holds up to its name with its breath-taking mountains and sea coupled with...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • AlexDeLarge
  eXtreme member
  14.06.2022. 13:10
  Prethodni post me podseti na ovaj zanimljiv film, koji mi je dobar  sa  kinematografske strane, a i salje neke dobre poruke. I njega pamtim dosta dobro.

  Opis ok ,  samo sto pre toga ima uvod od nekih bar petnaestak minuta. Žanr jeste od svega gore nabrojanog, nesrazmerno ali prožeti su svi.  Dotakli su dosta stvari, specificnog ucenja, morala, etike, jednog sindroma, itd.

  Bgv je verovatno mislio na zapetljanost vezano za način ponašanja i karaktere navedenih likova.

  U suštini većina stvari mi je jasna, neka čista sociološka i pshiloška pitanja mi nisu, u smislu zašto, ali to zavisi od više faktora i vremenski je promenljivo, zato mislim da do kraja autori nisu hteli da idu, ali često i inspektori na takva pitanja u realnosti dobijaju neke neuobičajene i zapanjujuće odgovore, i zbunjuje ih ponašanje, ponekad i motivi,  isto o njima razmišljaju naravno ne dugo, ali ipak da, a i dobro im dođe kao iskustvo.

  Neke naivnosti su ubačene, i sećam se da sam razmišljao kako bi poentirali a da ne bude tako, kod nekih mislim da su baš potrefli, a kod nekih bez potrebe hiperbolisali, ali svidja mi se konzistentnost u tome, i u sadašnjosti i kroz retrospekcije. 

  Ima par stvari koje su ubačene ali ne znamo pozadinu, tj. znamo samo iz priče.

  Bez gubljenja na opštosti mogli su da skrate film bar za jedno pola sata. Secam se da sam na neke scene morao da se vraćam da bih mogao da povežem, tj. više na sadržinu dijaloga.

  Sve u svemu, meni se svideo film.

  AlexDeLarge2022-06-14 18:55:37
 • bgvracar
  Senior translator
  13.06.2021. 22:18
  [QUOTE=silent_passenger]Jako volim The Wailing i ako je ovaj film sličan, znači da ga moram pogledati.[/QUOTE]

  Više me podseća na The Wailling u smislu turobne atmosfere koja postoji u oba filma, nego po pitanju radnje. Takođe u oba filma provejavaju određene misterije koje su poprilično nejasne. The Wailling je kombinacija horora i misteri-trilera dok je Moss više nekakva drama-triler.
 • silent_passenger
  Senior translator
  13.06.2021. 20:50
  Jako volim The Wailing i ako je ovaj film sličan, znači da ga moram pogledati.

{{message}}

{{item.title}}